ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Τα μεγάλα διπλά στο ΣΕΦ (vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, έχοντας μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ το 2014, πήρε την κούπα κάνοντας break στο break!

Τα μεγάλα διπλά στο ΣΕΦ (vids)

Από το 1999 και μετά, τα διπλά του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, έχουν γίνει κάτι σαν… συνήθεια, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σε τελικούς, ημιτελικούς, αγώνες κανονικής περιόδου, αλλά και play off.

Απόψε, οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν ένα ακόμα… στον πρώτο τελικό της Basket League (19:30, OTESPORT4, P24.gr) στο ΣΕΦ και να ξεκινήσουν με το… δεξί τη σειρά.

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να ξαναθυμηθούμε τις «πράσινες» επιτυχίες μέσα στο ΣΕΦ.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 442 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η «άλωση» του ΣΕΦ

5ος τελικός, σεζόν 1998-1999. ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός του Ντέγιαν, του Τζεντίλε και του Ράτζα, κατεβαίνει στο Φάληρο, με σκοπό να χαλάσει το πάρτι των γηπεδούχων, που σχεδίαζαν φιέστα…

Ωστόσο οι «πράσινοι» είχαν άλλη άποψη. Νίκη με 62-53 και πρωτάθλημα μέσα στο «Παλέ», ένα διπλό που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συνθήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού.

261b6447bdbabaf0afbd1c4718f6ae6e_XL
15559
Image

Break στην αρχή και triple crown

2008-2009. Ονειρική σεζόν για το «τριφύλλι». Πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωπαϊκό. Όπου συναντά τον Ολυμπιακό τον κερδίζει. Η αρχή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έγινε στο ΣΕΦ, με νίκη (69-67). Η σειρά καταλήγει στο 3-1, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει άλλο ένα πρωτάθλημα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Σεζόν 2011, πάλι διπλό στο πρώτο ματς, πάλι πρωτάθλημα. Μία ακόμα μεγαλειώδη χρονιά για την αρμάδα του Ομπράντοβιτς-η τελευταία όπως αποδείχθηκε-με Ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα.

Από το πουθενά…

Αν υπάρχει έστω και ένας που πίστευε πως ο Παναθηναϊκός του 2013,  όχι μόνο θα έκανε break, αλλά θα κατακτούσε το πρωτάθλημα με sweep, απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό…

Κι’ όμως, ο νέος Παναθηναϊκός, στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, με τον Αργύρη Πεδουλάκη, κάνει όχι ένα, αλλά δύο διπλά στο ΣΕΦ και κερδίζει το πρωτάθλημα.

https://www.youtube.com/watch?v=_I1aGajZPBs

https://www.youtube.com/watch?v=2C34Y0QO0pg

Και υπάρχει και αυτό…

Τη σεζόν 2013-2014, έγινε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας, το χάνει, πάει στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να έχει ετοιμάσει φιέστα, του τη χαλάει, πάει τη σειρά ξανά στο ΟΑΚΑ και κατακτά ένα ακόμα πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.