ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

«Κλειδί» για Παναθηναϊκό το ματς με τη Λοκομοτίβ

Ο Παναθηναϊκός μετράει μία νίκη και μία ήττα, στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Top-16, υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, ωστόσο το μεθεπόμενο παιχνίδι στη Ρωσία, απέναντι στη Λοκομοτίβ, είναι το κρισιμότερο…

«Κλειδί» για Παναθηναϊκό το ματς με τη Λοκομοτίβ

Παρότι η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έδειξε τάσεις αυτοχειρίας, προχθές στο ΟΑΚΑ, όπου παραλίγο να ηττηθεί μέσα στο σπίτι της, από τη μαχητική Μάλαγα, εν τέλει πήρε τη νίκη και με ρεκόρ 1-1, περιμένει την 3η αγωνιστική, όπου θα υποδεχτεί τον Ερυθρό Αστέρα.

Η ανάγκη για το 7/7 στο ΟΑΚΑ είναι επιτακτική για τον Παναθηναϊκό αν θέλει-καταρχάς-να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ ασυζητητί είναι απαραίτητο το εντός έδρας απόλυτο, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες για πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Το πλεονέκτημα περνάει μέσα από το Κράσνονταρ

Η Φενέρ του «Ζοτς» δείχνει πως εύκολα ή δύσκολα, θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο, με τη δεύτερη προνομιούχο θέση να διεκδικείται από Παναθηναϊκό, Λοκομοτίβ Κούμπαν και Εφές Αναντολού, με τη Μάλαγα να παραμονεύει.

Τουτέστιν τα παιχνίδια μεταξύ των «πράσινων» με τις ομάδες των Μπαρτζώκα-Ίβκοβιτς, θα αποτελέσουν «κλειδιά», για το ποια ομάδα θα έχει το πάνω χέρι.

Με βάση την εικόνα των ομάδων μέχρι στιγμής, η Λοκομοτίβ έχει τον πρώτο λόγο, καθώς τη διακρίνει μια σταθερότητα και αρκεί κανείς να δει όλα της τα παιχνίδια, θα κατανοήσει πως είναι μια ομάδα που ναι μεν έχει τον Ντιλέινι ως αιχμή, ωστόσο λειτουργεί με τέτοιον τρόπο, όπου καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα, ακόμα σε κακές βραδιές.

Για τον Παναθηναϊκό βασικό ζητούμενο είναι ένα μεγάλο «διπλό». Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα (14/1) και εν συνεχεία ταξιδεύει στη Ρωσία, σε μια… επανάληψη του αγώνα της πρεμιέρας της διοργάνωσης, όπου είχε ηττηθεί από τη Λοκομοτίβ με κάτω τα χέρια.

Αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να κάνουν το διπλό μέσα στη Ρωσία, αυτομάτως θα έχουν αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους, αφού θα έχουν περάσει από μια έδρα, όπου δύσκολα θα νικήσει-αν νικήσει-ακόμα και η Φενέρ.

Στόχος το απόλυτο μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου…

Κακά τα ψέματα, ο στόχος που πρέπει να έχει το «τριφύλλι» τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και με βάση το πρόγραμμα, είναι το απόλυτο, καθώς ο Α΄ γύρος του Top-16, είναι-θεωρητικά-ο εύκολος του Παναθηναϊκού.

Ερυθρός Αστέρας εντός, Λοκομοτίβ εκτός, Νταρουσάφακα εντός, Τσεντσεβίτα εκτός και Εφές εντός, είναι τα ματς του πρώτου γύρου για το «τριφύλλι», ενώ στη συνέχεια ακολουθεί και η Φενέρμπαχτσε εντός, στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου.

Βελτίωση και… μεταγραφή

Το πρόσωπο του Παναθηναϊκού δεν είναι και το καλύτερο μέχρι στιγμής, ωστόσο αυτό που μετράει είναι η νίκη (νίκες), ωστόσο είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν στους «πράσινους», αν θέλει η ομάδα να φτάσει στο Final-4.

Φυσικά δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μεταγραφής (με την έναρξη του Β΄ γύρου), σε περίπτωση που βρεθεί κάτι καλό που να ικανοποιεί τον Τζόρτζεβιτς, διότι είναι ξεκάθαρο, πως δεν πρόκειται να αποκτηθεί παίκτης για τα μάτια του… κόσμου, αλλά μόνο αν κρίνει το προπονητικό τιμ, πως μπορεί να βοηθήσει άμεσα.

Η κατάταξη του ομίλου μετά από τις πρώτες δύο αγωνιστικές:

Φενέρμπαχτσε 2-0

Λοκομοτίβ Κούμπαν 2-0

Ουνικάχα Μάλαγα 1-1

Εφές Αναντολού 1-1

Παναθηναϊκός 1-1

Τσεντσεβίτα 1-1

Νταρουσάφακα 0-2

Ερυθρός Αστέρας 0-2

Η επόμενη αγωνιστική:

Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας

Φενέρμπαχτσε-Λοκομοτίβ Κούμπαν

Ουνικάχα Μάλαγα-Τσεντσεβίτα

Εφές Αναντολού-Νταρουσάφακα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.