ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Καμιά… εικοσαριά βασικοί

Αν οι καινούργιοι δείξουν την υποσχόμενη πρόοδο, το μεγαλύτερο πρόβλημα του «Στράμα» θα είναι ποιους θα ξεκινά! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Καμιά… εικοσαριά βασικοί

Προερχόμενος από απαίσια σεζόν (μπαίνει στην ίδια κατηγορία μ’ εκείνες του 1997 και του 2013) ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν μοιάζει να έχει αποκτήσει ήδη «σκελετό», υπερτερώντας σε λύσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Ο κορμός είναι έτοιμος: Στο τέρμα ο Στιλ, δεξιά και αριστερά Μέστο με Χουλτ, στο κέντρο άμυνας ο Μολέδο περιμένει παρτενέρ, Ζέκα και Λεντέσμα (;) θα είναι οι «υπασπιστές» του «Βίγια» και μπροστά Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Λέτο αποτελούν την πιο ενδιαφέρουσα τριπλέτα της λίγκας. Κοντά σ’ αυτούς ο Τελάντερ εγγυάται δύναμη (όταν είναι υγιής), Βλαχοδήμος, Μπουμάλ, Κλωναρίδης θα προσφέρουν «ποδιές» κι επιταχύνσεις, ο Κουτρουμπής σωστό μοίρασμα της μπάλας, ο Αμπέιντ όγκο στη μεσαία γραμμή, ενώ σίγουρα όσοι προκύψουν από τις μεταγραφές (περιμένουμε σίγουρα «οκτάρι» κι ένα «κλασικό» στράικερ) δεν θα έρθουν στην Αθήνα για να μονιμοποιηθούν στον πάγκο.

Οι προπονήσεις μόλις άρχισαν, τα φιλικά με τους ερασιτέχνες δεν προσφέρονται για συμπεράσματα, αλίμονο σ’ όποιον βιάζεται. Πέρσι με Νίνη, Καρέλη, Μπεργκ, Ζέκα, Πέτριτς, Πράνιτς (σε ρόλο αριστερού μπακ μάλιστα), Καλτσά (ο κορυφαίος των φιλικών) να προέρχονται από φορτσάτη προετοιμασία δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην περίμενε το 2/2 κόντρα στην Καμπάλα, άπαντες θυμούνται τι συνέβη. Οι άνθρωποι της διοίκησης καμάρωναν κιόλας (δικαιολογημένα) που από τον Ιούνιο το ρόστερ ήταν στη διάθεση του προπονητή και τελικά η σεζόν τέλειωσε από τον…Αύγουστο!

Το καλοκαίρι οι κρίσεις είναι δύσκολες, ποσώς μάλλον τώρα που ο ΠΑΟ καλείται να βάλει στη φιλοσοφία του προπονητή όχι μόνο όσους αγοράσει αλλά και την «καραβιά» που προέκυψε τον Ιανουάριο που ελάχιστα πρόλαβε να δείξει, θύμα των συχνών αλλαγών που επιχειρούσε ο κόουτς. Ο Ιταλός ξέρει ότι μέσα στο θέρος το τριφύλλι θα παίξει την ύπαρξή του αφού δεύτερος σερί αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ δεν θα συγχωρεθεί από τους οπαδούς που ήδη είναι απίστευτα δύσπιστοι με ότι κι αν γίνεται στην αγαπημένη τους ομάδα. Το παραπάνω –θεωρητικά- σημαίνει πως τον προπονητή δεν τον παίρνει να βάλει ένταση στις προπονήσεις αφού σύντομα το κλαμπ θα δώσει αγώνες δίχως αύριο κι οι παίκτες μόνο πιασμένοι δεν πρέπει να εμφανιστούν.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.444 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα πόδια ακόμα δεν έχουν «λυθεί» και παρότι η ομάδα βρίθει από ζογκλέρ, απέναντι στις…μπυραρίες είδαμε παιδιά που υπόσχονται πολλά αλλά ακόμα απέχουν απ’ το να ονομαστούν «έτοιμοι», ίσως γι αυτό είδαμε και αρκετά νεύρα, ειδικά από τους Αργεντινούς. Ο «Βίγια» ξεχωρίζει ως τώρα μα δείτε το σκαρί του: διαθέτοντας χαμηλό κέντρο βάρους, όντας βραχύσωμος κι ο «ελαφρύτερος» του ρόστερ βρίσκεται με το καλημέρα σε «ημιάγρια» κατάσταση, θυμηθείτε τους «παπάδες» που έκανε πέρσι ο Καλτσάς!

Με τόσο ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που γουστάρουν να παίρνουν τελικές προσπάθειες ο Μάρκους Μπεργκ θα έχει περισσότερους χώρους στη διάθεσή του. Όλων αυτών των παικτών τις δημιουργικές ικανότητες θα τις δούμε όταν τοποθετηθεί στην κορυφή ο Μάρκους που εδώ και τρία χρόνια είναι το σημείο αναφοράς της επίθεσης. Λίγο να βοηθήσει η τύχη (δύο σερί σεζόν σου έχει ρίξει μεγαλοπρεπή «μούντζα», έχουμε βαρεθεί να μετράμε δοκάρια!) ώστε να μην σημειωθεί κανά πατατράκ που θα τα διαλύσει όλα από το ξεκίνημα και πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί να πάει καλά ειδικά αν έχουμε και θετικές εξελίξεις με την Ε.Ο. Αν οι καινούργιοι δείξουν την υποσχόμενη πρόοδο ευχόμαστε το μεγαλύτερο πρόβλημα του «Στράμα» να είναι ποιους θα ξεκινά!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.