ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κοντονής: «Δεν υπάρχει ισονομία»

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε κατά τη διάρκεια των βραβείων ΠΣΑΤ και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κοντονής: «Δεν υπάρχει ισονομία»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, στο πλαίσιο της βράβευσης των κορυφαίων για το 2015 που διοργανώνει ο ΠΣΑΤ, αναφέρθηκε ξανά στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η σημερινή γιορτή γίνεται πριν το νέο έτος θέλω να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά. Θέλω καταρχήν να απευθυνθώ στους οικοδεσπότες στους αθλητικούς συντάκτες. Πολλοί αθλητικοί συντάκτες μας βοήθησαν να φωτίσουμε πλευρές της πραγματικότητας, να γίνουμε σοφότεροι, είτε με την κριτική, είτε με καλόπιστες παραινέσεις. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ και κατά το παρελθόν έχω ευχαριστήσει ονομαστικά αθλητικούς συντάκτες που λειτούργησαν προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε αρχικά.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.238 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Το δεύτερο είναι πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ή να κλείσει τα μάτια σε επιθέσεις που δέχονται αθλητικοί συντάκτες, είτε στοχοποιούμενοι, είτε δεχόμενοι κατά κυριολεξία βίαιες επιθέσεις. Κάτι τέτοιο πλήττει τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, μέρος του οποίο είναι η ελευθεροτυπία κι η ελεύθερη κριτική προς όλους. Αν κάποιοι σε αυτόν τον τόπο δεν έχουν συνηθίσει την κριτική, τότε θα πρέπει να ασχοληθούν με άλλα πράγματα κι όχι με τα κοινά και τα κοινά αφορούν οτιδήποτε εμπίπτει στη δημόσια σφαίρα. Σας έχω μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και πάντα με ειλικρίνεια. Σήμερα, ολοκληρώνεται με τη ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της τροπολογίας που αφορά τη στελέχωση διαιτητικού δικαστηρίου και ποδοσφαίρου. Είναι ένας κύκλος που η Κυβέρνηση ενέγραψε κι είχε να κάνει με την παρέμβαση της Πολιτείας στα ζητήματα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Έχω την εντύπωση ότι μετά από δέκα μήνες, ακόμα κι αυτοί οι οποίοι μας επιτίθονταν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, ορισμένες φορές με λεκτική βιαιότητα τον Απρίλιο και τον Μάιοι, έχουν αντιληφθεί ότι τελικά πως η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να στελεχωθεί το διαιτητικό δικαστήριο με τακτικούς δικαστές λειτούργησε θετικά. Θέλω να καλέσω τους πάντες να τοποθετούνται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα έναντι των αποφάσεων που εκδίδουν οι τακτικοί δικαστές, διότι είναι επαγγελματίες δικαστές, δεν άγονται και δεν φέρονται. Επιτελούν το καθήκον τους βάσει του νόμου και της συνείδησής τους. Δεν λέω πως δεν θα γίνουν λάθη, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και δευτεροβάθμια όργανα». 

«Παρά αυτή την προσπάθεια να υπάρξει εξυγίανση μέσω των τακτικών δικαστών στα Πειθαρχικά Όργανα, σύννεφα πέφτουν βαριά πάνω απ’ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γιατί ακόμα συναντάμε περιπτώσεις βίας στα γήπεδα και περιπτώσεις που συνιστούν κατάφωρη αδικία εκ μέρους διαιτητών που είναι οι άρχοντες των αγώνων. Για την Κυβέρνηση και για κάθε καλόπιστο πολίτη είναι πιθανόν οποιοσδήποτε διαιτητής να κάνει λάθος, όσον αφορά τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Στην κρίση του πάνω σε συγκεκριμένες φάσεις. Δεν είναι όμως ανεκτό, άλλοι διαιτητές να εφαρμόζουν τον κανονισμό του ποδοσφαίρου και άλλοι να μην τον εφαρμόζουν. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της ισονομίας. Και χωρίς ισονομία δεν μπορούμε να έχουμε ομαλό πρωτάθλημα και φιλάθλους που θα προσέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους για να δουν ένα ματς. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να πω πως αυτή η κατάσταση θα σταματήσει. 

Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει μέτρα, όπως πήρε τον Μάιο, να πάρει όλες εκείνες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η παθογένεια. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε εμείς σε αυτές τις πρωτοβουλίες και να τις πάρουν τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου. Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν, τότε η Κυβέρνηση θα επέμβει προς όφελος τριών παραγόντων. Για τους επιχειρηματίες που επενδύουν στο ποδόσφαιρο χωρίς να προσπαθούν να επηρεάσουν άλλες καταστάσεις, να επενδύουν μόνο και αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Για τους αθλητές που θέλουν να εργάζονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους και τρίτον για τους φιλάθλους χωρίς να διακινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα».

«Έχουμε μπροστά μας νέα παιδιά τα οποία δεν είναι δυνατόν να γίνονται έρμαια επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία εκμεταλλεύονται τα ιδανικά του αθλητισμού και το ευ’ αγωνίζεσθε. Ζητάμε όμως τη συμπαράσταση όλων και το λέμε από καρδιάς, όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, των ανθρώπων του αθλητισμού. Είμαστε σίγουροι πως κάνουμε το σωστό κι οι επιθέσεις που δεχόμαστε από διαφόρους, μας δείχνουν πως κάνουμε σωστά το έργο που στηρίζεται στη διαφάνεια, τον εκδημοκρατισμό και στην ισονομία. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε», είπε κλείνοντας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.