ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Μαζί σου Αντρέα…

Το δύσκολο έργο για «ανάσταση» του Παναθηναϊκού αρχίζει. Το κριτήριο για τον Ιταλό, όμως, θα είναι μετά το τέλος της σεζόν και όχι κατά τη διάρκεια αυτής. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Μαζί σου Αντρέα…

Ούτε ενθουσιασμό, μα ούτε και απογοήτευση προκάλεσε στον κόσμο, η πρόσληψη του Αντρέα Στραματσόνι από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Νορμάλ πράγματα, λογικές αντιδράσεις για έναν προπονητή που βλέπει το «τριφύλλι» ως μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτόν να κάνει το «μπαμ», να φτιάξει το όνομά του, να δημιουργήσει αίσθηση και να αποδείξει, κυρίως στη χώρα του, ότι το’ χει. Ότι μπορεί να πετύχει, ότι δικαίως πριν από λίγο διάστημα οι γείτονές μας τον θεωρούσαν ως τον επόμενο μεγάλο κόουτς.

Ο 39χρονος έρχεται στην Ελλάδα με αυτόν τον σκοπό. Με τη «δίψα» για επιτυχία και αν θέλετε με την πρόκληση να κάνει ξανά τον Παναθηναϊκό «μεγάλο και τρανό», που λέει κι ο ύμνος. Στόχος του Ιταλού, μετά τη δουλειά του Γιάννη Αναστασίου (σ.σ. δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι σ’ αυτά τα χρόνια που δούλεψε στην ομάδα ο «Ολλανδός» πέτυχε. Το πρόσημο ήταν θετικό, αλλά…), να ανεβάσει ένα ή και παραπάνω σκαλοπάτια το «τριφύλλι». Να το «μεγαλώσει», να το φέρει ξανά στους πρωταγωνιστές, να επιστρέψει στους τίτλους και φυσικά στην Ευρώπη.

Αρα, λοιπόν, θα πρέπει όλοι και κυρίως ο κόσμος να καταλάβουν το εξής: Το έργο του «Στράμα» δεν θα κριθεί τη φετινή σεζόν. Αλλωστε, μιλάμε για έναν προπονητή που αναλαμβάνει μέσα στη σεζόν και όχι στις αρχές της. Ο αντικειμενικός στόχος (εκτός αν πιστεύετε στα θαύματα…) για τη χρονιά που διανύουμε είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αλλά και αυτή του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που αν συμβεί θα «γλυκάνει» κάπως την κατάσταση και θα φέρει αισιοδοξία ενόψει της νέας χρονιάς. Για φέτος, στοπ. Μέχρι εδώ…

Το αν θα τα καταφέρει σ’ αυτό το «μεγάλωμα» του Παναθηναϊκού, το οποίο αναφέραμε, ο Ιταλός θα φανεί από την επόμενη χρονιά. Σ’ αυτή θα «χτίσει», σ’ αυτή θα έχει την ευθύνη της ομάδας από την αρχή, σ’ αυτή θα κάνει το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, σ’ αυτή θα έχει λόγο στη μεταγραφική πολιτική (σ.σ. εξαιρούμε, φυσικά, τις «διορθώσεις» που θα γίνουν τον Ιανουάριο, με δυο προσθήκες).

Η σεζόν που διανύουμε θα είναι για τον Στραματσόνι, αρχικά, αναγνωριστική, στη συνέχεια με πλάνο για την επόμενη. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, σε καμία ομάδα του κόσμου και με κανέναν προπονητή στον πλανήτη. Εκτός, επαναλαμβάνω, αν πιστεύει κάποιος σε θαύματα, ειδικά στον τόπο μας, ειδικά στο ποδόσφαιρό μας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Αντε, καλορίζικος…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ