CREATE IMAGE Match Center

Το ντέρμπι βάφτηκε «πράσινο»

Το ντέρμπι βάφτηκε «πράσινο»

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς επικράτησε 3-0 σετ με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Ευαγγελία Μερτέκη, που άλλαξε τη ροή του αγώνα, όταν η ομάδα της δυσκολεύτηκε στη διάρκεια του 2ου σετ.

Ο Παναθηναϊκός, πανηγύρισε ακόμα μία νίκη για φέτος στο κλειστό της Κυψέλης, με καλή εμφάνιση σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τρομερή η παρουσία του κόσμου για ακόμα μία φορά, που γέμισε το κλειστό και με τη φωνή του έδωσε ώθηση στην ομάδα.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Το ματς

O Γιώργος Ρούσης επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τις Ρόγκα (λ), Μόλναρ, Τσίμα, Νομικού, Κουτουξίδου, Κωνσταντινίδου και Καββαδία.

Από το ξεκίνημα του 1ου σετ, οι «πράσινες» πήραν κεφάλι στο σκορ (1-0 και 3-1), με την Τσίμα να το αυξάνει από τη διαγώνιο σε (4-1). Οι φιλοξενούμενες με κακή υποδοχή δεν μπορούσαν να αμυνθούν, με τον Παναθηναϊκό να ξεμακραίνει με τον «άσο» της Τσίμα (6-1). Οι φιλοξενούμενες του Μανώλη Ρουμελιώτη, κατάφεραν μόνο να μειώσουν κατά ένα πόντο (7-2), αλλά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε το «τριφύλλι» με τον πόντο της Μόλναρ (8-2).

Ο Παναθηναϊκός αποφασισμένος να τελειώσει το σετ νωρίς, βρέθηκε να προηγείται με πόντο της Τσίμα και άουτ των φιλοξενουμένων ακόμα και με (10-3). Δύο πόντοι από τις Τσίμα και Καββαδία έφεραν το «τριφύλλι» στο +10 (13-3), ενώ με το μπλοκ-άουτ της Μόλναρ, ο Παναθηναϊκός πήγε στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ με το +12 (16-4).

Το μόνο που κατάφερε η Ένωση ήταν να μειώσει σε (16-6) μετά από δύο λάθη των «πρασίνων», αλλά η Τσίμα το είχε πάρει προσωπικά οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα της (18-6). Οι «πράσινες» με το σκορ και τη διαφορά να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα χαλάρωσαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ένωση και με σερί 7-0, μείωσε για το (18-13).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Το 19-13 διαμορφώθηκε από το άουτ της Κατσαντώνη, αλλά η ίδια με μπλοκ-άουτ μείωσε για το (19-14). Η παράβαση των φιλοξενουμένων και το μπλοκ-άουτ της Καββαδία έφερε το (22-14), με τη Νομικού να πετυχαίνει τον 4ο «άσο» της στο σετ και να φέρνει την ομάδα της προ των πυλών της κατάκτησης του 1ου σετ, το οποίο μετά από παράβαση της ΑΕΚ, κατέληξε σε «πράσινα» χέρια (25-16).

Στο 2ο σετ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με την Νομικού (1-0), αλλά γρήγορα η ΑΕΚ ισοφάρισε (1-1) με την Κωνσταντινίδου και πήρε μάλιστα και το προβάδισμα (1-4), με την κεντρική της Ένωση να κάνει «ζημιά» στον Παναθηναϊκό (1-5).

Η εικόνα που έδειχναν οι «πράσινες» του Γιώργου Ρούση στη διάρκεια του 2ου σετ, ήταν τραγική με την ΑΕΚ να έχει ένα 7-0 σερί (1-7) και τον προπονητή της ομάδας να δείχνει αρκετά προβληματισμένος από τη λανθασμένη υποδοχή. Ένας πόντος για κάθε ομάδα από την Τσίμα (2-7) και την Κοσμά έφερε το (2-8) και το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ στο 2ο σετ.

Το τεχνικό τάιμ άουτ φαίνεται πως έκανε καλό στο «τριφύλλι», αφού στη συνέχεια έτρεξε ένα 3-0 σερί και επέστρεψε στο σετ για το (5-8). Με τις Μερτέκη και Μόλναρ, ν’ αναλαμβάνουν τις τελευταίες επιθέσεις, ο Παναθηναϊκός έφερε το σετ στον πόντο (8-9), με τον Ρουμελιώτη να καλεί σε τάιμ άουτ, βλέποντας πως η ομάδα του έχασε γρήγορα την αρχική διαφορά.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Οι φιλοξενούμενες συνήρθαν και με πόντους από Κατσαντώνη και Ιβάνοβα, πήραν ανάσα (8-12), αλλά και πάλι οι Μόλναρ και Τσίμα, δημιούργησαν σκορ για τον Παναθηναϊκό για το (13-13). Η αντίσταση της ΑΕΚ στο 2ο σετ, ήταν σθεναρή, αφού ξαναπήρε το προβάδισμα (13-14), αλλά μέχρι εκεί.

Ένα 3-0 γρήγορο από το «τριφύλλι» με τις Καββαδία και Κουτουξίδου, έφεραν το (16-14) και το +2 για το 2ο τεχνικό τάιμ άουτ, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει από το (8-12). Η ΑΕΚ όμως, εκμεταλλεύτηκε και πάλι τα λάθη των «πρασίνων» και έκανε γρήγορα το (17-17). Το 2ο σετ είχε ποιότητα, κάτι που φάνηκε από τις πολλές εναλλαγές που είχε στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να είναι πάντα μπροστά (20-19 και 22-21). Η αντίσταση των φιλοξενουμένων ήταν μέχρι το (22-21), αφού η είσοδο της Μερτέκη στο τερέν άλλαξε τα δεδομένα, με τον Παναθηναϊκό εν τέλει να κατακτά και το 2ο σετ (25-21).

Το 3ο σετ ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν αμφίρροπο, αφού παρά το αρχικό προβάδισμα του Παναθηναϊκού (1-0), η ΑΕΚ αντέδρασε και προηγήθηκε (5-7) για να έρθει η «πράσινη» απάντηση με την Τσίμα (6-7). Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ πήγε σε κιτρινόμαυρα χέρια, αφού οι φιλοξενούμενες με την Κωνσταντινίδου πήραν προβάδισμα +2 (6-8). Η διακύμανση στο σκορ πήγαινε πόντο πόντο για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να ανακτά το προβάδισμα και με σερί να σημειώνει το (11-9).

1403486

Από κει και μετά είχαμε και μια ολιγόλεπτη διακοπή από το διαιτητή της αναμέτρησης για κάποια υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν. Όταν το ματς ξεκίνησε ξανά, ο Παναθηναϊκός με τις Μερτέκη, Τσίμα και Καββαδία ανέβασε τη διαφορά στο +4 (18-14) και πήγε στον πάγκο του για το 2ο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι «πράσινες» από το τάιμ άουτ και μετά έλεγξαν το ρυθμό και αύξησαν περισσότερο τη διαφορά στο +5 (20-15). O επιθετικός μονόλογος του «τριφυλλιού» έφερε και το ματς-μπολ (24-18) με πόντο της Τσίμα, με το (25-18) και το 3-0 να το σημειώνει εκ νέου η αρχηγός της ομάδας.

Τα σετ: 25-16, 25-21, 25-18

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κωνσταντινίδου 7 (5/10 επ., 2 μπλοκ), Νομικού 7 (1/11 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ), Κουτουξίδου 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Καββαδία 5 (1/7 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Μόλναρ 8 (6/23 επ., 2 άσοι, 50% υπ. – 50% άριστες), Τσίμα 16 (12/28 επ., 4 μπλοκ, 33% υπ. – 14% άριστες), Ρόγκα -λ (55% υπ. – 38% άριστες) / Μερτέκη 9 (6/12 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Γκούζου, Παπαδοπούλου.

ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Τσοχατζή 1 (1 άσο), Κωνσταντινίδου 11 (5/10 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Ιβάνοβα 7 (5/29 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 48% υπ. – 35% άριστες), Λαμπρινίδου 3 (2/11 επ., 1 μπλοκ), Κοσμά 8 (7/16 επ., 1 μπλοκ, 41% υπ. – 31% άριστες), Κατσαντώνη 8 (8/19 επ.), Κακουράτου -λ (00% υπ. – 00% άριστες) / Σπανού 6 (6/15 επ.), Κουνάδη, Τοντάι.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

🏐 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο Βόλεϊ

RETRO STORIES
Ρετρό: Το απόλυτο θρίλερ στο ΟΑΚΑ και η μεγάλη «πράσινη» εξάρα (Pics, Vid)

Ρετρό: Το απόλυτο θρίλερ στο ΟΑΚΑ και η μεγάλη «πράσινη» εξάρα (Pics, Vid)

Όταν ο Σάρας φόρεσε τα πράσινα (vid)

Όταν ο Σάρας φόρεσε τα πράσινα (vid)

Γνωρίζατε ότι… ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος είχε εκλεγεί το 1978 δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα;

Γνωρίζατε ότι… ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος είχε εκλεγεί το 1978 δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα;

Όταν ο Νασιόπουλος “ξέρανε” το Αμβούργο (vid)

Όταν ο Νασιόπουλος “ξέρανε” το Αμβούργο (vid)

Το ΕΠΟΣ της Μπολόνια (Pics, Vids)

Το ΕΠΟΣ της Μπολόνια (Pics, Vids)

Παναθηναϊκός: Όταν υπέταξε την Ιντερ μέσα στο «Μεάτσα» (VID)

Παναθηναϊκός: Όταν υπέταξε την Ιντερ μέσα στο «Μεάτσα» (VID)

Όταν ο Σαραβάκος «κάρφωνε» την Γιουβέντους (Vid)

Όταν ο Σαραβάκος «κάρφωνε» την Γιουβέντους (Vid)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 100 χρόνια από την πρώτη επίσημη αναμέτρηση!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 100 χρόνια από την πρώτη επίσημη αναμέτρηση!

Το θαύμα του Σαραβάκου: Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανατροπή στην ιστορία των ελληνικών ομάδων

Το θαύμα του Σαραβάκου: Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανατροπή στην ιστορία των ελληνικών ομάδων

Παναθηναϊκός: Ρετρό βίντεο από τα εντυπωσιακά γκολ του μάγου Πάρη (vid)

Παναθηναϊκός: Ρετρό βίντεο από τα εντυπωσιακά γκολ του μάγου Πάρη (vid)

Παναθηναϊκός για Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Χρόνια πολλά πράσινο αόρατο τείχος»! (Pic)

Παναθηναϊκός για Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Χρόνια πολλά πράσινο αόρατο τείχος»! (Pic)

ΡΕΤΡΟ: To γκολ του Ουζουνίδη κόντρα στην ΑΕΚ το 1993 (vid)

ΡΕΤΡΟ: To γκολ του Ουζουνίδη κόντρα στην ΑΕΚ το 1993 (vid)

ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης Σαραβάκος στον Φρέντυ Γερμανό (vid)

ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης Σαραβάκος στον Φρέντυ Γερμανό (vid)

9 χρόνια από τη βραδιά – ντροπής στο Καραϊσκάκη (vid, pics)

9 χρόνια από τη βραδιά – ντροπής στο Καραϊσκάκη (vid, pics)

Μένουμε σπίτι: Το ντοκιμαντέρ για το πρωτάθλημα του 1996 (vid)

Μένουμε σπίτι: Το ντοκιμαντέρ για το πρωτάθλημα του 1996 (vid)

Ο Σεϊταρίδης θυμήθηκε το «διπλό» με τη Σάλκε (pic)

Ο Σεϊταρίδης θυμήθηκε το «διπλό» με τη Σάλκε (pic)

Σαν σήμερα: Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε… πλάκα στην Γιουβέντους στο πυρακτωμένο ΟΑΚΑ (vid)

Σαν σήμερα: Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε… πλάκα στην Γιουβέντους στο πυρακτωμένο ΟΑΚΑ (vid)

Ο Ζάετς στον Παναθηναϊκό!

Ο Ζάετς στον Παναθηναϊκό!

Πάτησε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε! (Vid, Pics)

Πάτησε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε! (Vid, Pics)

Ανατριχιαστικό βίντεο: Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα (1999-2000)

Ανατριχιαστικό βίντεο: Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα (1999-2000)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
ΣΧΟΛΙΑ
FOLLOW