ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Σε φόρμα όταν… τελειώνει η σεζόν!

Αν ο Γιώργος Κουτρουμπής ήταν πιο σταθερός κι «επιθετικός» στο παιχνίδι του το κασέ του θα ήταν απαγορευτικό για ομάδες τύπου Ρίζεσπορ. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Σε φόρμα όταν… τελειώνει η σεζόν!

Άριστες εντυπώσεις στους σκάουτερ της Ρίζεσπορ άφησε ο Γιώργος Κουτρουμπής ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που εδώ και δύο χρόνια θαρρείς ότι περιμένει το…τέλος του πρωταθλήματος για να φορμαριστεί! Πέρσι ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟ στα πλέι –οφ και μάλιστα σε ρόλο έκπληξη μπροστά από τους στόπερ, γεγονός που «έσωσε» την καριέρα του μιας κι ο Γιάννης Αναστασίου δεν ήταν ευχαριστημένος μαζί του. Την Κυριακή ο 25χρονος οπισθοφύλακας ήταν εξαιρετικός και μάλιστα απέναντι σε αντιπάλους (κουρασμένους μεν, αλλά) πολύ ποιοτικούς (Σιμόες-Γιόχανσον), εξέλιξη που ίσως του δώσει την ευκαιρία να κάνει μεταγραφή στο εξωτερικό. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει δύο κεντρικούς μέσους, ψάχνεται και για στόπερ ώστε να τον προσθέσει δίπλα σε Μολέδο, Ταυλαρίδη, Τελάντερ, άρα την επόμενη σεζόν τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα για τον ποδοσφαιριστή όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής.

Μεταγραφή του καλοκαιριού του 2013 -από την υποβιβασμένη ΑΕΚ-ο Νίκος Νταμπίζας είδε σ’ αυτόν συνδυασμό εντυπωσιακού παραστήματος (1,87) «πακέτο» με τεχνική κατάρτιση και ικανότητα να δημιουργήσει από την πίσω γραμμή, το κατανοήσαμε εκείνη τη σεζόν με τις μαγικές πάσες στον Μπεργκ στο εκτός έδρας τρίποντο επί της Βέροιας και στο θριαμβευτικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ στο Στάδιο. Αν είχε επιθετικότητα στο μαρκάρισμα και λίγη παραπάνω ταχύτητα θα ήταν top class.

Από τα 17 του στην Καλλιθέα, στέλεχος της εθνικής Νέων στα 18 του, είχε εντυπωσιάσει σ’ ένα ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (3/2/2010) όταν Σισέ, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, «Σάλπι», Κατσουράνης είδαν κι έπαθαν να κερδίσουν 2-0 το κλαμπ της Β εθνικής (το σκορ ταν 1-0 ως το 90΄ ώσπου ένα αυτογκόλ έγραψε το τελικό σκορ υπέρ των παικτών του Νίκου Νιόπλια) με τον ψηλό να τα πηγαίνει καλά στο μαρκάρισμα του Τζιμπρίλ.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.438 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Αντρέα Στραματσόνι βλέποντάς τον στις προπονήσεις τον προτιμά να τον χρησιμοποιεί στο κέντρο, άλλωστε σήμερα για ομάδες που θέλουν να έχουν πολύ ώρα τη μπάλα στα πόδια τους η στελέχωση με μπακ που στο τόπι… μιλάνε είναι απαραίτητη αν κι αυτοί και σπανίζουν και στοιχίζουν πανάκριβα. Ο Κουτρουμπής έχει προσόντα μα είναι παρεξηγημένος, αφού μονίμως νομίζεις ότι αγωνίζεται χωρίς νεύρο ενώ έχει «χρεωθεί» τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα στο Καραϊσκάκη και το πέναλτι που υπέπεσε πρόπερσι πηγαίνοντας στον αντίπαλο είτε άγαρμπα, είτε πηδώντας σε λάθος timing. Στο φετινό ματς με τον Ηρακλή μάλιστα (4-0), που ακολούθησε εκείνο του Καραϊσκάκη, μερίδα οπαδών τον αποδοκίμαζε κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με τη μπάλα δημιουργώντας παρεξηγήσεις με οπαδούς που δεν είδαν με καλό μάτι το ανάθεμα για παίκτη που φορούσε πράσινη φανέλα.

Ο Γιάννης Αναστασίου του ζητούσε συνέχεια να προωθείται αφού χάρις τα καλά του χτυπήματα η ομάδα έβγαινε με περισσότερους παίκτες μπροστά. Το διάστημα Ιανουαρίου-Μάη 2014 ήταν το καλύτερο της καριέρας του, ταίριαξε αρμονικά με τον Γκόρντον Σίντενφελντ στα μετόπισθεν, στέφθηκε κυπελλούχος και βρέθηκε στις σκέψεις του Φερνάντο Σάντος για την εθνική ομάδα. Τελικά ο Πορτογάλος είχε μαζί του στην προεπιλογή Καπίνο, Καρέλη αλλά στο Μουντιάλ παίκτης του Παναθηναϊκού δεν βρέθηκε ούτε για δείγμα, παρότι η ομάδα είχε κάνει ματσάρες τους προηγούμενους μήνες με σωρεία γηγενών πρωταγωνιστών (Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Καπίνο, Κλωναρίδης, Καρέλης, Κουτρουμπής).

Πέρσι ο τελευταίος παρουσίασε κάμψη στην απόδοσή του, η διοίκηση αποφάσισε να επενδύσει στον βετεράνο Ταυλαρίδη που έκανε καταπληκτικά παιχνίδια κι έτσι ο Κουτρουμπής ξεχάστηκε μέχρι που επανήλθε στα πλέι-οφ κάνοντας επίδειξη δυνατοτήτων στους φιλάθλους που δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μια ακόμα σεζόν στην αφάνεια η φετινή, βασικός στις ήττες σε Τούμπα, Καραϊσκάκη, το ίδιο και στο παραλίγο κάζο του αιώνα με τον ΠΑΣ στο κύπελλο (όταν η ομάδα βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό στις καθυστερήσεις, μετά από «διπλό» στην Ήπειρο). Άραγε με την εικόνα του στα πλέι-οφ θα πείσει τον προπονητή ότι αξίζει περισσότερης προσοχής του χρόνου;

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.