Ερασιτέχνης

Στίβος: Το «τρελό» σερί των 20 «πράσινων» τίτλων

Σαν σήμερα, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τον 20ο συνεχόμενο τίτλο του στον στίβο.

Αναλυτικά η ιστορική αναφορά για τον 20ο σερί τίτλο του τμήματος στίβου από την ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη:

Το 20ο συνεχόμενο του πρωτάθλημα στον στίβο πανηγύρισε το «τριφύλλι» σαν σήμερα το 1974 μέσα στο τότε στάδιο Καραϊσκάκη δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ στο άθλημα και ο Σύλλογος δεν λησμονεί αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Οι «πράσινοι» αθλητές κατάφεραν να γιορτάσουν μια ακόμα κούπα μέσα στο Φάληρο παρά το γεγονός ότι δεν ήταν το φαβορί. Ο «σύλλογος μεγάλος» κέρδισε τις εντυπώσεις και κατάφερε να γιορτάσει τον τίτλο έστω και στο νήμα αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ηρακλή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος στα 3.000 μέτρα στιπλ όπου κατάφερε να πρωτεύσει με χρόνο 9.03.4. Πρόκειται για μια σπουδαία επίδοση την οποία γιόρτασε δεόντως ο «τριφυλλοφόρος» αθλητής.

Παράλληλα στις γυναίκες η Βάσω Καραφύλλη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία σηκώνοντας ψηλά τη πράσινη σημαία. Η δισκοβόλος του «τριφυλλιού» έστειλε τον δίσκο στα 53 μέτρα και 36 εκατοστά παίρνοντας τη πρώτη θέση.

Σε ότι αφορά την τελική βαθμολογία ο Παναθηναϊκός πήρε τη πρώτη θέση με 69 βαθμούς ενώ ο «γηραιός» ακολούθησε με επτά βαθμούς λιγότερους. Στη τρίτη θέση ήταν ο Εθνικός Γ.Σ. με 54 βαθμούς, ακολούθως ο Ολυμπιακός ήταν τέταρτος με 39 βαθμούς ενώ ο Πανιώνιος ήταν πέμπτος με 37 βαθμούς.

Exit mobile version