ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αλβέρτης: «Το πρώτο είναι ξεχωριστό»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, γυρίζει πίσω το χρόνο και θυμάται το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού. Τι δηλώνει για την παρουσία του κόσμου, την τάπα του Βράνκοβιτς, αλλά και για τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, μετά την κούπα;

Αλβέρτης: «Το πρώτο είναι ξεχωριστό»
Ο «Φράγκι», εκ των βασικών πρωταγωνιστών της τεράστιας επιτυχίας του «τριφυλλιού» εκείνη τη σεζόν, μίλησε στην ιστοσελίδα της «πράσινης» ΚΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Paobc.gr:

«Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα Final 4 του Τελ Αβίβ και της Σαραγόσας καταφέραμε και πήραμε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών για την Ελλάδα. Μεγάλες στιγμές, συγκινητικές, ειδικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο τελικός και είναι κάτι που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας για πάντα», είναι το αρχικό του σχόλιο.

Το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα Final 4 του Τελ Αβίβ και της Σαραγόσα είχε τη σημασία του, σύμφωνα με τον ίδιο: «Πιστεύω πως μετά από εμπειρία δύο Final 4 η ομάδα πήγε πιο χαλαρή από πλευράς άγχους. Δεν είχε την πίεση και το στρες που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, έτυχε εκείνη την περίοδο ή ομάδα να παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ, ήταν πολύ καλή και τα κατάφερε».

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 215.025 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το μυστικό της επιτυχίας; «Ο καθένας έκανε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει και γι’ αυτό τα καταφέραμε. Παίξαμε πολύ καλά, ήρθε και με εντυπωσιακό τρόπο το τρόπαιο, δηλαδή με το κόψιμο του Στόγιαν και όλα καλά».

Για τον τεχνικό εκείνης της ομάδας, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς: «Απλά θυμάμαι πως προσπάθησε να μας αποφορτίσει πλήρως. Θυμάμαι ότι φεύγαμε Δευτέρα και μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου μας έδωσε ραντεβού στο αεροδρόμιο. Είχαμε δηλαδή 1,5 μέρα ρεπό. Θυμάμαι επίσης έντονα αυτό που  μας είπε χαρακτηριστικά ήταν να μην τολμήσει να φύγει κανείς από την Αθήνα. Πραγματικά όλο αυτό βοήθησε»

Για τις σκέψεις του όταν ο Μοντέρο έφυγε στον αιφνιδιαμό μέχρι την τάπα του Βράνκοβιτς; «Τα πράγματα στο μπάσκετ εξελίσσονται τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς κάτι. Απλά παρακολουθείς με αγωνία, μετά με ανακούφιση και στο τέλος πανηγυρίζεις».

Για την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του «Παλαί Ντε Μπερσί»: «Τον κόσμο τον θυμάμαι και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα. Ένα γήπεδο πράσινο όπως σε κάθε Final 4 και το χαρήκαμε όλοι μαζί»

O Aλβέρτης κατέκτησε ακόμα τέσσερα ευρωπαϊκά, αλλά όπως λέει το πρώτο είναι ξεχωριστό: «Το πρώτο είναι σίγουρα… πρώτο. Είναι ξεχωριστό. Πρώτη φορά τέτοιους είδους συναισθήματα. Πρώτο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.