ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νταμπίζας: «O Φεντερίκο έχει γεμίσει όλα τα κουτάκια»

Ο Νίκος Νταμπίζας, κατά την παρουσίαση του Μακέντα, μίλησε για τους λόγους που έπεισαν τους «πράσινους» να τον κάνουν δικό τους.

Νταμπίζας: «O Φεντερίκο έχει γεμίσει όλα τα κουτάκια»

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Φεντερίκό Μακέντα κατά την παρουσίαση του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Νταμπίζας:

Για τα κριτήρια επιλογής του επιθετικού ο Νίκος Νταμπίζας τόνισε ότι: «Τα χαρακτηριστικά ενός ποδοσφαιριστή είναι συγκεκριμένα. Από εκεί και πέρα παίζουν πολλοί παράμετροι ρόλο στην επιλογή ενός ποδοσφαιριστή. Ο Φεντερίκο έχει τα στοιχεία για το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε. Υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την θέση και το κίνητρο για να πάρει ο καθένας αυτό που του αναλογεί.

Έχει διαγράψει μία πορεία τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο είναι πως ήταν εξαρχής από τις βασικές μας επιλογές. Έχουν γεμίσει όλα τα κουτάκια, υπάρχει στο κάδρο εδώ και μεγάλο διάστημα. Θεωρώ πως και οι δύο έχουμε έναν πολύ μεγάλο στόχο».

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 26.422 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους λόγους της επιλογής Μακέντα: «Το κίνητρο είναι μεγάλη υπόθεση για μένα. Ο Φεντερίκο έχει όλα τα τεχνικά χαρίσματα για να είναι χειριστής της μπάλας, αντιλαμβάνεται τον χώρο. Πρέπει εμείς να τον δούμε ως έναν σέντερ φορ με μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που του έχει αναλυθεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό. Όταν έχεις βρεθεί από μικρός στο ψηλό επίπεδο και η καριέρα σου έχει αυτή την πορεία επιθυμείς να επιστρέψεις στην κορυφή και έχεις τεράστιο κίνητρο».

Για το ιδιοκτησιακό: «Υπάρχει μία διαδικασία σε εξέλιξη. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Όποια αλλαγή υπάρξει θα έχει θετικό ορίζοντα. Όταν η αλλαγή έρθει θα υπάρξει ξεκάθαρο πλάνο. Πιστεύω πως οι διαδικασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν. Είναι μία διαδικασία αλλαγής προς το καλύτερο».

Για την πορεία της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές: «Είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα ως προς την βαθμολογία. Αυτό πιθανόν να έρχεται και σε αντίφαση με το τι περίμενε ο κόσμος. Ο ορίζοντας όμως και το κριτήριο δεν είναι η Ξάνθη και η Λαμία αλλά όλη η χρονιά. Οφείλουμε να το διαφυλάξουμε αυτό. Η ισορροπία είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να έχει μία ομάδα. Δεν είναι μόνο το να κερδίσεις ένα παιχνίδι αλλά και πως θα το κάνεις. Η ομάδα έχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα και έχουμε επενδύσει σε αυτό το κομμάτι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.