ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Φυσιολογικό το «πάγωμα»

Κανείς μάνατζερ δεν θα πει στον πελάτη του να υπογράψει πρόωρα λαμβάνοντας υπόψη τι σεζόν ακολουθεί. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Φυσιολογικό το «πάγωμα»

Στασιμότητα επικρατεί στα μεταγραφικά, οι περιπτώσεις που είχαν προκριθεί (Σίνγκλετον, Ντρέιπερ) έχουν «παγώσει», λογικό αν δούμε την ημερομηνία και το γεγονός ότι σε Τουρκία, Ισπανία είτε ολοκλήρωσαν τις τελευταίες ώρες τα πρωταθλήματά τους, είτε εξακολουθούν να βρίσκονται σε δράση (ACB).

Κανείς αθλητής δεν θα βιαστεί να υπογράψει φέτος, άλλωστε την επόμενη σεζόν με διαφοροποιημένο το σύστημα της Ευρωλίγκας, περισσότερους αγώνες κι αναγκαιότητα των ομάδων ν’ «ανοίξουν» το rotation οι μάνατζερ γνωρίζουν πως το χρήμα θα κινηθεί περισσότερο κι είναι επόμενο να μαζεύουν προσφορές, συμβουλεύοντας τους πελάτες τους να μην βιαστούν να διαλέξουν εργοδότη.

Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός έπεσε στην… περίπτωση αφού στο στόχαστρό του βρίσκονται αθλητές που έκαναν καταπληκτική σεζόν (Μπουρούσης, Σίνγκλετον, Ντρέιπερ, Ντιλέινι) κι είναι βέβαιο πως φέτος θα ζητηθούν να πληρωθούν υπεραξία. Εξέλιξη που κάθε άλλο παρά βολεύει τον Εξάστερο που είναι αδύνατον ν’ ανταγωνιστεί τα «βαριά» πορτοφόλια. Το πλεονέκτημα του τριφυλλιού είναι ότι το brand του είναι πανίσχυρο κι η Ελλάδα ως χώρα δεν έχει σχέση με Τουρκία, Ρωσία, οι αποστάσεις, ο καιρός, το lifestyle της πόλης «που ποτέ δεν κοιμάται» μπορούν να δελεάσουν ένα καλό Αμερικανό αθλητή.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.401 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ότι κι αν γίνει πάντως αυτή την εποχή για τον ΠΑΟ θα είναι για καλό, ακόμα κι αν εισπράξει αρνητικές απαντήσεις από τους στόχους του θα έχει μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά του ν’ αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Βάσει όσων έχουν διαρρεύσει η διοίκηση προσανατολίζεται στην απόκτηση ενός τοπ ονόματος κι από κει και πέρα θα κοιτάξει να καλύψει «τρύπες» με συμπληρωματικούς αθλητές στο πλευρό των εκκολαπτόμενων σταρ (Παππά, Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη). Πολύ σημαντικό σ’ αυτή την περίπτωση η ΚΑΕ να επικοινωνήσει στους οπαδούς ότι θα χρειαστούν κάμποσοι μήνες υπομονής, χωρίς να πέσει η ίδια στην παγίδα του υψώματος του πήχη, μιλώντας για κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ονόματα σαν του Πάνγκος και του Μπιρτς που προέκυψαν εσχάτως μπορεί να ξίνισαν στον κόσμο (που περίμενε ευνοϊκότερες εξελίξεις στις υποθέσεις Ντρέιπερ, Μπουρούση), όμως εξυπηρετούν την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερα «όπλα» στα χέρια του κόουτς χωρίς η ΚΑΕ να «ματώσει» οικονομικά εξοικονομώντας ευρώ για το ένα (;) δυνατό «χτύπημα» που σκοπεύει να κάνει!

Τσεκάροντας τα στατιστικά του πλέι μέικερ της Γκραν Κανάρια καταλήγεις στο ότι ο Πεδουλάκης θέλει δίπλα στον Καλάθη αθλητή που θα μακιγιάρει τις επιθετικές αδυναμίες του Νικ, σκοράροντας με καλό ποσοστό από την περιφέρεια. Ο Σίνγκλετον είναι περιπτωσάρα, μακάρι να κλείσει το θέμα του ευνοϊκά αφού ο Αμερικανός καλύπτει δύο θέσεις κι αλληλοσυμπληρώνεται ιδανικά με τον Τζέιμς Γκιστ. Δεν έχει τη δύναμη και την αλτικότητα του τελευταίου αλλά είναι πιο τεχνίτης, νιώθει καλύτερα όταν ντριμπλάρει, δεν έχει θέματα με τον χειρισμό της μπάλας κι επιπλέον το μακρινό του σουτ είναι αξιοπρεπέστατο.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.