Σε 27 ματς ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, έχει σκοράρει 18 φορές, με 7 εκτελέσεις πέναλτι, με πολλές από τις παραβάσεις που σφυρίχτηκαν, να αμφισβητούνται, ενώ άλλες να είναι ξεκάθαρες… υπέρ των Πειραωτών.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως παρά το γεγονός, πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, είναι μέσος, όπερ σημαίνει, ότι παίζει και… άμυνα, έχει μόλις δύο κίτρινες κάρτες.

Ας πάμε και στον Μπεργκ… Ο Σουηδός έχει σε 22 αγώνες, 15 γκολ, έχοντας περάσει μια δύσκολη σεζόν, με τραυματισμούς και ατυχίες, ενώ-άκουσον άκουσον-έχει δεχθεί και οκτώ(!) κίτρινες κάρτες.

Συνεπώς… Έχουμε έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος τρώει το… ξύλο της αρκούδας, να δέχεται συνεχώς κάρτες για απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και να σκοράρει με το… σπαθί του και το ταλέντο του.

Από την άλλη, έχουμε τους ευνοημένους του συστήματος. Κανείς δε λέει πως ο Φορτούνης δεν είναι καλός παίκτης. Το αντίθετο, είναι εξαιρετικός. Ωστόσο αυτό, από μόνο του, δε λέει τίποτα.

Άντε τις δύο κίτρινες, να τις δεχτούμε, Δε μαρκάρει το παιδί, οκ. Για τις βουτιές; Κουβέντα; Η κίτρινη κάρτα, για θέατρο, δεν ορίζεται από τον κανονισμό; Άλλα είπαμε, δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Πάμε παρακάτω… Μια λέξη που χρησιμοποιείται πολύ και με μεγάλο εύρος στον Πειραιά, τα τελευταία 20 χρόνια. Πέναλτι… Μεγάλη λέξη. Είναι προφανές, πως αν είσαι ο εκτελεστής των πέναλτι στην ομάδα του Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να χρηστείς και πρώτος σκόρερ (βλέπε Τζόρτζεβιτς πχ).

Όταν η ομάδα σου, ο Ολυμπιακός δηλαδή, είναι πρωταθλητής στα πέναλτι, είναι λογικό να φτάνεις άκοπα στα 18 γκολ. Μα σχεδόν τα μισά, από τα 11 βήματα;

Αφού το ξεκαθαρίσαμε λοιπόν, ξέρουμε πλέον ποιος είναι ο πραγματικός πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Φωτογραφία από https://www.facebook.com/sanogiaprobata/?hc_location=ufi.

Ενότητες