ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Με τον Αγκάμεζ, τον Πανταλέοντα και τα άλλα τα παιδιά (vid, pics)

Έξι χρόνια πέρασαν από τον τελευταίο τίτλο του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ Ανδρών, καθώς σαν σήμερα οι «πράσινοι» των Αγκάμεζ και Πανταλέοντα κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος στο Φάληρο, επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού με 3-2 σετ.

Με τον Αγκάμεζ, τον Πανταλέοντα και τα άλλα τα παιδιά (vid, pics)

Στις 27 Μαρτίου του 2010, οι δύο μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού, βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Με ένα γεμάτο ρόστερ, στο οποίο υπήρχαν οι Αγκάμεζ, Πανταλέων και Χριστοφιδέλης μεταξύ άλλων και με τον Στέλιο Καζάζη στον πάγκο, το «τριφύλλι» επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-2 σετ και κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο… μέχρι τον επόμενο.

ÁÃÊÁÌÅÆ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2009-2010 ÔÅËÉÊÏÓ)

Ο Ολυμπιακός, επίσης με μεγάλα αστέρια στο ρόστερ του, όπως ο Μίλκοβιτς και ο Τζούριτς, είχε καταφέρει να μπει δύο φορές μπροστά στο σκορ, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου και του τρίτου σετ, όμως οι «πράσινοι» είχαν βρει τον τρόπο και είχαν φέρει ισάριθμες φορές το παιχνίδι στα ίσα.

LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1.592 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φτάνοντας λοιπόν στο τάι μπρέικ, ήταν φανερό πως το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και στο πάθος, όπως και έγινε. Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που κατάφερε να φτάσει σε διπλό ματς μπολ στον τελικό, αλλά απέναντι του είχε μία ομάδα που δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσει μέχρι να τελειώσει το ματς, κάτι που φάνηκε και στιγμές αργότερα άλλωστε.

ÓÁÌÉÊÁ ÁÃÊÁÌÅÆ ÐÁÍÔÁËÅÙÍ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2009-2010 ÔÅËÉÊÏÓ)

Με τον Αγκάμεζ (MVP του τελικού) να κάνει «πάρτι» σε επίθεση και άμυνα, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε πήρε το παιχνίδι, με τη λήξη του τελικού να βρίσκει τους παίκτες του «τριφυλλιού» να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά τον τίτλο απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Θυμηθείτε το τι έγινε σε εκείνον τον απίστευτο τελικό μέσα από το βίντεο που ακολουθεί:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2 (20−25, 25−22, 22−25, 25−23, 18−16)

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ζαγκούμνι 3π., Αγκάμεζ 29 (24/51, 5 μπλοκ), Σαμικά 12 (12/29), Σμαραγδής 9, Πανταλέων 14 (6/14, 7 μπλοκ), Λάππας 1 / Παπαδημητρίου (λ. – 61% υπ.), Χριστοφιδέλης 8 (6/17, 2 άσοι), Χατζηαντωνίου, Μηνούδης, Ψάρρας, Ντονάς.

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Κουνάρι 10π., (10/26), Τίσερ 5, Καλντέιρα 12 (11/22), Τζούριτς 13 (9/14), Μίλκοβιτς 30 (26/58, 2 άσοι), Ανδρεάδης 9 (8/14) / Στεφάνου (λ. – 78% υπ.), Σουλτανόπουλος, Κουζούνης, Κυριαζής. Δεν έπαιξαν: Αγγελόπουλος, Ιωάννου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.