ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ποιοτικές μεταγραφές στον ΠΑΟ, Φιγκέιρας στον Πειραιά…

Την ώρα που ο Παναθηναικός ενισχύθηκε με ποιοτικούς παίκτες, οι απέναντι έφεραν με τα ίδια λεφτά ένα παίκτη και αυτός αποδεικνύεται... πόκεμον. Το Panathinaikos24.gr σας αναλύει τις προσθήκες του «τριφυλλιού», στην θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ποιοτικές μεταγραφές στον ΠΑΟ, Φιγκέιρας στον Πειραιά...

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά όπως φαίνεται και η «πράσινη» διοίκηση παίρνει άριστα στις όσες προσθήκες έχει κάνει έως τώρα στο ρόστερ της ομάδας.

Το «τριφύλλι» απέκτησε επτά ποδοσφαιριστές και ενδέχεται ο αριθμός να αυξηθεί στους οκτώ, εφόσον επιστρέψει στην ομάδα ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας ήταν άψογος και όλοι οι στόχοι επετεύχθησαν για την ενίσχυση της ομάδας σε θέσεις που «πονούσε». Αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο και ίσως σημαντικότερο είναι το πόσο οικονομικά και ποιοτικά έγινε αυτή η ενίσχυση.

Αυτές οι 7 προσθήκες στο ρόστερ του «τριφυλλιού», δεν κόστισαν παραπάνω από 1.5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.com. Να σημειώσουμε πως όσα δαπάνησε ο Παναθηναϊκός για εφτά παίκτες, έδωσε ο αιώνιος αντίπαλος Ολυμπιακός για να φέρει το μόνο έναν, τον Ντιόγκο Φιγκέιρας, για το δεξί άκρο της άμυνάς του. Εκτός από λανθασμένη επιλογή που θα φύγει όπως ήρθε, ο Πορτογάλος μπακ μοίρασε στιγμές γέλιου με τις εμφανίσεις του.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.694 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Άμυνα

Ο Παναθηναϊκός ενίσχυσε την άμυνά του με τον Ιβάν Ιβανόφ με τον Βούλγαρο στόπερ να κοστίζει 100.000 ευρώ στο «τριφύλλι». Ο 28χρονος ήρθε από την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα.

Μετά την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός απέκτησε δύο ακραία μπακ, τους Νούνο Ρέις και Νίκλας Χούλτ.

Ο Πορτογάλος μπακ ήρθε ελεύθερος στο «τριφύλλι» για να ενισχύσει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο 25χρονος αγωνιζόταν πέρσι στην γαλλική Μετς, όπου είχε 27 συμμετοχές και έμεινε στην Γαλλία για ένα χρόνο.  Ο Ρέις υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον ταχύτατο Νίκλας Χούλτ. Ο Σουηδός ήρθε στην ομάδα με 300.000 από την γαλλική Νις όπου μετρούσε 45 συμμετοχές και δύο γκολ στα δύο χρόνια που έμεινε στην Γαλλία. Ο 26χρονος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι».

Μεσαία γραμμή

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά στην θέση του αμυντικού χαφ με έναν ποιοτικό παίκτη όπως ο πολύπειρος Κριστιάν Λεντέσμα. Ο 33χρονος ήρθε ελεύθερος στο «τριφύλλι» και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε και με τον Μουμπάρακ Γουακάσο, όπου ο Γκανέζος ήρθε ελεύθερος από την Ρουμπίν Καζάν στην οποία μέτρησε 16 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά στην ρωσική ομάδα και στις δύο επόμενες δόθηκε δανεικός στην Σέλτικ (5 συμμετοχές) και την μεθεπόμενη στην Λας Πάλμας (20 συμμετοχές). Ο 26χρονος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το τριφύλλι και αν και νωρίς έχει δείξει ποιοτικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του.

Επίθεση

Ο Παναθηναϊκός ενίσχυσε την επιθετική του γραμμή με δύο προσθήκες, τους Βίκτορ Ιμπάρμπο και Λαουτάρο Ρινάλντι.

Ο Κολομβιανός ήρθε στην ομάδα με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Κάλιαρι και το «τριφύλλι» δαπάνησε 750.000 ευρώ για να τον ντύσει στα πράσινα. Η δεύτερη προσθήκη είναι ο νεοαποκτηθείς Λαουτάρο Ρινάλντι. Ο Αργεντινός ήρθε στον Παναθηναϊκό από την Αρχεντίνος Τζούνιορς με 300.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα «σπάσει» σε τρεις δόσεις των 100.000 ευρώ. Ο 22χρονος υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Μέχρι στιγμής από το φιλικό με την Τσβόλε και τα δύο παιχνίδια με την ΑΪΚ Στοκχόλμης οι εφτά προσθήκες που ενίσχυσαν την ομάδα έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Από αυτούς τους παίκτες, ο Παναθηναϊκός έδωσε χρήματα για την απόκτηση τεσσάρων εξ αυτών, (Χουλτ, Ιβανόφ, Ιμπάρμπο, Ρινάλντι ενώ οι υπόλοιποι τρεις ήρθαν ελεύθεροι Νούνο Ρέις, Λεντέσμα, Γουακάσο).

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, έδωσε συνολικά για τους εφτά παίκτες που απέκτησε 1.450.000 ευρώ, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που δαπάνησε 1.500.000 μόνο για τον Ντιόγκο Φιγκέιρας, ο οποίος θα φύγει όπως ήρθε.

Το «τριφύλλι» ενίσχυσε σημαντικά το ρόστερ του και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την οργάνωση αλλά και τον άψογα μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας για την ενίσχυση της».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.