ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0

Λέτο ψυχάρα… κόντρα σε όλα!

Παρά τις προσπάθειες του... συστήματος να πάει ο Παναθηναϊκός με νέα απώλεια στο ντέρμπι στο Φάληρο, οι πράσινοι με την ψυχάρα... τον Λέτο (58΄) και το πρώτο γκολ του Εμποκού (62΄), νίκησαν τον Ηρακλή, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο μέρος. Off side-ντροπή εις βάρος του Μπεργκ στο 15΄.

Λέτο ψυχάρα... κόντρα σε όλα!

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ο βοηθός του στέρησε ένα σχεδόν βέβαιο γκολ στο 15΄, το άγχος κυρίευσε ομάδα και κόσμο, αλλά ο πολύς… Σεμπάστιαν Λέτο, με παλικαρίσιο γκολ στο 58΄έβαλε το γκολ που άνοιξε στο τριφύλλι, το δρόμο για τη νίκη.

Οι πράσινοι έπαιξαν-ειδικά στο πρώτο μέρος-όμορφο ποδόσφαιρο, είδαν την μπάλα να τους… πουλάει αρκετές φορές, εντούτοις βρήκαν τα γκολ που ήθελαν, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο, ενόψει Ολυμπιακού.

Ο ρυθμός του τριφυλλιού έπεσε στο Β΄ μέρος, πράγμα λογικό αφού έρχεται δύσκολη εβδομάδα (Σταντάρ Λιέγης, Ολυμπιακός), ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απόφαση-ντροπή στο 15΄, όταν κάλυπταν δύο παίκτες του Ηρακλή τον Μπεργκ, ο οποίος βρισκόταν απέναντι από τον Πέρνις.

Εξαιρετικός ο Εμποκού, έδωσε λύσεις στο τριφύλλι, στέλνοντας μήνυμα και στον Στραματσόνι, πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Το ματς

Με δίδυμο Μπεργκ-Λέτο και τον Λούντ «εξάρι», άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ο οποίος από την αρχή πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Από την άλλη ο Ηρακλής «κατέβηκε» με τον ίδιο τρόπο, όπως έκανε και στο ματς κυπέλλου, με προσήλωση στην άμυνα και τον Λάμπρου, ελεύθερο μπροστά.

Δημιουργικός αλλά άστοχος…

Στο 6΄του αγώνα, ο Μπεργκ δέχτηκε μια όμορφη πάσα από τον Βιγιαφάνιες, ο Σουηδός κόπηκε την τελευταία στιγμή, οι αμυντικοί του Ηρακλή έδιωξαν σε κόρνερ, που εκτέλεσε ο «Βίγια», με τον Ιβανόφ να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Πέρνις μπλόκαρε, αφού ο Βούλγαρος σημάδεψε πάνω του, στην πρώτη καλή-διπλή-φάση του Παναθηναϊκού στο ματς.

Λέτο-Βιγιαφάνιες είχαν κέφια, η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια τους, ο Ηρακλής όμως αμυνόταν σωστά, έκλεινε τους χώρους και δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να βρουν διαδρόμους.

Στο 8΄ο Λουντ βρέθηκε σε καλή θέση, έξω από την περιοχή, ελίχθηκε, σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ (το τρίτο σε οκτώ λεπτά), ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε και πάλι, ο Κουτρουμπής εφόρμησε στην περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πήρε κακή τροχιά και έφυγε άουτ, στη δεύτερη καλή στιγμή του «τριφυλλιού», μέσα σε ένα δίλεπτο.

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν δημιουργήσει τρεις καλές φάσεις, στο 11΄ο Μπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπεργκ στόπαρε με το κεφάλι και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος, εκτέλεσε με δύναμη, αλλά την έστειλε άουτ.

Λουντ-Μπεργκ στο αμέσως επόμενο λεπτό, συνδυάστηκαν άψογα, ο Σουηδός σούταρε με δύναμη, μετά από την πάσα του Φινλανδού, αλλά ο Πέρνις μπλόκαρε, με το «τριφύλλι» να δημιουργεί ευκαιρίες στο δεύτερο πεντάλεπτο του αγώνα, αλλά και πάλι να είναι άστοχος.

Κάλυπτα κι’ εγώ τον Μπεργκ…

Στο 16΄ο Βιγιαφάνιες έβγαλε μια εξαιρετική μακρινή μπαλιά, ο Μπεργκ βγήκε μόνος του απέναντι στον Πέρνις, βρέθηκε φάτσα… με το γκολ, ωστόσο ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του, σε μια πεντακάθαρη φάση, όπου ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αφού δύο παίκτες του Ηρακλή, κάλυπταν τον Σουηδό.

Δε χάνονται αυτά!

Ο Γουακάσο βγήκε από αριστερά, έβγαλε σέντρα-ξυράφι, ο Λέτο έκανε την προβολή μπροστά στην εστία, αλλά αστόχησε, σε μια ακόμα μεγάλη-τη μεγαλύτερη-ευκαιρία του αγώνα.

Ο Γκανέζος στο 23΄έκανε έναν ελιγμό, βρέθηκε απέναντι στον Πέρνις, σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ, με τον Παναθηναϊκό να σπαταλά τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά γκολ να μη βρίσκει.

Στο 25΄ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε ένα ακόμα κόρνερ, ο Ιβανόφ έπιασε το μονοκόμματο, αλλά έστειλε την μπάλα έξω, σε μια ακόμα καλή φάση για την ομάδα του Στραματσόνι, η οποία δεν μπορούσε να σκοράρει σε τόσες τελικές φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός σε κάθε φάση, δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο η αστοχία του δεν του επέτρεπε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, ένα φαινόμενο που συνέβαινε για 4ο συνεχές ματς, ενώ φυσικά υπήρχε και η φάση του 16, όταν ο βοηθός προκλητικά σήκωσε τη σημαία, σε ένα τετ α τετ του Μπεργκ.

Δεν έμπαινε με τίποτα!

Στο 35΄ο Γουακάσο θα πραγματοποιήσει μια εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, θα βρει τον επερχόμενο Βιγιαφάνιες, ο οποίος θα σουτάρει από πλεονεκτική θέση, χωρίς να έχει αντίσταση από κάποιον αντίπαλο αμυντικό, ο Πέρνις όμως θα αποκρούσει την μπάλα, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να κάνει φάσεις και να μην μπορεί να σκοράρει, στα πρώτα 37 λεπτά του αγώνα.

Ο Κυριακίδης στο 38΄θα βγάλει μια επικίνδυνη σέντρα από δεξιά, η μπάλα θα περάσει από πολλά σώματα, ωστόσο δε βρήκε πουθενά και κατέληξε άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του «Γηραιού» στον αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες, να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον βοηθό και τον ρέφερι, ο οποίος μοίραζε εύκολα και κίτρινες στους «πράσινους», ενώ στους φιλοξενούμενους με το… ζόρι.

Κοντά στο γκολ με την έναρξη του Β΄ μέρους

Μπεργκ και Λέτο συνδυάστηκαν έξω από την περιοχή του Ηρακλή, ο Αργεντινός σούταρε, η μπάλα δεν είχε δύναμη, αλλά τα πολλά σώματα που υπήρχαν μπροστά στο οπτικό πεδίο του Πέρνις, τον αιφνιδίασαν, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του Λέτο και κατέληξε λίγο άουτ.

Ο Ηρακλής στα πρώτα λεπτά του Β΄ ημιχρόνου, βρισκόταν όλος πίσω από τη σέντρα, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, σε ένα σκηνικό που θα βλέπαμε σε όλο το δεύτερο μέρος.

Ο Ηρακλής βγήκε σε μια αντεπίθεση 3 εναντίον 3, στο 51΄, με τον Μέστο να διώχνει την τελευταία στιγμή, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Ο Αντρέα Στραματσόνι στο 54΄ θα κάνει την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, βάζοντας τον Εμποκού στη θέση του  Χουχούμη, γυρνώντας τον Γουακάσο στην αριστερή πλευρά.

Λέτο ο σωτήρας!

Στο 58΄ ο καλύτερος του γηπέδου (μαζί με τον Βιγιαφάνιες), Σεμπάστιαν Λέτο, έβγαλε τον Μπεργκ απέναντι στον Πέρνις, ο Σουηδός δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ, αλλά ο Αργεντινός με πείσμα, κυνήγησε τη φάση και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0, λυτρώνοντας τους «πράσινους».

Σεφτέ από Εμποκού και 2-0!

Στο 62΄ο Εμποκού, μετά από κλέψιμο του Μπεργκ, ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Ηρακλή, σούταρε με δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πέρνις για το 2-0, σφραγίζοντας επί της ουσίας τη νίκη του «τριφυλλιού».

Ο Στραματσόνι στο 66΄θα βγάλει τον Λέτο, ο οποίος αποθεώθηκε, προκειμένου να του δώσει ανάσες, βάζοντας στη θέση του τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, χωρίς να αλλάξει σχήμα στην ομάδα του, που την ήθελε να συνεχίσει να είναι επιθετική.

Απίθανη ευκαιρία από τον Ηρακλή, καθαρό πέναλτι που δε δόθηκε για τον Παναθηναϊκό

Στο 78΄ο Κυνηγόπουλος έχασε μια τεράστια ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή, με τον Στιλ εξουδετερωμένο, αλλά αστόχησε. Στο 76΄είχε προηγηθεί μία ακόμα λανθασμένη απόφαση από τον Ευαγγέλου, όταν έκλεισε τα μάτια σε καθαρό χέρι του Ρούσσου, σε προσπάθεια του Βιγιαφάνιες.

Ο θετικότατος Εμποκού, στο 80΄βρήκε με εκπληκτική μπαλιά από 35 μέτρα τον Μπεργκ, ο Σουηδός από πλάγια δεξιά επιχείρησε να εκτελέσει στην κλειστή γωνία τον Πέρνις, αλλά αστόχησε, με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή να διώχνει μακριά.

Ο Θοδωρής Μίγγος, στο 83΄εξαργύρωσε… την πολύ καλή του εμφάνιση με τον Ηρακλή και πάλι, για το κύπελλο, με τον Στραματσόνι να τον περνά στο γήπεδο αντί του Λουντ και τον κόσμο να τον χειροκροτεί θερμά. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν ομαλά, χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο, ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση, με τον κόσμο να ασχολείται με τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι που έρχεται…

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Χουχούμης (54΄Εμποκού), Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ρέις, Λέτο (66΄Ιμπάρμπο), Μπεργκ, Λουντ (83΄Μίγγος), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο.

Στον πάγκο: Βλαχοδήμος Οδ., Ιμπάρμπο, Ρινάλντι, Μολέντο, Μίγγος, Εμποκού, Κουλιμπαλί.

Ηρακλής (Αμανατίδης): Πέρνις, Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (66΄Αγγελόπουλος), Ρούσσος, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσκανίδης, Κούρος (46΄Πασάς), Λάμπρου (77΄ Κυνηγόπουλος).

Στον πάγκο: Γιαννικόγλου, Καραγκούνης, Πασάς, Αγγελόπουλος, Λουκίνας, Κυνηγόπουλος, Ζιάμπαρης.

Διαιτητής: Ευαγγέλου, βοηθοί: Καλφάκης-Δόσης, 4ος: Κύζας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ