ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η «καταραμένη» τρίτη περίοδος

Ο Παναθηναϊκός Superfoods γνώρισε την ήττα κόντρα στην Εφές Αναντολού με 91-83 και όπως είπε και ο κόουτς των «πρασίνων», Τσάβι Πασκουάλ στην συνέντευξη Τύπου, το παιχνίδι κρίθηκε στην τρίτη περίοδο.

Η «καταραμένη» τρίτη περίοδος

Ωστόσο το χθεσινό μπλακ άουτ στο «τριφύλλι» στην τρίτη περίοδο, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη, αλλά η τρίτη στα συνολικά πέντε παιχνίδια της Ευρωλίγκας των «πρασίνων» έως τώρα. Αυτό σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι, τείνει να γίνει μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, εφόσον δεν λυθεί άμεσα.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται στην 9η θέση στα συνολικά ριμπάουντ (169), 8η στα επιθετικά (51) και 6η στα αμυντικά (118). Αυτά τα νούμερα θα πρέπει να γίνουν καλύτερα και ειδικά στα επιθετικά ριμπάουντ, έτσι ώστε οι παίκτες του Πασκουάλ να μετουσιώνουν σε καλάθι περισσότερες χαμένες επιθέσεις.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο είναι πως η ομάδα, για κάποιο λόγο βραχυκύκλωσε σε τρία παιχνίδια στην τρίτη περίοδο.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.180 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξεκινάμε με τον αγώνα της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού Superfoods κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας, στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας. Το «τριφύλλι» ήταν μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους με 37-30, για να έρθει η τρίτη περίοδος στο δεύτερο μέρος, όπου στο τέλος της ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί 22 πόντους, έχοντας πετύχει μόλις 14, για να γίνει το 51-52 υπέρ των Λιθουανών. Εν τέλει οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με το 84-76.

Επόμενο ματς που συνέβη το ίδιο μπλακ άουτ, ήταν αυτό με την Μπάμπεργκ εκτός έδρας. Για ακόμη μια φορά το «τριφύλλι», είχε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 42-37. Στο τέλος της τρίτης περιόδου ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί 26 πόντους, έχοντας πετύχει 20 και η Μπάμπεργκ οδηγούσε το ματς με το 63-62. Έτσι, η γερμανική ομάδα μπήκε στο παιχνίδι και χρειάστηκε να δώσει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Νικ Καλάθης για να φύγει ο Παναθηναϊκός με τη νίκη με 84-83.

Το τελευταίο ματς που η ομάδα «βραχυκύκλωσε», ήταν αυτό με την Εφές όπου χρειάστηκε να πάει το ματς σε δύο παρατάσεις, για να πάρει στο τέλος το παιχνίδι η τουρκική ομάδα. Για ακόμη μια φορά, ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία του ματς στο πρώτο μέρος, έχοντας προβάδισμα 7 πόντων στο ημίχρονο (42-35), ωστόσο στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» δέχθηκαν 18 πόντους, έχοντας πετύχει μόλις 11! Έτσι, στο τέλος της περιόδου το σκορ ήταν ισόπαλο 53-53, έχοντας βάλει την Εφές για τα καλά στο παιχνίδι.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξει ο Τσάβι Πασκουάλ όσο είναι νωρίς. Ανώδυνη βαθμολογικά η χθεσινή ήττα και αυτό γιατί είμαστε στην αρχή της κανονικής περιόδου. Πρέπει όμως να βρεθεί η λύση έτσι ώστε η ομάδα να μην χάνει δικά της παιχνίδια και να τα «καθαρίζει» στην τρίτη περίοδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.