ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Γιατί να μην εμπιστευστεί τον κορυφαίο;

Λογική η απορία του Γιόζεφ Βάντσικ για την μη απορρόφησή του στον ΠΑΟ που χρόνια τώρα έχει θέματα με τους προπονητές γκολκίπερ. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Γιατί να μην εμπιστευστεί τον κορυφαίο;

Ο Γιόζεφ Βάντσικ, μιλώντας στο Sport24 radio, έβγαλε παράπονο για την μη κλήση του από τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια που έχει κρεμάσει τα γάντια του.

Ο σύλλογος έχοντας άριστες αναμνήσεις από την συνεργασία του με τον Τάκη Οικονομόπουλο (στα χέρια του «πουλιού» πλάστηκαν καταπληκτικοί τερματοφύλακες με την Παιανία να παράγει χρόνια πορτιέρο για την εθνική ομάδα) θα μπορούσε να εμπιστευτεί για το πόστο του προπονητή πορτιέρο τον Πολωνό που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του κορυφαίου «νο1» που υπερασπίστηκε την εστία του συλλόγου.

Το τριφύλλι έχει ταλαιπωρηθεί για χρόνια σ’ αυτό το πόστο όπου γυμναστής δεν στεριώνει με τίποτα (ο Παναγιώτης Αγριόγιαννης που άφησε εξαιρετικά δείγματα δουλειάς θα δουλεύει του χρόνου στην… Ομόνοια), δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να στραφεί προς παλαίμαχους που διαθέτουν know how, εμπειρία κι επιπλέον τον καιρό της ακμής τους ήταν από τους κορυφαίους στον κόσμο στη θέση τους! Λαμβάνοντας υπόψη την άσχημη αγωνιστική κατάσταση που βρέθηκε ο Λουκ Στιλ στα πλέι-οφ (ο γυμναστής του, Μάριο Γκαλίνοβιτς, από τότε που έπαιζε ουδέποτε κέρδισε τον κόσμο με το ταλέντο του) και τι τράβηξε ο σύλλογος στα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ/Γιουρόπα την τελευταία διετία το ζήτημα του προπονητή γκολκίπερ επείγει.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.444 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μιας και αναφερθήκαμε στους πορτιέρο, έγινε η έκπληξη κι ο Στέφανος Κοτσώλης παρέμεινε στο κλαμπ, στα 37 του χρόνια. Ο έμπειρος παίκτης δεν έχει πέραση στην εξέδρα (του χρεώθηκαν οι αποκλεισμοί από Μπριζ, Σταντάρ Λιέγης), όμως η εμπειρία, το πάθος για την ομάδα κι η γνώση των συνθηκών που επικρατούν στο τριφύλλι έκαναν τον προπονητή να ζητήσει την παραμονή του.

Ο βετεράνος πορτιέρο έχει συνηθίσει να είναι αναπληρωματικός, μα είναι ο μόνος που έχει ζήσει την κατάκτηση των τριών εκ των πέντε τίτλων που πήρε το σωματείο την τελευταία 20ετία (!), βασικός στο κύπελλο το 2013-2014, 11αδάτος στα παιχνίδια με Προοδευτική, Πανηλειακό τις τελευταίες αγωνιστικές στην απίστευτη προσπάθεια της περιόδου 2003-2004 (στα «σκληρά» χρόνια της Παράγκας), ενώ τίτλους σήκωσε και με Λάρισα (κύπελλο το 2007), Ομόνοια (πρωτάθλημα το 2010).

Με πέντε κούπες στη συλλογή του είναι αυτός που από το ρόστερ έχει το περισσότερο… χρυσάφι στη συλλογή του με το αγωνιστικό του τοπ να είναι η έφεσή του στα πέναλτι. Εφτά έχει αποκρούσει με ΑΕΛ/Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά…

ΑΕΛ – Ξάνθη 0-0 (απέκρουσε πέναλτι του Πόι) ΑΕΛ – Πανιώνιος 1-0 (απέκρουσε πέναλτι του Τζιμπούρ) ΑΕΛ – Κέρκυρα 2-2 (απέκρουσε πέναλτι του Φιλίπ Ντα Σίλβα) Άρης – ΑΕΛ 1-1 (απέκρουσε πέναλτι του Κόκε) ΑΕΛ – Αιγάλεω 2-2 (απέκρουσε πέναλτι του Σκοπελίτη) Παναθηναϊκός – Άρης 4-1 (απέκρουσε πέναλτι του Τάτου)

Το πρώτο που έπιασε στην καριέρα του πάντως ήταν στις 30/5/1999 και το ματς ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-3 (Ντιαρά, Ιορδανίδης – Μάουρο 2, Καραγκούνης).

Με λίγα λόγια όποτε αποκρούει πέναλτι οι ομάδες του δεν χάνουν.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.