ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Κ.Σ. Ρίβερς: Αλτρουισμός, ομαδικότητα, δύναμη!

Ο Κ.Σ. Ρίβερς αποτελεί την επιτομή του… all around παίκτη, που παίζει πρώτα για το «εμείς» και μετά για το «εγώ», στοιχείο που καθιστά την παρουσία του σε μια ομάδα, άκρως σημαντική.

Κ.Σ. Ρίβερς: Αλτρουισμός, ομαδικότητα, δύναμη!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του έμπειρου Αμερικανού Κ.Σ. Ρίβερς, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ρίβερς είναι ένα δυνατό παιδί, «σκληρός» αμυντικός και με πολύ καλό σουτ από μακριά. Δεν είναι star, τουναντίον θα τον έλεγε κανείς anti-star… του αρέσει να βοηθάει την ομάδα του, χωρίς να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

kcrivers

Παίζει στην Ευρώπη εδώ και οκτώ χρόνια, έχοντας περάσει από πολύ καλές ομάδες (Βίρτους Μπολόνια, Χίμκι, Λοκομοτίβ Κουμπάν και φυσικά Ρεάλ Μαδρίτης) και όπου και αν έπαιξε, το στοιχείο που τον χαρακτήριζε ήταν ο αλτρουισμός, αλλά και οι δυνατότητές του και στα δύο άκρα του παρκέ.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 442 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εξαιρετικός ριμπάουντερ, παρότι 1,96, έχει όγκο και μεγάλη δύναμη, δύναται να μαρκάρει και γκαρντς και φόργουορντς, χρησιμοποιώντας τα «μπράτσα» του και το εξαιρετικό iq που διαθέτει, καθώς «διαβάζει» το παιχνίδι.

Σημαντικό και καθόλου αμελητέο… το γεγονός πως μπορεί να σκοράρει με καλά ποσοστά από τα 6,75, ενώ και η διείσδυση είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί ο Ριβερς για να φτάσει κοντά στο καλάθι.

panathinaikos24.gr-Κ.Σ. Ρίβερς

Δεν είναι ο πιο γρήγορος παίκτης, ωστόσο παίζοντας μυαλωμένα και χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα χαρίσματα που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό «κρίκο» στην αλυσίδα μιας ομάδας σαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σε μια τόσο μεγάλη και επίπονη χρονιά, θα χρειαστεί ακούραστους εργάτες που θα του δίνουν λύσεις.

Σαφώς και αποτελεί καλύτερη και ποιοτικότερη επιλογή από αυτή του Μαρκοϊσβίλι, όσον αφορά το «3», δείγμα του ότι ο Παναθηναϊκός-όπως συνομολόγησε και ο πρόεδρος του, Μάνος Παπαδόπουλος-κινείται για παίκτες υψηλού επιπέδου και προσπαθεί για ότι καλύτερο.

Who is who

Ο ΚΣ Ρίβερς (Κέλβιν Κρέσγουελ Ρίβερς το πλήρες όνομά του) είναι ανιψιός του γνωστού σε όλους μας Μπάιρον Ντίνκινς (πέρασε και από τον Παναθηναϊκό τη σεζόν ’96-’97). Εκείνος τον βοήθησε να προπονηθεί στα πρώτα του χρόνια, ενώ τον βοήθησε να επιλέξει και το κολέγιο στο οποίο φοίτησε, μια επιλογή διόλου τυχαία, αφού τα μαθήματα… ζωής που έλαβε εκεί, διαμόρφωσαν εν πολλοίς τον χαρακτήρα του.

panathinaikos24.gr-Κ.Σ. Ρίβερς

Απόφοιτος του κολλεγίου Clemson και έχοντας και θητεία στο θρυλικό  high school «Oak Hill Academy», ο Ρίβερς έχει αφήσει πίσω του το… «μπασκετικό εγώ» και με τις… βαλίτσες του γεμάτες όνειρα για μπάσκετ, φτάνει στην Ευρώπη.

Λατίνα (2009), Μπενετόν Τρεβίζο (’09-’10), Ροάν (’10-’11), Βίρτους Μπολόνια (2011), Λοκομοτίβ Κούμπαν (’11-’12), Χίμκι (’12-’13), Ρένο Μπιγκχορνς (’13-’14), Ρεάλ Μαδρίτης (2014-2016 με ενδιάμεση… στάση την Μπάγερν Μονάχου για έξι μήνες το 2015).

Άλλες σεζόν καλές, άλλες πιο μέτριες, άλλες εξαιρετικές. Κοινή συνισταμένη, το παιχνίδι του Ρίβερς. Αλτρουιστής, ομαδικός, παίκτης προπονητή, το «εγώ» κάτω από το «εμείς».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.