ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αποκαλύψεις Αναστασιάδη: Η φοβερή ατάκα του Αντσελότι για το 3-1 επί της Γιουβέντους

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για τη θριαμβευτική νίκη επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Πάουλο Σόουζα αλλά και την ατάκα του τότε κόουτς της «Μεγάλης Κυρίας» για την ήττα.

Αποκαλύψεις Αναστασιάδη: Η φοβερή ατάκα του Αντσελότι για το 3-1 επί της Γιουβέντους

Ο Άγγελος Αναστασιάδης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «ΣΠΟΡ FM 94.6», αποκαλύπτοντας στιγμές της πλούσιας προπονητικής του καριέρας και όχι μόνο.

Ο Έλληνας κόουτς μίλησε για τον θρίαμβο επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ, τον Νοέμβρη του 2000, σε ένα ματς που όποια ομάδα νικούσε θα κλείδωνε την πρόκριση, αποκαλύπτοντας το γεγονός πως ο Πάουλο Σόουζα αντιμετώπιζε θέμα τραυματισμού και πως Κάρλο Αντσελότι του είχε εκμυστηρευτεί ότι το εν λόγω ματς του έφερε τη χειρότερη νύχτα της καριέρας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη:

«Είχαν μείνει με 9 παίκτες, τί να κάναμε; Ο Αντσελότι ήταν προπονητής της Γιουβέντους, δυνατή ομάδα. Κάνουμε το 1-0 με τον Σόουζα και μετά από 5 λεπτά είχε πρόβλημα με τον προσαγωγό. Μένουμε με 10 παίκτες στην ουσία αλλά δεν μπορώ να τον κάνω αλλαγή. Στο προηγούμενο ματς είχαμε παίξει με την Λα Κορούνια είχαμε ισοφαριστεί με απίθονο τρόποκαι 60.000 κόσμος έβριζαν εμένα και την Θεσσαλονίκη.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 24.631 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν έβγαζα τον Σόουζα θα γύριζα τον κόσμο εναντίον μου και εναντίον της ομάδας. Όταν ο κόσμος βρίζει τον προπονητή έχει αντίκτυπο στην ομάδα. Στο εξωτερικό βγάζουν μαντηλάκια.

Γυρίζω την ομάδα πίσω, ήθελα να αλλάξω το σύστημα αλλά με 10 τι να αλλάξω; Έλεγα να πάει ημίχρονο να δω τι θα κάνουμε. Εκείνος (ο Σόουζα) δεν σήκωνε χέρι να ζητήσει αλλαγή. Είχα επαφή με τα ακραία μπακ. Τους έλεγα να κρατήσουμε το 1-1 όπως μπορούμε. Πάμε στα αποδυτήρια, εγώ μούσκεμα στον ιδρώτα παρότι ήταν χειμώνας. Έπρεπε να κερδίσουμε δεν είχαμε επιλογή. Όποιος κέρδιζε, περνούσε. Και έγινε ό,τι έγινε.

Το 2001 πήγαμε για προετοιμασία στην Ιταλία. Εκεί συναντήθηκα με τον Αντσελότι και μου είπε ότι εκείνη ήταν η χειρότερη μέρα στη ζωή του ως προπονητής. Τους είχαν υποδεχθεί με αβγά. Γιατί στο μυαλό τους η Γιουβέντους είναι η καλύτερη ομάδα δεν μπορεί να αποκλείεται από τον Παναθηναϊκό.

Εκείνος μας υποδέχθηκε, φάγαμε μαζί, παρότι ήμασταν αντίπαλοι. Το είδε από την ανθρώπινη πλευρά, κάτι που εγώ δεν θα το σκεφτόμουν. Ακόμη κρατούν επαφή μαζί μου. Μου έστελναν χριστουγεννιάτικη κάρτα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.