ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Έτσι θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο»

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, μίλησε για τους λόγους που θέλει να αναλάβει την… «ηλεκτρική» αυτή καρέκλα, τονίζοντας πως το πρωτάθλημα δεν παίζεται επί ίσοις όροις.

«Έτσι θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο»

Αναλυτικά όσα είπε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για την ανάδειξή του σε υποψήφιο της αντιπολίτευσης: «Είμαι ευχαριστημένος και νιώθω βαθιά υποχρεωμένος. Μια ομόφωνη απόφαση δημιουργεί μεγάλη ευθύνη και περιποιεί τιμή. Η κίνηση δεν έχει να κάνει με τον επικεφαλής, αλλά με μια συλλογικότητα που θα επιχειρήσει να ανατρέψει μια κατάσταση που δεν προάγει το ποδόσφαιρο. Με δηλώσεις και φανφάρες δεν επιτυγχάνονται τόσο δύσκολοι στόχοι. Υπάρχει όμως διάθεση, υπάρχει σχέδιο και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Για τον λόγο που θέλει να αναμειχθεί στα διοικητικά του ποδοσφαίρου: «Έχω μια πορεία στο ποδόσφαιρο. Θα την κρίνει ο κόσμος και τα σωματεία. Με την ομοσπονδία δεν είχα καλές σχέσεις γιατί δεν φοβήθηκα να πω τα πράγματα με το όνομά τους. Αν κάποιος κρίνει, επικρίνει και κατακρίνει, αλλά όταν έρχεται η ώρα να αναλάβει την ευθύνη, πάει σπίτι, τότε καλύτερα να μένει σπίτι του εξαρχής. Πρέπει να παλέψεις γι’ αυτό που υποτίθεται θέλεις να φτιάξεις. Θέλω να αλλάξει το ποδόσφαιρο, βλέπω την αγωνία του κόσμου και σκέφτομαι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Σε αυτή την προσπάθεια, εγώ και οι άλλοι συνάδελφοί μου θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την ισχύουσα κατάσταση». 

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 26.402 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η εμπιστοσύνη, του ποδοσφαίρου, της κοινής γνώμης, αλλά και της άποψης των Ενώσεων σε αυτό που συμβαίνει. Υπάρχει μια καχυποψία και μια αντιπαλότητα που υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Το γήπεδο έχει γίνει ένας τόπος που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν ζωές. Αυτό έχει να κάνει με την καχυποψία, με το διοικείν στο ποδόσφαιρο και τη διαιτησία. 

Οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες και η εμμονή κάποιων ανθρώπων να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους δημιουργεί καχυποψία. Σε αυτή λοιπόν την πληγή που δεν λέει να κλείσει ψάχνουμε την γιατρειά. Πρέπει να προσπαθήσουμε με ειλικρινή διάλογο και κοιτώντας ο ένας στον άλλον στα μάτια, να δούμε την αλήθεια.

Βλέπω ότι εκλέγεται πρόεδρος ο Γιώργος Στράτος στη Λίγκα και παραιτείται σε 10 μέρες. Δεν εξετάζω τους λόγους. Βλέπεις όμως ότι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού σε 10 μέρες παραιτείται. Δεν γεννάει εύλογα ερωτηματικά αυτό; Η κοινή γνώμη έχει απαντήσεις σε αυτό; Δεν έχει. Πηγαίνει λοιπόν ο κόσμος με προκατάληψη στο γήπεδο και αυτό είναι το χειρότερο. Πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων του ποδοσφαίρου.

Δεν μπορεί να γίνει αυτό με πρόσωπα που προκάλεσαν επανειλημμένα. Πρέπει να γίνει με πρόσωπα που έχουν καταρχήν καλή εικόνα προς τα έξω. Συμφωνούμε όλοι ότι τα πρόσωπα που προκαλούν δεν χρειάζεται να τοποθετούνται. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτό είναι που πρέπει να αποκατασταθεί». 

Για το αν συμφωνεί με την άποψη του Σταύρου Κοντονή ότι το πρωτάθλημα είναι κάλπικο: «Το κάλπικο είναι μια φράση που μπορεί να υποδηλώνει κι άλλα πράγματα. Συμφωνούμε όλοι ότι το πρωτάθλημα δεν δημιουργεί καμία εμπιστοσύνη στους συμμετέχοντες. Εγώ θα πω ότι είναι ένα πρωτάθλημα που δεν παίζεται με ίσους όρους. Ο κ. Κοντονής, ως Πολιτεία, σκέφτεται ότι αν ξεκινήσει αύριο το πρωτάθλημα, μπορεί να έχει θέματα με την ασφάλεια. Μιλάμε για ένα μέτρο που είναι προληπτικό. Δεν ξύπνησε μια μέρα ο Κοντονής και είπε να διακόψει το πρωτάθλημα. Τι άλλο μπορεί να κάνει; Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τίποτα. 

Αν ξεκινούσαμε σήμερα να παίξουμε ποδόσφαιρο, ποιος θα μπορούσε να πει ότι θα είναι καλύτερο από πέρυσι; Εδώ δεν μπορούμε να βρούμε έναν επιδιαιτητή, αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δέκα ανθρώπους να ρωτήσεις, όλοι θα σου πουν το ίδιο».

Για τον στόχο του, αν εκλεγεί: «Δεν επεδίωξα ποτέ να είμαι επικεφαλής. Το γεγονός ότι επελέγην ομόφωνα από τις Ενώσεις είναι τιμητικό. Έναν στόχο είχα πάντα, να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Είμαι της λογικής της ενότητας και της συναίνεσης. Κανείς δεν περισσεύει. Εδώ δεν πάμε να διχάσουμε, πάμε να ενώσουμε. Το θέμα είναι να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Η συστράτευση δυνάμεων είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύση. Η ατμόσφαιρα στο ποδόσφαιρο είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνη και όλοι πρέπει να βάλουν ένα λιθαράκι για να το φτιάξουμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.