ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέμα

Ευκαιρία για αναγέννηση (vids, pics)

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο, βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι» και το Panathinaikos24.gr, σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον Κολομβιανό επιθετικό.

Ευκαιρία για αναγέννηση (vids, pics)

Ο Ιμπάρμπο στα 26 του χρόνια, έχει προλάβει να αγωνιστεί σε Κολομβία, Ιταλία και Αγγλία, ενώ όπως φαίνεται θα προσθέσει στο βιογραφικό του και την παρουσία του στη χώρα μας.

Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της Κολομβίας, θα είναι όπως φαίνεται μία από τις πρώτες μεταγραφές του καλοκαιριού για το «τριφύλλι», αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι και ο Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία του, ώστε να ανεβάσει και πάλι τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Κολομβιανός μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο και στην κορυφή, καθώς είναι γρήγορος και δυνατός. Έχει τις εμπειρίες και τις δυνατότητες να βοηθήσει τους «πράσινους», αν και η καριέρα του είναι η αλήθεια πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη της φάση.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.448 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο υπό τις οδηγίες ενός προπονητή που δείχνει να τον πιστεύει αρκετά, θα έχει το χώρο και το χρόνο να δείξει αυτά που μπορεί να κάνει.

victor-ibarbo-atletico-nacional

Τα πρώτα βήματα και η μεταγραφή στην Ευρώπη

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την Ατλέτικο Νασιονάλ και εκεί έμεινε από το 2008 έως και το 2011, μετρώντας 102 εμφανίσεις, πριν δοκιμάσει την τύχη του και στην Ευρώπη.

Την ευκαιρία για να αγωνιστεί στη «Γηραιά Ήπειρο», του την έδωσε η Κάλιαρι η οποία τον απέκτησε το 2011, ενώ λίγο νωρίτερα ο Ιμπάρμπο είχε φτάσει πολύ κοντά και στην Ουντινέζε.

Στην Ιταλία και σε ένα περιβάλλον άγνωστο για εκείνον, ο Ιμπάρμπο αγωνίστησε σε 38 αγώνες την πρώτη του σεζόν, σημειώνοντας 3 γκολ, ενώ τις επόμενες 2.5 σεζόν με τη φανέλα της ομάδας, είχε πάνω κάτω τους ίδιους αριθμούς, σκοράροντας συνολικά 12 φορές.

Cagliari

Η ευκαιρία της Ρόμα

Στα μισά της σεζόν 2014-2015, η Ρόμα καταθέτει πρόταση για τον δανεισμό του παίκτη και ο Ιμπάρμπο για πρώτη φορά στην καριέρα του, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, όντας συμπαίκτης μεταξύ άλλων και με τον Φραντσέσκο Τότι. Στην «αιώνια» πόλη, ο Κολομβιανός επιθετικός δεν κάνει καλές εμφανίσεις και μετράει συνολικά 12 συμμετοχές σε δύο σεζόν χωρίς να πείσει τον προπονητή του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2015.

miralem-pjanic-victor-ibarbo-vasilis-torosidis-roma_11aniv8r0qbv01ddc17casfqct

Ώρα για το «Νησί»

Μετά την αποτυχημένη του παρουσία στη Ρόμα, η νεοφώτιστη στην Premier League, Γουότφορντ του δίνει μία νέα ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του, με νέο δανεισμό από την Κάλιαρι.

Δυστυχώς για τον ίδιο, η Αγγλία δεν ήταν όπως αποδείχτηκε το ιδανικό μέρος για να ξαναβρεί τον εαυτό του, καθώς πήρε ελάχιστες ευκαιρίες και σε μόλις τέσσερις εμφανίσεις με 64 συνολικά λεπτά συμμετοχής δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε ένα γκολ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και από εκεί λίγους μήνες μετά ως μία αρκετά κακή μεταγραφή.

download

Επιστροφή στα γνωστά λημέρια

Η λύση ήταν η επιστροφή εκεί που έγινε γνωστός, στην Ατλέτικο Νασιονάλ, σε μία νέα προσπάθεια να φτιάξει και πάλι το όνομα του.

Mε τη Νασιονάλ ο Ιμπάρμπο αγωνίστηκε μεταξύ άλλων και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, ήταν από τους βασικούς παίκτες της ομάδας, προσφέροντας 2 γκολ και 2 ασίστ σε 7 συμμετοχές.

Αγωνίστηκε συνολικά σε 16 παιχνίδια, σημείωσε 3 γκολ και 3 ασίστ και ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα της Νασιονάλ στους περισσότερους αγώνες σε πρωτάθλημα και Κόπα Λιμπερταδόρες.

Και τώρα Παναθηναϊκός

Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ιμπάρμπο στο «τριφύλλι», ο Κολομβιανός θα έχει μία μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει πως έχει μέλλον ακόμα, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών που ήρθαν στην Ελλάδα και κατάφεραν να ξεχωρίσουν, δίνοντας νέα ώθηση στην καριέρα τους.

Στα θετικά φυσικά η ηλικία του και το γεγονός πως στον Παναθηναϊκο θα έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες από τον Αντρέα Στραματσόνι.

hi-res-32d9da0df37c6ba73236293b021c5a80_crop_north

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα

Με την Κολομβία ο Ιμπάρμπο μετράει 15 εμφανίσεις και ένα τέρμα, ενώ έχει δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Βραζιλίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν και βρέθηκε αντίπαλος και της Εθνικής μας ομάδας στη φάση των ομίλων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.