ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παράγει διαρκώς παίκτες από το 1980!

Ανεξαρτήτως της «φτώχειας» σε αποτελέσματα και ταλέντα την τελευταία διετία ο ΠΑΟ παραμένει (ως συνήθως) πρωτοπόρος και στην ανάδειξη φυντανιών.

Παράγει διαρκώς παίκτες από το 1980!

Διαβάσαμε προ ημερών για την σκέψη που υπάρχει στο στρατηγείο του Παναθηναϊκού να επιστρέψουν τα τμήματα υποδομής στην Παιανία αφού ακόμα στο «Καλαφάτης» δεν υπάρχουν οι υποδομές που μπορούν να προσφέρουν ανέσεις στους μικρούς. Τα θέματα του φυτωρίου ανέκαθεν ήταν ψηλά στην ατζέντα του Γιάννη Αλαφούζου που επένδυσε και σε ξένους προπονητές εγνωσμένης αξίας για καλύτερα αποτελέσματα. Η πρόσληψη του Ολλανδού, Χενκ Χέρντερ, πρώην βοηθού του θρυλικού Μάρκο Φαν Μπάστεν στη Χέρενφεν κι υπεύθυνου των ακαδημιών των «καρδούλων» καταγράφεται στα θετικά του «mr SKAI».

Ανεξαρτήτως καλών ή λιγότερων ταλαντούχων φουρνιών ο ΠΑΟ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παράγει διαρκώς ποδοσφαιριστές, μόνο την τελευταία δεκαετία κοντά 30 (!) παιδιά έγιναν επαγγελματίες, χωρίς να υπολογίζουμε τις περιπτώσεις Αντωνίου, Νικοπολίδη, Δώνη, Φραντζέσκου, Μπούρα, Τσαπατώρη, Μπαμπά, Μπάρδη, Καλπάκη, Καραμπάτση, Μπασινά, Γκούμα, Καραγκούνη, Χαλκιά, Αλεξόπουλου, Κοτσόλη, Τζόρβα, Κυργιάκου, Οξύζογλου, Λεοντίου.

Από τις αρχές του 2007 όταν έγινε το «μπαμ» με τον Βίκτορ Μουνιόθ να μας συστήνει τον 16χρονο, Σωτήρη Νίνη ακολούθησαν καραβιές «φυντανιών» (Μπουτζίκος, Παντίδος, Φέτσης, Μαυρίας, Καπίνο, Φουρλάνος, Λαγός, Ταμπάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Μουζακίτης, Τζανουλίνος, Νιούμαν, Γιαννιτσάνης, Δώνης, Αποστολόπουλος, Σταματάκης, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Κουσίδης, Αναστασόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Β. Αγγελόπουλος, Κότσαρης, Στάικος, Λάμπρου).

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.049 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μ’ εξαίρεση τους τρεις πρώτους οι υπόλοιποι βρίσκονταν καθημερινά στην Παιανία τα προηγούμενα χρόνια κατακτώντας το Πρωτάθλημα Κ18 τον Μάιο του 2009, επικρατώντας του Ολυμπιακού 3-0 στο Καραϊσκάκη, ενώ τον Μάιο του 2012 πήραν το πρωτάθλημα Κ20 με τον Χουάν Ρότσα στο τιμόνι. Η απουσία θετικών αποτελεσμάτων κι η ένδεια σε ανάδειξη ταλέντων την τελευταία διετία ταρακούνησε τη διοίκηση που τον Φλεβάρη φερόταν έτοιμη να δώσει τη θέση του Γιάννη Σαμαρά -μετά από έξι χρόνια συνεργασίας- στον αρχισκάουτερ του Πανιωνίου, Γιάννη-Έβανς Παυλόπουλο που θα είχε βοήθεια από Δημήτρη Σαραβάκο, Λεωνίδα Βόκολο.

Η πρόσληψη του Ζιλμπέρτο Σίλβα «έσωσε» τον παλαίμαχο επιθετικό με τον Βραζιλιάνο σταρ να θυμάται την άριστη δουλειά που γινόταν στους πιτσιρικάδες στην Παιανία όσο ο ίδιος κοσμούσε με την παρουσία του το προπονητικό κέντρο ως το καλοκαίρι του 2011. Με την επικείμενη επιστροφή (;) στην Παιανία θα φανεί αν η απουσία νεαρών για την πρώτη ομάδα οφείλεται στην δυσκολία να βρεθούν γήπεδα ώστε να γυμναστούν καταλλήλως οι πιτσιρικάδες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.