ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πιο απαραίτητος από ποτέ…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει μπροστά του μια εβδομάδα σκέτη... «κόλαση» όσον αφορά το αγωνιστικό του πρόγραμμα και η συνεισφορά του Γιάννη Μπουρούση αυτή την περίοδο είναι πιο απαραίτητη από ποτέ!

Πιο απαραίτητος από ποτέ...

Ο επαναπατρισμός του Γιάννη Μπουρούση το περασμένο καλοκαίρι δημιούργησε αρκετές προσδοκίες στον κόσμο του Παναθηναϊκού, τις οποίες ο ίδιος «έχτιζε» σταδιακά τον καιρό που αγωνιζόταν εκτός Ελλάδας, με αποκορύφωμα την τελευταία του σεζόν με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα, οδηγώντας τη μέχρι το Final-4 της Ευρωλίγκας.

Το πρώτο διάστημα της παρουσίας του με τα «πράσινα» σημαδεύτηκε από τους πρόσκαιρους κλυδωνισμούς που ακολούθησαν την περίοδο της μετάβασης από τον Αργύρη Πεδουλάκη στον Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ έμοιαζε να ψάχνει τα «πατήματά» του, ενώ παράλληλα, πολλοί έσπευσαν να πουν πως η έλευση του Καταλανού προπονητή θα παραγκώνιζε τον έμπειρο καλαθοσφαιριστή, ιδιαίτερα μετά το «οργιαστικό» παιχνίδι του «ομόσταυλού» του, Κρις Σίνγκλετον κόντρα στη Μακάμπι.

Κι όμως! Ο Πασκουάλ έχει άριστη γνώση σχετικά με το «τι εστί Μπουρούσης», έχοντας αντιμετωπίσει τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή δεκάδες φορές ως αντίπαλο στην ACB. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έστειλε σαφές μήνυμα στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Κολοσσό, χρησιμοποιώντας τον για πολλή ώρα στο παρκέ και εκείνος του το ανταπέδωσε σκοράροντας με όλους τους τρόπους, αποδεικνύοντας πως είναι έτοιμος για τα απανωτά ντέρμπι την εβδομάδα που διανύουμε.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.730 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η φύση των παιχνιδιών όπως είναι αυτά με τη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό απαιτεί κυρίως την ύπαρξη προσωπικοτήτων εντός παρκέ, οι οποίοι είναι ικανοί να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στους υπόλοιπους και αν χρειαστεί να ξεκολλήσουν την ομάδα από τις δύσκολες καταστάσεις. Ένας τέτοιος παίκτης είναι και ο Μπουρούσης, ο οποίος έχει αποδείξει την ηγετική φυσιογνωμία του τα τελευταία χρόνια πάμπολλες φορές, είτε με τη φανέλα της «επίσημης αγαπημένης» είτε με αυτή της Λαμποράλ.

Η πραγματική «ώρα» του Μπουρούση ήρθε τώρα και το θετικό της υπόθεσης είναι πως ο ίδιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως θα τα βγάλει πέρα όταν η μπάλα «καίει». Το ίδιο ισχύει και για τον Πασκουάλ που ξέρει πως στα δύο επόμενα παιχνίδια, δε μπορεί να αρκεστεί μόνο στην ταχύτητα και την αθλητικότητα του ρόστερ. Αυτά τα παιχνίδια θέλουν ανθρώπους που έχουν «φάει» το παρκέ με το «κουτάλι»…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.