ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Κάτι μεγάλο χτίζεται…

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 81-80 στον τελικό του «Γκομέλσκι Καπ», αλλά μόνο ικανοποίηση και ενθουσιασμός μπορεί να υπάρχει από την εμφάνιση της ομάδας. Πρωταγωνιστές οι Φελντέιν (17 π.) και Καλάθης (14π.).

Κάτι μεγάλο χτίζεται...

Σε τέσσερις ημέρες έρχεται το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μόνο αισιόδοξοι μπορεί να είναι για το παιχνίδι, μετά την παρουσία της ομάδας στο τουρνουά της Ρωσίας.

Οι «πράσινοι» μετά την μεγάλη σε έκταση νίκη επί της Ουνίξ στον ημιτελικό, πραγματοποίησαν ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση και έχασαν στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον τελικό του «Γκομέλσκι Καπ».

Άκρως θετική εμφάνιση από τον Όγκνιεν Κούζμιτς, που είχε 8 πόντους με 11 ριμπάουντ και έδωσε βοήθειες όταν ο Ραντούλιτσα (12 π., 5 ριμπ.) φορτώθηκε με φάουλ.

ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ

Το ματς

Με κορυφαίους τους Τζέιμς Φελντέιν (17 π.) και Νικ Καλάθη (14 π.), ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα, αλλά είδε την ΤΣΣΚΑ να ανεβαίνει και να «κλέβει» στο φινάλε τη νίκη.

Οι «πράσινοι» πήραν από το ξεκίνημα του αγώνα το προβάδισμα (6-2), με «όπλο» την καλή άμυνα και τον εξαιρετικό Φελντέιν. Όλα λειτουργούσαν άψογα, ο Τεόντοσιτς δεν είχε χώρους να δημιουργήσει και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιβληθεί πλήρως στο παρκέ, με το σκορ να είναι στο 25-15 υπέρ του μετά από δέκα λεπτά αγώνα.

ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 14 πόντους (24-40) υπέρ του «τριφυλλιού», αλλά μία αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, έφερε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ (37-42).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το προβάδισμα και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά οι Ρώσοι είχαν μειώσει στον έναν πόντο (48-47). Λίγο αργότερα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρα για πρώτη φορά την πρωτοπορία στο σκορ (54-53), με το τέλος της περιόδου να την βρίσκει με δύο πόντους μπροστά (58-56).

τΣΣΚΑ-ΠΑΟ

Οι δύο ομάδες ήταν πλάι πλάι στο σκορ και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και πάλι (59-61), με την ΤΣΣΚΑ όμως να απαντάει άμεσα και να παίρνει μάλιστα διαφορά έξι πόντων, για το 71-65. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι πραγματικό ντέρμπι μέχρι και τα τελευταία λεπτά.

Ο Κούζμιτς με δύο βολές έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (76-78), τρία λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, αλλά ο Ντε Κολό απάντησε με τρίποντο (79-78). Ο Ραντούλιτσα βρέθηκε στην γραμμή των βολών 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος για να κάνει το 79-80.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε την επαναφορά, ο Καλάθης έκανε το φάουλ στον Τεόντοσιτς, με τον Σέρβο να μην αστοχεί από την γραμμή των βολών (81-80). Ο Παναθηναϊκός στη τελευταία επίθεση δεν ήταν εύστοχος και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και το τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-42, 58-56, 81-80

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 14 (3), Αστάπκοβιτς, Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 19 (11 ασ.), Φριντζόν 3, Τζάκσον 1, Κορόμπκοφ 8, Κραφτσόφ, Βοροντσέβιτς 10 (2), Χίγκινς 6 (2), Κουρμπάνοφ 6, Χάινς 14.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν 17 (1), Διαμαντίδης 4, Καλάθης 14 (2), Καλαϊτζάκης, Παναγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς 8 (11 ριμπ.)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ