ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Έβαλε τις βάσεις και τώρα εξελίσσεται ο Παναθηναϊκός

Από τα ερωτηματικά στην αρχή της σεζόν, περάσαμε στα χαμόγελα και πλέον σε έναν Παναθηναϊκό που έχει βάλει τις βάσεις για τη δική του εξέλιξη και άνοδο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Έβαλε τις βάσεις και τώρα εξελίσσεται ο Παναθηναϊκός

Από τα ερωτηματικά στην αρχή της σεζόν, περάσαμε στα χαμόγελα και πλέον σε έναν Παναθηναϊκό που έχει βάλει τις βάσεις για τη δική του εξέλιξη και άνοδο. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Αν γυρίσουμε για λίγο τον χρόνο πίσω και πάμε στο καλοκαίρι, εύκολα θα θυμηθούμε τις πολλές αμφιβολίες που είχε η πλειοψηφία του κόσμου για το τι θα γίνει φέτος, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με τον Παναθηναϊκό. Με απαγόρευση μεταγραφών, με -6, με νέα παιδιά να μπαίνουν στην εξίσωση, με τις διοικητικές εξελίξεις να παραμένουν… εξελίξεις, τα ερωτηματικά ήταν πολλά. Οι πιο απογοητευμένοι έκαναν λόγο μέχρι και για υποβιβασμό, ενώ οι πιο αισιόδοξοι για «μάχη» για την πρώτη οκτάδα στη βαθμολογία. Καχυποψία και αμφισβήτηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα.

Από τα πρώτα παιχνίδια, η εικόνα που έβγαζε η ομάδα προς τα έξω, το σωστό ποδόσφαιρο που άρχισε να παίζει και φυσικά τα αποτελέσματα, έφεραν και τα χαμόγελα. Χαμόγελα τα οποία είχαν λείψει και που είχε ανάγκη ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Η πρώτη εμπιστοσύνη από την ομάδα κερδήθηκε και σιγά – σιγά το «τριφύλλι» άρχισε να ανεβαίνει στα μάτια των φίλων του και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι «σήμερα» ο Παναθηναϊκός αποτελεί την πιο συμπαθητική ομάδα στις τάξεις των φιλάθλων. Διότι αγωνιστικά βγάζει υγεία, έχει κάνει κάτι που για πολλούς το καλοκαίρι έμοιαζε ακατόρθωτο και δείχνει να έχει, εκτός από παρόν, πολύ μέλλον. Αρκεί το πρότζεκτ να συνεχιστεί και φυσικά να υπάρξουν, επιτέλους, οριστικές εξελίξεις στο διοικητικό τοπίο, προκειμένου να μην εμφανιστούν ξανά τα προβλήματα του παρελθόντος.

Ο Παναθηναϊκός, ποδοσφαιρικά, έχει βάλει τις βάσεις του. Και αυτές έχουν γερά θεμέλια. Έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ με κάποιους πιο παλιούς ποδοσφαιριστές, με νέους που όχι απλώς έγιναν μέλος της ομάδας και πήραν μια… κρυάδα, μα ψήθηκαν, κατάφεραν  να ενσωματωθούν στις απαιτήσεις και να γίνουν βασικά στελέχη της. Ρόστερ με πολλούς Έλληνες, με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας, αλλά και με ποιότητα. Το καλοκαίρι, αυτό θα συνεχιστεί. Θεωρείται δεδομένο ότι τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές από την ακαδημία θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα, με τους Δώνη, Νταμπίζα και Φύσσα να έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις και να συνεχίσουν να δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πλέον, περνάμε στη φάση της εξέλιξης. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μεγάλος στόχος. Περνάμε στην περίοδο στην οποία ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να μεγαλώνει, συνεχίζοντας το ίδιο πλάνο, αξιοποιώντας τα φυτώρια και προοδεύοντας με το ρόστερ που έχει. Ο Δώνης και οι συνεργάτες του θέλουν να φτάσουν τους ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα στα όριά τους και να τους κάνουν να τα ξεπεράσουν. Ταυτόχρονα, να «ζυμώσουν» κι άλλους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έρχονται από πίσω και με προσεκτικές κινήσεις το καλοκαίρι να βγουν στην αγορά και να ενισχύσουν την ομάδα με 3-4 καλές προσθήκες, δίχως μεγάλο κόστος και ρίσκο, χωρίς να χαλάσουν αυτό που δημιουργούν τώρα. Οι όποιοι ξένοι αποκτηθούν, θα έχουν στοιχεία τέτοια, θα είναι ικανοί να κάνουν, όπως λέμε, τη διαφορά, αλλά και θα έχουν χαρακτήρα που θα μπουν πολύ γρήγορα σε αυτό το πνεύμα και τη νοοτροπία.

Χωρίς καμία διάθεση λαϊκισμού ή υπερβολών, φαίνεται ότι σε αγωνιστικό επίπεδο μπορεί να δημιουργηθεί κάτι όχι απλώς καλό, αλλά μεγάλο. Ο Παναθηναϊκός, με τη δουλειά που γίνεται και την προσήλωση στον μεγάλο στόχο και το πλάνο ξαναγεννήθηκε και πάει να μεγαλώσει. Τώρα, περπατάει. Στη συνέχεια θα τρέξει. Και αυτό θα γίνει υπό τις κατευθύνσεις ανθρώπων, που και ποδόσφαιρο ξέρουν και τις ιδιαιτερότητες του Παναθηναϊκού οργανισμού- που διοικητικά βρισκόταν και βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις του- γνωρίζουν πολύ καλά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ