ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Θα ξορκίσει τη στασιμότητα;

«Όνομα» αμυντικού χαφ δεν ακούγεται με τον κόουτς να εμπιστεύεται τον Γιώργο Κουτρουμπή πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Θα ξορκίσει τη στασιμότητα;

Το πρώτο θέμα της «Livesport» για την απροθυμία (;) του προπονητή να ενισχύσει την ομάδα με “κλασάτο” αμυντικό χαφ (μεταγραφή που προ μηνών εικαζόταν ότι θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ) δημιουργεί ντόρο. Αν -όπως γράφει η εφημερίδα -στο τέλος των μεταγραφών ο ΠΑΟ μείνει με Ζέκα-Κουτρουμπή στο «6», ο Ιταλός θα δώσει κι άλλα πατήματα αμφισβήτησης στους φανατικούς του πολέμιους που δεν είναι λίγοι.

Ειδικά για τον Έλληνα αμυντικό θεωρείται βέβαιο ότι του χρόνου θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνει απλώς τις αποστολές. Μόνο που για να νιώσει άνετα ο αθλητής, πρέπει να κερδίσει και την εξέδρα, τεστ που μόνο εύκολο δεν είναι μετά από αυτά που έχουν συμβεί την τελευταία διετία.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ είναι ποδοσφαιριστής που θέλει κάθε προπονητής: το κορμί του είναι μακρύ, διαθέτει αίσθηση του χώρου, ξέρει μπάλα, καλύπτει την απουσία τσαμπουκά με περίσσευμα τεχνικής. Φυσικά έχει και ατέλειες: Δεν έχει το γερό πάτημα του Τελάντερ, τον «αέρα» του Μολέδο, δεν είναι καθοριστικός στο ψηλό παιγνίδι, ούτε μπορείς να τον αποκαλέσεις γρήγορο. Πέρσι τον Ιούνιο ο Γκόρντον Σίντενφελντ τον είχε αποκαλέσει… μαλάκα, λέγοντας επί λέξει στο «Goal»:

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.479 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα, αλλά είναι μαλ…ς. Έτσι όπως στο λέω. Μεγάλο ταλέντο, αλλά πρέπει να αλλάξει το μυαλό του, να συγκεντρωθεί στη δουλειά. Και το λέω έτσι, επειδή τον εκτιμώ πολύ… όταν το κάνει αυτό, θα γίνει μεγάλος παίκτης. Κανείς σας, ούτε ο ίδιος δεν έχει καταλάβει πόσο καλός παίκτης είναι“.

Ο Κουτρουμπής έχει στοιχεία να γίνει σημαντικός αλλά ο κόσμος ανησυχεί αφού δύο σεζόν τον βλέπει στάσιμο. Πρόπερσι του έφαγε τη θέση ο Ταυλαρίδης, φέτος οι Τελάντερ, Μολέδο κι όλα αυτά ενώ το καλοκαίρι του 2014 φαινόταν έτοιμος για την εθνική αφού είχε τρέξει ένα καταπληκτικό εξάμηνο στα μετόπισθεν, δένοντας αρμονικά με τον έμπειρο Κροάτη μπακ.

Θα μπορέσει να γίνει πιο ουσιαστικός,  θα μάθει να καλύπτει τον συμπαίκτη, να πασάρει πιο γρήγορα, να μην επιχειρεί να ντριμπλάρει δίνοντας ευκαιρία στον αντίπαλο να βγάλει κόντρα; Το παράστημα του είναι εντυπωσιακό (1.90), «γεμίζει» τη μεσαία γραμμή ενώ η γενειάδα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος από 25 ετών! Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα θέση στην οποία μπορεί να σταδιοδρομήσει. Είναι στόπερ ή κεντρικό χαφ; Το προπονητικό τιμ πρέπει να τον τακτοποιήσει στο γήπεδο αν κι η επιλογή «Στράμα» να εξετάζει την αγορά για στόπερ, μεσοεπιθετικούς δείχνει την πρόθεσή του να τον καθιερώσει στον άξονα. Ο Γιώργος άλλωστε δεν είναι από τα μπακ που βγαίνουν πρώτα στη μπάλα, που παίζουν δυνατά ενίοτε και σκληρά, απεναντίας ξέρει να μοιράζει παιχνίδι και με τρεχαλατζήδες κεντρώους δίπλα του μπορεί να «σκουπίσει».

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.