ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

«Πίτμπουλ και ροτβάιλερ μαζί»

«…Ο Θανάσης είναι ο αληθινός Greek – Freak. Παίκτης πολυδιάστατος, κυρίως από αμυντικής πλευράς, που μπορεί να εξελιχθεί χάρη και στην απαράμιλλη εργατικότητά του». (Αντι)γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

«Πίτμπουλ και ροτβάιλερ μαζί»

Το Μάη του 2014 ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (που σύμφωνα με τους Ιταλούς ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό) είχε δοκιμαστεί στο Draft Combine του Σικάγο εντυπωσιάζοντας τους Αμερικανούς με τα αθλητικά του προσόντα αλλά και την φιλοσοφία με την οποία προσέγγιζε το παιχνίδι. Εκείνες τις μέρες στο ebasket.gr ο αναλυτής του site, Μάνος Κόμπας, είχε γράψει για τον αθλητή:

«…Με ικανότητα να μαρκάρει από πόιντ γκαρντ μέχρι κοντούς πάουερ φοργουορντ αναγκάζει τους αντιπάλους που φρουρεί να υποφέρουν, εξαιτίας του απολύτως physical τρόπου με τον οποίον τους αντιμετωπίζει. Είναι ο τύπος του προσηλωμένου, σκληροτράχηλου αμυντικού που ακόμα κι ο ικανότερος σκόρερ σιχαίνεται να βρει μπροστά του. Είναι πίτμπουλ και ροτβάιλερ μαζί, εξοπλισμένος με τη δύναμη και την εκρηκτικότητα ενός πάουερ φόργουορντ, την ταχύτητα κι ευκινησία ενός γκαρντ κι άνοιγμα χεριών (2.13 μ.) εφάμιλλο ενός σέντερ.

Όλα αυτά συνοδευόμενα από ένα εξαιρετικά μυώδες σώμα 199 εκατοστών με ποσοστό λίπους μόλις 6% κι ένα επιτόπιο άλμα που αγγίζει το ένα μέτρο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Θανάσης μπορεί να σοκάρει με τις εμφανίσεις του στο NBA τον επόμενο χρόνο περισσότερο ίσως κόσμο κι απ όσους σόκαρε ο αδερφός του Γιάννης φέτος.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.401 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην πραγματικότητα ο 22χρονος Θανάσης είναι καλύτερος αθλητής από τον Γιάννη, ο οποίος είναι βεβαίως πιο ψηλός, πιο μακρύς και λόγω ηλικίας έχει μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης. Όμως ο Θανάσης εκτός από όλα τα άλλα στοιχεία που προανέφερα είναι αεικίνητος, βγάζει ακατάπαυστη ενέργεια μες το παρκέ, είναι εντελώς άφοβος αφού δεν λογαριάζει το όνομα ή το μέγεθος του αντιπάλου που έχει απέναντί του, διαθέτει πιο γερό πάτημα κι έχει μεγαλύτερη επιτάχυνση και γρηγορότερα πλάγια βήματα από τον Γιάννη. Συνολικά, αναδείχθηκε μες τους 5-6 κορυφαίους αθλητές που συμμετείχαν στο Draft Combine.

…Στην κυριολεξία του όρου, ο Θανάσης είναι ο αληθινός Greek – Freak. Ένας παίκτης τόσο πολυδιάστατος, κυρίως από αμυντικής πλευράς, που μπορεί να εξελιχθεί χάρη και στην απαράμιλλη εργατικότητά του σε έναν εξολοθρευτή τύπου Jimmy Butter των Bulls.

…Πιθανολογώ ότι οι Bucks που διαθέτουν 3 επιλογές στον 2ο γύρο θα εξετάσουν πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τα δικαιώματά του, προκειμένου να οικοδομήσουν μία ακόμα πιο έντονη και στέρεα σχέση με τον Γιάννη, στον οποίο αναγνωρίζουν δυνατότητες μελλοντικού σούπερ σταρ. Ακόμα κι αν ο Θανάσης δεν επιλεγεί στο νούμερο 38 απ’ τους Bucks δεν πιστεύω ότι θα πέσει στο δεύτερο ήμισυ του δεύτερου γύρου του φετινού εξαιρετικά ποιοτικού ντραφτ.

Δηλαδή το πάτωμά του θα είναι εκτός απροόπτου μια θέση γύρω στο νούμερο 45, αφού πολλές ομάδες βλέπουν στο πρόσωπό του ένα αμυντικό εργαλείο που βελτιώνει διαρκώς το σουτ του (στο Combine ευστόχησε σε 15 απ τα 25 τρίποντα που επιχείρησε από διάφορες θέσεις του παρκέ) και το all around παιχνίδι του, καθώς σε ένα παιχνίδι των Delaware 87ers με τους οποίους συμμετείχε φέτος στην D-League σημείωσε τριπλ νταμπλ.

Αν υπήρχε το παραμικρό ίχνος αξιοκρατίας και την Εθνική ομάδα αναλάμβανε ο Πεδουλάκης, ο Θανάσης πιστεύω ακράδαντα πως θα είχε σημαίνοντα ρόλο και χρόνο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά την έλλειψη εμπειρίας από ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου».

Κρατάμε την τελευταία παράγραφο…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.