ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τι έκαναν οι «πράσινοι» στο ματς με τη Λιθουανία

Ο «έλεγχος προόδου» του Νικ Καλάθη, του Θανάση Αντετοκούνμπο και του Νίκου Παππά από το χθεσινή αναμέτρηση με τους Λιθουανούς.

Τι έκαναν οι «πράσινοι» στο ματς με τη Λιθουανία

Παίζοντας κατά διαστήματα φοβερό μπάσκετ, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να «ξορκίσει» τα… φαντάσματα που την ακολουθούσαν στα νοκ-άουτ παιχνίδια, επικρατώντας της Λιθουανίας με 77-64, παίρνοντας την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Ο Νικ Καλάθης ήταν για ακόμη μια φορά ουσιαστικός και αποτελεσματικός στα καθήκοντά του. Είχε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μαζί με τον Σλούκα (31:40) αποτελώντας ένα «αχτύπητο» δίδυμο στα γκαρντ, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους (6/14 σουτ με 4/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα), ενώ μοίρασε 6 ασίστ και κατέβασε 2 ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο δε, «πλήγωσε» τη λιθουανική άμυνα με τα δύο σερί εύστοχα τρίποντά του.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε σχεδόν για ένα δεκάλεπτο (09:12). Θα μπορούσε να περάσει περισσότερη ώρα στο παρκέ, αλλά ξόδεψε γρήγορα τα φάουλ του. Πάντως, ο ίδιος έχει μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στο «κλείδωμα» της νίκης, ευστοχώντας σε κρίσιμο τρίποντο στο τελευταίο τρίλεπτο, ενώ αργότερα «υπέγραψε» την πρόκριση με θεαματικό κάρφωμα. Τελείωσε το ματς με 5 πόντους (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο).

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 162.870 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τέλος, ο Νίκος Παππάς δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, σε άμυνα και επίθεση, πετυχαίνοντας μόλις τρεις πόντους σε μία παλικαρίσια προσπάθεια που κατέληξε σε γκολ-φάουλ (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή). Παράλληλα, κατέβασε ένα ριμπάουντ και μοίρασε μία ασίστ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.