ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λύνουν τα χέρια οι «διπλοθεσίτες»

Πολλά τα σχήματα που μπορεί να δοκιμάσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods.

Λύνουν τα χέρια οι «διπλοθεσίτες»

Για να έχει τα χέρια του λυμένα τον χειμώνα ο Αργύρης Πεδουλάκης αναζήτησε αθλητές να μπορούν να καλύψουν-αν χρειαστεί-δύο θέσεις. Η διοίκηση του έκανε όλα τα χατίρια και γέμισε το ΟΑΚΑ ποιότητα (Τζέιμς, Ρίβερς,  Νίκολς, Σίνγκλετον) που ταυτόχρονα εκπληρώνουν τα θέλω του κόουτς. Αν διαθέτεις τέτοιους καλαθοσφαιριστές γίνεσαι περισσότερο ευέλικτος, καλύπτοντας εκ των έσω προβλήματα τραυματισμών ή ντεφορμαρίσματος.

Στον «άσο» π.χ με Καλάθη, Τζέιμς, Μποχωρίδη οι πιο πολλοί ανησυχούν αφού ο Αμερικανός δείχνει «δυάρι» που είναι «φυλακισμένο» σε σώμα πόιντ. Ο Λευτέρης υπολογίζεται αρχικά για την Α1 ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, συνεπώς και ρυθμό. Στην αρχή ο αρχηγός θα πάρει πάνω του το p’n’r’, την προσωπική  άμυνα στο αστέρι του αντιπάλου όσο ο Αμερικανός θ’ αναπληρώνει τα ντεσαβαντάζ του στην επίθεση όσον αφορά την προσωπική φάση και το άμεσο σουτ μετά από ντρίπλα.

Στο «2», Φελντέιν, Παππάς είχαν χημεία στους τελικούς. Ο Δομινικανός παίζοντας πρώτη φορά σε υψηλό επίπεδο είχε (φυσιολογικά) σκαμπανεβάσματα, έκανε καλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό προσφέροντας αξιόπιστο μακρινό σουτ, ενώ η παρουσία του στην άμυνα κρίνεται άνω του μετρίου κυρίως λόγω της έφεσης που έχει στο κλέψιμο. Ο Νίκος οφείλει να ηγηθεί κοιτάζοντας πρωτίστως να ωριμάσει πνευματικά. Προσόντα έχει, στο «1 on 1» είναι αξεπέραστος αλλά ως τώρα έχει αφήσει την εντύπωση ότι περισσότερο μιλά παρά αγωνίζεται. Οι παρεξηγήσεις με τους προπονητές είναι το…αλατοπίπερό του (συνέβη με Πεδουλάκη, με Κατσικάρη, Τρινκιέρι στην εθνική) όμως με τέτοια μυαλά καριέρα στον ΠΑΟ δεν κάνεις.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.930 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο «3» η ομάδα θα ευλογήσει την προώθηση Χαραλαμπόπουλου που έχει πολλά να μάθει γι αυτό του έφερε δίπλα τον Κ.Σ Ρίβερς του οποίου τα μάτια έχουν δει πολλά. Ο Βασιλάκης είναι ψηλός με τεράστια άκρα, μπορεί να ποστάρει αλλά στην Ευρωλίγκα τα πράγματα είναι ζόρικα, οι «παλιοί» με το που τον δουν ψαρωμένο (;) θα πέσουν πάνω του να τον «κατασπαράξουν». Θα χρειαστεί να γραμμώσει το κορμί του, το γυμναστήριο είναι η μόνη λύση. Ο Ρίβερς θα δώσει προσήλωση στην άμυνα, ενώ στο περιφερειακό σουτ είναι αξιόπιστος. Σε σχήμα με τρία γκαρντ μπορεί να καλύψει το πόστο ο Φελντέιν, αν ο «Αρτζι» θελήσει να δώσει ύψος μια χαρά του κάνουν τη δουλειά Νίκολς και Πατ Καλάθης (κυρίως στην Α1).

Ο αδελφός του αρχηγού, μαζί με το Νίκολς προορίζονται  για το «4», βοήθειες μπορεί να δώσει και ο «Χαραλαμπό». Ο Αντώνης Φώτσης θα περιοριστεί σε πεντάλεπτα, δίχως να χρειάζεται να βγάζει τα συκώτια του στο γήπεδο (το είδαμε να συμβαίνει στους τελικούς), ενώ ο Γκιστ θα σταματήσει να γίνεται «ασανσέρ» μεταξύ «4»-«5» προσπαθώντας να καλύψει όποια τρύπα δημιουργείται.

Ο Τζέιμς σε ειδικές περιπτώσεις θα δώσει πράγματα στο «5», αλλά εκεί με Μπουρούση, Σίνγκλετον οι προπονητές έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Ο Καρδιτσιώτης δεν είναι αρεστός σε μεγάλο μέρος της εξέδρας, όμως  άμα δεν χάσει το νου του στα δύσκολα κι αρχίσει ν’ ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πλην του μπάσκετ ουδείς θα τον «ενοχλήσει». Ο Αμερικανός -με εξαιρετικό σουτ από μέση και μακρινή  απόσταση -δίνει άλλη διάσταση στην επίθεση μεγαλώνοντας τους χώρους. Σε βαριά σχήματα ενδεχομένως να τον δούμε κι ως «τεσσάρι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.