ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Καλώς τον παιχταρά

Με τον Μεχντί Αμπέντ να θυμίζει κάτι απ’ τα παλιά και να σκοράρει δύο γκολ και τον Πέτριτς να σημειώνει άλλα δύο, ο Παναθηναϊκός έβγαζε… φλόγες επιθετικά και επικράτησε 4-2 του Παναιτωλικού. Προβληματισμός για την άμυνα, ήρωας ο Ταυλαρίδης στο 90’.

Καλώς τον παιχταρά

Σ’ ένα άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μπήκε με το… δεξί στη χρονιά, αλλά προβλημάτισε η αμυντική του λειτουργία, που έδωσε δικαιώματα στον Παναιτωλικό να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.

Η εμφάνιση του Μεχντί Αμπέντ και η επιστροφή του Μλάντεν Πέτριτς στα γκολ, ήταν ικανά για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Έτσι οι «πράσινοι», πάνε με καλή ψυχολογία στα Γιάννενα, όπου θ’ αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ για το κύπελλο Ελλάδας την προσεχή Πέμπτη (07/01).

Το ματς

Με τη σέντρα της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει την εστία του «τριφυλλιού», αφού με τον Λουκ Στιλ εκτός θέσης, ο Ουαρντά σούταρε από τον κέντρο για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Ο Παναιτωλικός μπαίνοντας φουριόζος στην αναμέτρηση κατάφερε ν’ ανοίξει και το σκορ στην αναμέτρηση με τον Βιγιαφάνες μετά από προσωπική ενέργεια στο 2ο λεπτό, αφού πέρασε σαν σταματημένους τους Βέμερ και Ταυλαρίδη.

Οι «πράσινοι» μετά το γρήγορο τέρμα των φιλοξενούμενων και παρά το αρχικό μούδιασμα, ισορρόπησαν την αναμέτρηση και με τον Μεχντί Αμπέντ έφεραν το ματς στα ίσια, μετά από ομαδική προσπάθεια και τελική πάσα του Καρέλη για τον Αλγερινό στο 6ο λεπτό.

ÐÅÔÑÉÔÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ  PETRIC  PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

O Παναιτωλικός παρά την ισοφάριση των «πρασίνων», έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου στην αναμέτρηση με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, μετά από φάση διαρκείας και το σουτ του Μάρκος Πάουλο που έδιωξε σε κόρνερ ο Στιλ.

Αφού δεν ήρθε το 1-2 για τον Παναιτωλικό, ένα λεπτό αργότερα, ο Πέτριτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με πλασέ σε κενή εστία, μετά από κάθετη πάσα του Εσιέν και γύρισμα του Κλωναρίδη στο σημείωμα του πέναλτι για τον Κροάτη στράικερ.

Το ματς συνέχισε να έχει φοβερό ρυθμό και με τον Μαρκόβσκι στο 16’, ο Παναιτωλικός ισοφάρισε σε 2-2, μετά από πάσα του Κάπελ στην «καρδιά» της μικρής περιοχής για τον Σέρβο επιθετικό της ομάδας του Αγρινίου.

Οι Αγρινιώτες βλέποντας την άμυνα του «τριφυλλιού» παιδική χαρά, συνέχιζαν να πιέζουν και με τον Ουαρντά είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 18ο λεπτό.

Ο ρυθμός του αγώνα μετά την συμπλήρωση του 20λέπτου έπεσε, με το «τριφύλλι» να προσπαθεί να κοντρολάρει το ματς και τον Παναιτωλικό με καλή κυκλοφορία μπάλας να προσπαθεί να βρει εκ νέου κάποιο κενό χώρο.

Πέτριτς-panathinaikos24

Λίγο πριν το 30΄ της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση μετά την «μπούκα» του Κλωναρίδη που πέρασε όμορφα τον αμυντικό, πάσαρε στον Πέτριτς, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε στον Αμπέντ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν δυνατό για να παραβιάσει την εστία του Κυριακίδη που δυσκολεύτηκε όμως για να διώξει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά, πάλι ο Παναθηναϊκός με κύριους εκφραστές τον Πέτριτς και τον Κλωναρίδη προσπάθησε για το 3ο γκολ αλλά το σουτ του Πέτριτς κόντραρε σε σώματα με τον Κυριακίδη να διώχνει ξανά σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός μετά τις χαμένες ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού, πίεσε περισσότερο και με τον Καρέλη στο 33’, είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία να μπει ξανά μπροστά στο σκορ, αλλά ο νεαρός επιθετικός από το σημείο του πέναλτι δεν μπόρεσε να βρει καλά τη μπάλα, η οποία πέρασε άουτ.

Μετά τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, ήταν η στιγμή του Παναιτωλικού να χάσει τη δική του, με τον Ουαρντά να σουτάρει σε κενή εστία στο 37ο λεπτό, μετά την άστοχη έξοδο του Στιλ.

Ο ρυθμός μετά και φάση του Ουαρντά έπεσε εκ νέου, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους, με τον διαιτητή της αναμέτρηση με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, να στέλνει τις ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

ÊËÙÍÁÑÉÄÇÓ ÊÕÑÉÁÊÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ  KLONARIDIS KIRIAKIDIS  PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος, ξεκίνησε η επανάληψη με τον Πέτριτς να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα τον Κυριακίδη, μετά από πάσα του Καρέλη. Ο Κρητικός στράικερ, είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία για το «τριφύλλι» στο 48ο λεπτό, αλλά το γύρισμα που δοκίμασε μετά από πάσα του Πέτριτς κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Οι «πράσινοι» στο 51ο λεπτό πέτυχαν το γκολ που ήθελαν, μετά από συνεργασία του Πράνιτς που σέντραρε για τον Πέτριτς, με τον τελευταίο να βρίσκει στην κίνηση τη μπάλα και να την στέλνει στην εστία του Κυριακίδη, αφού ο τελευταίος παρά την προσπάθεια που έκανε για να τη διώξει δεν τα κατάφερε.

Μετά το τέρμα που σημείωσε ο Παναθηναϊκός, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση και με πηγή κινδύνου τον Βιγιαφάνες που έκανε ξανά ότι ήθελε (όπως στη φάση του 0-1) την άμυνα του «τριφυλλιού», δεν μπόρεσε να απειλήσει περαιτέρω την εστία του Στιλ.

Ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης ήταν εξαιρετικός με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Οι «πράσινοι» ανεξήγητα μετά το 3-2 υποχώρησαν και έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βγουν μπροστά.

Με τον Εσιέν να μοιράζει εξαιρετικά τη μπάλα στ’ αριστερά του, ο Παναθηναϊκός στο 58ο έχασε ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, όταν ο Κλωναρίδης από πλάγια θέση σούταρε και τη μπάλα να φεύγει παράλληλα σε κόρνερ. Με συμπληρωμένη μια ώρα αγώνα, οι «πράσινοι» βγήκαν εκ νέου στην επίθεση με τον Καρέλη, ο οποίος αφού πάτησε στη μεγάλη περιοχή, θέλησε να βρει τον Κλωναρίδη, αλλά για χιλιοστά, ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

1377950

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε την επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης, με τον Κάπελ στο 68ο λεπτό, που σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση. Ο Ολλανδός χαφ-εξτρέμ της ομάδας του Αγρινίου, προσπάθησε εκ νέου να δημιουργήσει κίνδυνο για τα καρέ του Στιλ, αλλά δεν πρόλαβε τη μπάλα μετά τη σέντρα του Κέβιν στο 71ο λεπτό.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το ρυθμό, μετά και τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Αντρέα Στραματσόνι.

Από «στημένη» φάση, με τον Νίκο Καλτσά προσπάθησε για τέταρτο γκολ ο Παναθηναϊκός, με τον Κυριακίδη να μην αιφνιδιάζεται και να διώχνει με τις γροθιές του σε πλάγιο στο 79’. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε στο 83ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κέβιν, ο Βασιλείου πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

ÊÅÂÉÍ ÊÁÑÅËÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ  KEVIN KARELIS  PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Η έμπνευση του Βασιλείου στο 87ο λεπτό, λίγο έλειψε να φέρει και το γκολ για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο νεαρός επιθετικός αφού είδε εκτός εστίας τον Στιλ, σούταρε ψηλοκρεμαστά, με τη μπάλα όμως να φεύγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, με τον Ταυλαρίδη να σώζει την ομάδα του στο 91′ και να διώχνει σε κόρνερ, μετά το σουτ του Βασιλείου.

Το τελικό 4-2 στην αναμέτρηση, το σημείωσε ο Μεχντί Αμπέντ με όμορφο πλασέ, μετά το γύρισμα Καλτσά στο 93′.

Έτσι ο Παναθηναϊκός με πειστική εμφάνιση, επέστρεψε στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και πάει με την καλύτερη ψυχολογία, στα Γιάννενα για την αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Εσιέν, Πράνιτς, Αμπέντ, Κλωναρίδης (Καλτσάς 63′), Καρέλης (Μπεργκ 84′), Πέτριτς (Λαγός 75′).

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κέβιν (Καμαρά 87′), Κούσας, Βιγιαφάνες (Βασιλείου 79′), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Μάρκος Πάουλο, Μύγας (Κουτρουμάνος 81′), Ουαρντά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ