ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Λεντέσμα : Ένας δυναμικός ηγέτης (vids + pics)

O Aργεντινός άσος πηγαίνει σήμερα στην Ολλανδία για να μιλήσει με Ζιλμπέρτο Σίλβα και Αντρέα Στραματσόνι και αν όλα πάνε καλά θα γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού. Το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον 33χρονο αμυντικό χαφ.

Λεντέσμα : Ένας δυναμικός ηγέτης (vids + pics)

Το ξεκίνημα

Ο Κριστιάν Λεντέσμα γεννήθηκε στις  24 Σεπτεμβρίου του 1983 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Από πολύ μικρή ηλικία του άρεσε το ποδόσφαιρο και είχε «τρέλα» με την «στρογγυλή θεά». Για την ακρίβεια, στα 7 χρόνια του άρχιζε να αγωνίζεται σε μία μικρή ομάδα της Παταγονίας, ενώ στα 13 έκανε το μεγάλο βήμα για την ομάδα των Νέων της Μπόκα Τζούνιορς. Εκεί αγωνίστηκε από το 1997 μέχρι το 2001, όπου έκανε το μεγάλο βήμα για την Ιταλία και την Λέτσε.

LEDESMA (1)

Η Λέτσε και το μεγάλο βήμα στην Ιταλία με την Λάτσιο

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λέτσε  το πέτυχε την 1η Δεκεμβρίου του 2002 στην δεύτερη κατηγορία, σε μία αναμέτρηση με την Ελλάς Βερόνα.

Στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας συμμετείχε σε 29 αναμετρήσεις και βοήθησε τα μέγιστα στο  να ανέβει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Με την φανέλα της Λέτσε είχε 126 συμμετοχές πετυχαίνοντας συνολικά 4 τέρματα.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 432 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το 2006 έκανε το μεγάλο βήμα για την Λάτσιο, υπογράφοντας συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα για 4 χρόνια.  Παρά το αρχικό του δύσκολο ξεκίνημα, βρήκε τα πατήματα του στην ομάδα και καθιερώθηκε. Κορυφαία του στιγμή στην πρώτη του σεζόν το γκολ κόντρα στην μισητή αντίπαλο Ρόμα στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης.

Με την Λάτσιo πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις και γρήγορα καθιερώθηκε στην βασική ενδεκάδα. Έτσι το 2010 ανανέωσε τι συμβόλαιο του με την ιταλική ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2015. Συνολικά πέτυχε 14 τέρματα σε 318 εμφανίσεις ενώ κατέκτησε 2 φορές το Κύπελλο Ιταλίας και μία φορά το Σούπερ Καπ. Ήταν για χρόνια αρχηγός στην Λάτσιο και ήταν αυτός που «έβγαινε» μπροστά στις δύσκολες στιγμές.

Η αποτυχημένη μεταγραφή στην Βραζιλία

Το 2015 πήρε μεταγραφή για τη Βραζιλία και την Σάντος, στην οποία όμως δεν κατάφερε να προσφέρει μιας και αγωνίστηκε μόλις σε 4 παιχνίδια. Στην βραζιλιάνικη ομάδα αγωνίστηκε μόλις για 6 μήνες και στη συνέχεια δεν είχε ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο  γάμος του και η Εθνική Ιταλίας

Ο Κριστιάν Λεντέσμα μπορεί να γεννήθηκε στην Αργεντινή αλλά ο γάμος του με την Ιταλίδα κατά την παραμονή στην Λέτσε, τον βοήθησε να πάρει το ιταλικό διαβατήριο. Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ιταλίας το πραγματοποίησε το 2010 σε  μία αναμέτρηση απέναντι στην Ρουμανία.

GEPA-04031255043 - ROM,ITALIEN,04.MAR.12 - FUSSBALL - Serie A, AS Rom vs SS Lazio Rom. Bild zeigt Christian Ledesma (Lazio). Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Δυναμικός χαφ, έφεση στα σουτ από μακρινή απόσταση

Ο Κριστιάν Λεντέσμα αποτελεί ένα «μηχανάκι» στο κέντρο, που είναι πολύ καλός και στον εναέριο χώρο. Η ηρεμία που δίνει στο παιχνίδι της ομάδας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του. Είναι πολύ καλός στις μακρινές μπαλιές ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επιδιώκει να σκοράρει από μακρινή απόσταση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.