ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Εμποκού και για αντί… Κονέ

Η περίπτωση του Κονγκολέζου ήταν ανεξάρτητη απ' αυτή του Κλωναρίδη, αλλά όχι και από αυτή του Κονέ. Το Panathinaikos24.gr αναλύει το γιατί.

Εμποκού και για αντί... Κονέ

Ο Αντρέα Στραματσόνι ήθελε πολύ τον Πολ – Ζοσέ Εμποκού από τον περασμένο Ιανουάριο, όμως η Κιέβο Βερόνα δεν τον έδινε. Ο Ιταλός θεωρούσε από τότε πως δεν υπάρχει παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Κονγκολέζου στο ρόστερ της ομάδας γι’ αυτό και δεν τον έβγαλε ποτέ από τη μεταγραφική του λίστα και συνέχισε να τον κρατά «ζεστό» καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.

Τι είναι αυτό που κάνει τον Εμποκού τόσο «ξεχωριστό» στο μυαλό του Στραματσόνι; Το γεγονός ότι μπορεί να παίξει με επιτυχία σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Ως winger και στις δύο πλευρές, αλλά και ως… 8άρι, θέση στην οποία έχει αγωνιστεί αρκετές φορές στην Εθνική του ομάδα. Και είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί με άνεση και στις τρεις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Εμποκού μπορεί να παίξει και τον ρόλο του… αντί-Κονέ. Διότι και ο διεθνής Έλληνας θα μπορούσε να προσφέρει τόσο στη… γραμμή, όσο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην «κόντρα» Εμποκού–Κονέ, ο Στραματσόνι προτιμούσε πάντα τον Κονγκολέζο. Μονάχα το γεγονός πως ο Κονέ ήταν Έλληνας τον έβαζε σε δεύτερες σκέψεις. Αλλά από τη στιγμή που είδε πρόσφορο έδαφος στην περίπτωση του Εμποκού, έκανε τα πάντα για να τελειώσει τη μεταγραφή.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.941 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.