ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Στίβος: «Πράσινη» σφραγίδα στους Βαλκανικούς Αγώνες

Σαν σήμερα, το 1965, ο Παναθηναϊκός απέδειξε για ακόμη μια φορά το μεγαλείο του.

Στίβος: «Πράσινη» σφραγίδα στους Βαλκανικούς Αγώνες

Αναλυτικά το ιστορικό χρονικό που φιλοξενήθηκε στη σελίδα του Ερασιτέχνη για τα «πράσινα» κατορθώματα το 1965:

Σαν σήμερα (12 Σεπτεμβρίου) το 1965  το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού απέδειξε γιατί ο Σύλλογος ήταν …τεράστιος και ο Παναθηναϊκός Α.Ο.  επαναφέρει στις μνήμες όλων των «πράσινων» φιλάθλων τις επιτυχίες  των «τρίφυλλων» αθλητών στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν σε Αθήνα και Πειραιά.

Στη σφυροβολία ο Φραγκίσκος Πολίτης (αριστερά στη φωτογραφία)   ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με βολή στα 62.45μ.  παίρνοντας  το χρυσό μετάλλιο . Παράλληλα ο Χρήστος Παπανικολάου «πέταξε» στα 4,80μ. και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους  υπόλοιπους βαλκάνιους αντιπάλους του.

Στα 400 μέτρα ο Νίκος Ρεγκούκος κατέκτησε τη τιμητική δεύτερη θέση με 48.04  ενώ εξίσου αξιοσημείωτο είναι και το χάλκινο μετάλλιο που πήρε ο Νίκος Γεωργόπουλος στα 200 μέτρα με 21.8.  Από κει και πέρα ο Μιχάλης Καραγιάννης ήταν τρίτος στο μήκος κάνοντας  άλμα στα 7,43 μ. ενώ ο Λουκάς Λουκά ήταν επίσης  τρίτος στη σφαίρα με  βολή στα 17,71 μ.

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο αντί – Ερνάντεζ
Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο αντί – Ερνάντεζ 1.849 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Ρεγκούκος-Γεωργόπουλος  ήταν μέλη της ελληνικής ομάδας 4χ400 όπου πήραν τη τέταρτη θέση με 3.20.9 ενώ οι Κομητούδης-Γεωργόπουλος ήταν δύο βασικά στελέχη της 4Χ100  όπου τερμάτισαν στη  τέταρτη θέση με 42.05.  Τέλος, τιμητική ήταν η πέμπτη θέση που πήρε ο Γιώργος Κάβουρας στο δέκαθλο μαζεύοντας 5.298 β.

Οι «πράσινοι» άσοι  ήταν οι βασικοί «αιμοδότες» της Ελλάδας στη γενική βαθμολογία και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να κατακτήσει τουλάχιστον την τέταρτη θέση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.