Πασκουάλ: Ο καλύτερος για αυτή τη δουλειά…

Γιάννης Μιχαλάκης
21.10.2016 | 18:41
Πασκουάλ: Ο καλύτερος για αυτή τη δουλειά… | Panathinaikos24.gr

Ο Τσάβι Πασκουάλ, είναι μακράν ο καλύτερος τεχνικός που θα μπορούσε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, τούτη τη στιγμή. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ποτέ δε μου γέμιζε το μάτι. Δεν τον θεωρούσα «μεγάλο» προπονητή, θεωρώντας πως ανήκει στην ελίτ των… λούζερ, έχοντας οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε αμέτρητα Final-4, ωστόσο πλην αυτό του 2010, δεν κατάφερε ποτέ να ξανασηκώσει κούπα, παρότι πάντοτε είχε μεγάλο μπάτζετ.

Από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής που κάθε χρόνο η ομάδα του έπαιζε κατά κοινή ομολογία το καλύτερο μπάσκετ, στο μεγαλύτερο διάστημα της εκάστοτε σεζόν, προπονώντας κορυφαίους αθλητές, κατακτώντας πολλούς τίτλους στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, αυτό της Ισπανίας, ε δεν τον λες και κακό.

Απ’ όποια πλευρά και αν το δει κανείς, ασχέτως αν συμπαθεί-προπονητικά-τον Πασκουάλ, ο Καταλανός μοιάζει και είναι-στα δικά μου τουλάχιστον-μάτια, η πιο ιδανική επιλογή για τον Παναθηναϊκό.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είναι κάποιος ανενεργός τα τελευταία χρόνια τεχνικός, αλλά προπονούσε στο υψηλότερο επίπεδο, επί οκτώ συναπτά έτη την Μπαρτσελόνα. Έχει συνυπάρξει στα αποδυτήρια της «Μπάρτσα» με μεγάλους σταρ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και γνωρίζει πως είναι να διαχειρίζεται κανείς τέτοιες προσωπικότητες.

Έχει αναδείξει μερικά μεγάλα ταλέντα από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, αλλά και νεαρούς αθλητές, οι οποίοι πήγαν στην ομάδα του νέοι, γαλουχήθηκαν εκεί και έκαναν το μεγάλο βήμα. Έχει μάθει να ζει και να δουλεύει υπό πίεση, εκτός αν νομίζει κανείς, πως η Μπαρτσελόνα είναι ένα απλό club…

Για να μη μακρηγορούμε, ο Ισπανός με τα καλά του και τα κακά του (αναφέρθηκαν παραδείγματα και για τα δύο παραπάνω), είναι ένας κανονικός προπονητής, υψηλού επιπέδου, νέος σε ηλικία, άρα έχει κίνητρο και φιλοδοξία και αποτελεί μακράν την πιο safe επιλογή, από τους συναδέλφους του, που είναι ελεύθεροι αυτή τη στιγμή ή από αυτούς που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες.

Το αν θα πετύχει ή όχι, δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά διάολε, πιστεύω πως θα δούμε ωραίο μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό, τον δικό του Παναθηναϊκό.

ΥΓ.1: Ο Αργύρης Πεδουλάκης ότι και αν έγινε, αυτά που πέτυχε τη διετία ’12-’14, θα μείνουν αξέχαστα.

ΥΓ.2: Πασκουάλ και δύο μεταγραφές… Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα είναι καλύτερος όσο περνάει ο καιρός, ωστόσο τώρα, που πονάει, πρέπει να αντέξει.

ΥΓ.3: Καλύτερα να χαμογελάς τον Ιούνη, παρά τον Οκτώβρη. Ο Παναθηναϊκός το γνωρίζει καλά αυτό το συναίσθημα.