ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Είμαστε όλοι… Διαμαντίδης!

Σήμερα, βρισκόμαστε όλοι στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του μεγάλου αρχηγού. Τον χειροκροτούμε, τον αποθεώνουμε και του λέμε 1000 ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με αυτόν στο "τιμόνι". Σήμερα, είμαστε όλοι Διαμαντίδης!

Είμαστε όλοι... Διαμαντίδης!

Οι λόγοι που ο Δημήτρης Διαμαντίδης λατρεύτηκε και λατρεύεται από τους φίλους του Παναθηναϊκού και θα περάσει στα βιβλία της «πράσινης» ιστορίας, δεν είναι καθαρά αγωνιστικοί.

Το παιδάκι το οποίο μεγαλώνει μέσα από τον αθλητισμό, «ψάχνει» το πρότυπο το οποίο θα τον ωθήσει να φτάσει ακόμα ψηλότερα και να πετύχει σε αυτό που κάνει, αλλά και στη ζωή του.

Ο έφηβος που μεγαλώνει σε μία ανήσυχη περίοδο για τη χώρα, τον αθλητή που θα τον κάνει να αγαπήσει το χώρο και να μην βρεθεί στις κερκίδες να κάνει επεισόδια.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 437 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο δημοσιογράφος «ψάχνει» το κίνητρο που θα τον κρατήσει μέσα στη δουλειά, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στην Ελλάδα, οδηγούν σε διάφορες σκέψεις.

Και όλα αυτά, είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ένας από τους κορυφαίους αθλητές που έβγαλε η χώρα, ο παίκτης που μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ωραίες στιγμές τα τελευταία χρόνια, ο άνθρωπος που δείχνει πως οι μεγάλοι αθλητές, δεν είναι αυτοί που εντυπωσιάζουν μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά που μένουν στις καρδιές του κόσμου και για ενέργειες έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Και ο αρχηγός του «τριφυλλιού», είναι ακριβώς αυτό. Μεγάλος αθλητής για όλα όσα έχει κάνει εντός και εκτός παρκέ. Πρότυπο αθλητή με ατομικές και ομαδικές διακρίσεις που «ζαλίζουν», αλλά και πράξεις εκτός παρκέ που έδειξαν και δείχνουν το πόσο ταπεινός και απλός παρέμεινε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, που σε λίγες ημέρες φτάνει στο τέλος της.

Η αγκαλιά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αμέσως μετά τη λήξη του τελικού με τη Μακάμπι, η φωνή στον Φραγκίσκο Αλβέστη ώστε να σηκώσουν το Ευρωπαϊκό παρέα το 2009, αλλά και το ίδιο σκηνικό δύο χρόνια αργότερα, με τους Μπατίστ και Τσαρτσαρή, είναι μόνο μερικές από τις στιγμές του «3D», που μας θυμίζουν το πόσο θα μας λείψει, όχι μόνο για τις σπουδαίες ικανότητες του στο παρκέ.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, τον έβαλε για πάντα στην «καρδιά» του. Όχι, επειδή είναι ο Διαμαντίδης, ο άνθρωπος που κερδίζει παιχνίδια μόνος και κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Αλλά για όσα έκανε και εκτός των τεσσάρων γραμμών, με τη γενικότερη συμπεριφορά του.

Αγαπητός σχεδόν σε όλους, ο «3D» ποτέ δεν προκάλεσε αντίπαλο και πάντα ήταν υπόδειγμα χαρακτήρα, κάτι που εκτιμήθηκε από τους προπονητές, συμπαίκτες, αντιπάλους και φίλους του αθλητισμού.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως τους τελευταίους μήνες της μεγάλης καριέρας του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο ζωντανός θρύλος της ομάδας, έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για εκείνον, σε μία πρωτοφανή αποθέωση από τον μπασκετικό κόσμο.

Σήμερα, βρισκόμαστε όλοι στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του μεγάλου αρχηγού. Τον χειροκροτούμε, τον αποθεώνουμε και του λέμε 1000 ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με αυτόν στο “τιμόνι”. Σήμερα, είμαστε όλοι Διαμαντίδης!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο 3d.panathinaikos24.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.