ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΑΧΕΝ 2-2

Ξεμούδιασμα με ισοπαλία

Ισόπαλος 2-2 ήρθε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, με αντίπαλο τη γερμανική Ααχεν. Λουντ και Βιγιαφάνιες, τα γκολ της ομάδας του «τριφυλλιού».

Ξεμούδιασμα με ισοπαλία

Ο Παναθηναϊκός μετά από τρεις ημέρες παρουσίας και προπονήσεων στο Τέχελεν της Ολλανδίας, έδωσε και το πρώτα δείγματα γραφής, στην πρώτη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Αλεμάνια Άαχεν ομάδα 3η κατηγορίας στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» παρέταξε τους Βλαχοδήμο Οδ, Χουχούμη, Κουτρουμπή, Μέστο, Λέτο, Ζέκα, Ευαγγέλου, Ιβανόφ, Βιγιαφάνες, Λουντ και Βλαχοδήμο Π.

ÁËÅÌÁÍÉÁ ÁÁ×ÅÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÖÉËÉÊÏ)

Την πρώτη ευκαιρία στη φιλική αναμέτρηση την έχασαν οι Γερμανοί, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Στάφελντ έπιασε μια κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Οδ. Βλαχοδήμο. Οι «πράσινοι» όλες αυτές τις ημέρες δούλεψαν σε τακτική κάτι που ήθελε να εκμεταλλευτεί εξ αρχής ο Ιταλός τεχνικός.

Οι Γερμανοί όμως εκμεταλλεύτηκαν τ’ αμυντικά κενά των «πρασίνων» και στο 4ο λεπτό, ο Φεϊζουλάχου τελείωσε τη φάση ανοίγοντας το σκορ για το 0-1. Το γκολ αλλά και η αμυντική αδράνεια των παικτών του, δεν άρεσε στον Αντρέα Στραματσόνι ο οποίος σηκώθηκε από τον πάγκο του, βάζοντας τα πρώτα «γκάζια» στους παίκτες του.

Από κείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε κυκλοφορία μπάλας και απείλησε σε τρεις περιπτώσεις τα καρέ του Σπριντ με τον Ζέκα στο 10ο λεπτό, τον Βλαχοδήμο στο 15’ και τον Σεμπάστιαν Λέτο στο 18’.

ÁËÅÌÁÍÉÁ ÁÁ×ÅÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÖÉËÉÊÏ)

Αντίθετα η Άαχεν έδειχνε πιο ενθουσιώδης και ουσιαστική στο χορτάρι και αυτό το επιβεβαίωσε στο 20’ όταν με τον Φεϊζουλάχου διπλασίασαν τα τέρματα τους, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ, αφού ο Βλαχοδήμος ήταν πολλά μέτρα εκτός εστίας.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωσης μισής ώρας αγώνα, ο Παναθηναϊκός με τον Λουντ μπήκε ξανά στο ματς, αφού μετουσίωσε την ασίστ του Βιγιαφάνιες σε γκολ με ωραίο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Μάλιστα οι «πράσινοι» δύο λεπτά αργότερα (31’) θα μπορούσαν να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσια, αφού μετά από ωραία συνεργασία των Λετο-Βιγιαφάνιες, ο «Βίγια» πλάσαρε ψηλά άουτ. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» δημιούργησαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 34’ αλλά ο Λουντ δεν στάθηκε τυχερός, καθώς το φαλτσαριστό σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγα μέτρα άουτ.

ÁËÅÌÁÍÉÁ ÁÁ×ÅÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÖÉËÉÊÏ)

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ μέρους, οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή, καθώς πρώτα η Άαχεν απείλησε τα καρέ του Βλαχοδήμου μετά το σουτ του Ρούτερ, ενώ και ο Μέστο πλάσαρε άουτ στο 40’ για την πλευρά του «τριφυλλιού».

Τις ευκαιρίες διαδέχθηκαν κάποιες αψιμαχίες στη συνέχεια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μοιράζει κάρτες και με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, να στέλνει τις ομάδες στ’ αποδυτήρια.

ÁËÅÌÁÍÉÁ ÁÁ×ÅÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÖÉËÉÊÏ)

Στην επανάληψη ο Αντρέα Στραματσόνι προχώρησε και στις πρώτες αλλαγές για την ομάδα του, καθώς απέσυρε τους Βλαχοδήμο Οδ. Βλαχοδήμο Π. και Λέτο, βάζοντας στη θέση τους, τους Κοτσόλη, Αμπεντ και Μπουμάλ. Έτσι το σχήμα μετατράπηκε σε 4-2-3-1 με κορυφή τον Βιγιαφάνιες σε ρόλο «ψευτοεννιαριού».

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών, με τον ρυθμό της αναμέτρησης να έχει πέσει αισθητά, αλλά το «τριφύλλι» να διατηρεί σταθερά την κατοχή μπάλας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Γερμανοί να είναι σε μόνιμη θέση άμυνας και ο Παναθηναϊκός να χάνει μια καλή ευκαιρία λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Μπουμάλ που δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Σπριντ.

1486679

Στο 61ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια με σκόρερ τον Βιγιαφάνιες που αξιοποίησε την πάσα του Αμπέντ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Στο 65’ ήταν η ώρα του Νίκου Μαρινάκη να περάσει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Χουχούμη, με τον Στραματσόνι να στέλνει το νεαρό μπακ στο «αριστερό» άκρο της άμυνας.

Ο Αντρέα Στραματσόνι στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, έριξε στο χορτάρι και δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας από την Κ20, τους Στάϊκό και Χατζηγιοβάνη που μέχρι τώρα έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις στις προπονήσεις. Οι δύο νεαροί μέσοι, μπήκαν στη θέση των Ευαγγέλου και Βιγιαφάνιες, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να πιέζει για το τρίτο γκολ, ενώ η Άαχεν ήταν όλη πίσω από τη σέντρα διατηρώντας τον παθητικό ρόλο που είχε από την έναρξη του β’ μέρους.

ÆÅÊÁÁËÅÌÁÍÉÁ ÁÁ×ÅÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÖÉËÉÊÏ)

Στο 76’ το «τριφύλλι» έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή στο ματς, όταν ο Ζέκα σε συνδυασμό με κόντρα στον αμυντικό επεχείρησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Άαχεν, με τη μπάλα όμως να παίρνει περίεργη τροχιά και αφού βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, κατέληξε άουτ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 80ου λεπτού, στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ένας ακόμα νεαρός ποδοσφαιριστής από την Κ20 του Παναθηναϊκού, ο Μίγγος, ο οποίος πήρε τη θέση του θετικότατου αλλά φανερά κουρασμένου Ρόμπιν Λουντ.

Στο 83’ συνέβη και μια φάση που ανησύχησε τους «πράσινους» με τον Στέφανο Κοτσόλη, ο οποίος σε μια προσπάθεια να διώξει τη μπάλα, έπεσε άτσαλα στο έδαφος και αποχώρησε για τ’ αποδυτήρια, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να μπαίνει εκ νέου στο ματς.

Οι «πράσινοι» στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρηση μέχρι το τελικό σφύριγμα, είχαν άλλες δύο ευκαιρίες για να βάλουν ένα ακόμα γκολ και να πάρουν το θετικό πρόσημο στο πρώτο τους φιλικό, αλλά τις σπατάλησαν και το 2-2 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο. Βλαχοδήμος (46′ Κοτσόλης, λ. τρ 85′ Βλαχοδήμος ), Μέστο, Χουχούμης (65′ Μαρινάκης ), Ευαγγέλου (70′ Στάικος), Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λουντ (79 Μίγγος), Βιγιαφάνιες (70′ Χατζηγιοβάννης), Π. Βλαχοδήμος (46′ Μπουμάλ), Λέτο (46′ Αμπέντ).

ΑΛΕΜΑΝΙΑ ΑΑΧΕΝ: Σπριντ, Γουίντερ, Πρόπετερ, Πουτζ, Ρούτερ, Στάφελντ, Μορ, Ερνστ, Φέιζουλάχου (58′ Σουζούκι), Λόχντεν, Μαρζούλο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ