ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το ταξίδι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ως τον… Παναθηναϊκό

Η δική του ύβρις προς τους Θεούς ίσως και να ήταν όσα διθυραμβικά λέγονταν και γράφονταν γι’ αυτόν χωρίς ο ίδιος να φέρει ευθύνη. Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό μπορεί να ακούγεται σαν νέμεση, μα για αυτόν είναι στην πραγματικότητα μία λύτρωση! Μία Ιθάκη…

Το ταξίδι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ως τον... Παναθηναϊκό

Ετυμολογικά το όνομα του προέρχεται από το ρήμα «οδύσσομαι» και ερμηνεύεται ως αυτός που μισούν οι Θεοί. Στην δική του ιστορία αυτό δεν στέκει. Οι Θεοί του τα έδωσαν όλα απλόχερα. Κορμί, μυαλό, κατεύθυνση: «από ηλικία 6 ετών εκπαιδεύομαι στην Στουτγκάρδη στην θέση του τερματοφύλακα με κανονικό προπονητή και σε πραγματικές συνθήκες. Απλώς τα τέρματα είναι λιγάκι μικρότερα», διηγείται. Στην Ελλάδα ο άγραφος νόμος της αλάνας λέει ότι τέρμα κάθεται είτε ο πιο… χοντρός είτε ο πιο… άμπαλος. Στην Γερμανία τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά. Τέρμα θα καθίσει ο πιο ελαστικός. Αυτός που το θέλει πραγματικά, όχι αυτός που τον διατάζουν!

164148844

Το βλέμμα του Οδυσσέα

Στην περίφημη ταινία του «το βλέμμα του Οδυσσέα», ένας Έλληνας σκηνοθέτης περιπλανιέται σε όλα τα Βαλκάνια, ψάχνοντας να βρει μερικές χαμένες μπομπίνες από φιλμ, προσπαθώντας να συνδέσει τα κομμάτια ενός περίπλοκου παζλ. Στην δική του ταινία, ο Οδυσσέας πριν καν ενηλικιωθεί κατάφερε να περάσει τα στενά της Μάγχης για να αρχίσει να συνθέτει το δικό του προσωπικό φιλμ καριέρας: «Προπονήθηκα για κάποιο διάστημα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν φανταστικά. Ωστόσο παρότι η αγγλική ομάδα έκανε μία μεγάλη οικονομικά πρόταση για να με αποκτήσει, εντούτοις η Στουτγκάρδη είπε ένα μεγάλο όχι», θυμάται.

Διαβάστε περισσότερα στο SDNA.GR

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.