ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Προς απόρριψη η ένσταση του Παναθηναϊκού

Η Euroleague τοποθετήθηκε για την ένσταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για τα χαμένα δευτερόλεπτα στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο.

Προς απόρριψη η ένσταση του Παναθηναϊκού

Η Euroleague τοποθετήθηκε για την που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για τα 13 χαμένα δευτερόλεπτα στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

H αρμόδια επιτροπή που εξέτασε την εν λόγω φάση απεφάνθη ότι ορθώς έτρεξε ο χρόνος από τα 2:01, καθώς όπως εξηγείται, σύμφωνα με τους κανόνες της FIBA (άρθρο 49:2), ο χρόνος σταματά μετά από καλάθι μόνο εντός των δύο τελευταίων λεπτών της τετάρτης περιόδου ή της παράτασης.

Η αναφορά είναι η εξής:

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.541 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Επομένως, το ρολόι του παιχνιδιού συνέχισε να τρέχει προς τα κάτω, δεδομένου ότι η μπάλα πέρασε εξ ολοκλήρου από το καλάθι με 2:01 αριστερά στο ρολόι του παιχνιδιού. Η μπάλα έπειτα χτύπησε στους Θανάση Αντεκουντούμπο και Νικ Καλάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Αθηνών. Ο Τζεφ Μπρουκς της Ολίμπια Μιλάνο ήταν τοποθετημένος πίσω από την τελική γραμμή έτοιμη να επαναφέρει την μπάλα ωστόσο, αυτή κύλησε μακριά από αυτόν. Έτσι, ο διαιτητής πήρε την μπάλα επάνω. Σύμφωνα με το Άρθρο 17.3.3. των επίσημων κανόνων μπάσκετ της FIBA ​​2018:

“Όταν το ρολόι του παιχνιδιού δείχνει δύο λεπτά ή λιγότερα, ο διαιτητές πρέπει να κάνει σήμα στους παίκτες πριν γίνει η επανφορά στο παρκέ”.

Εάν ένας αμυντικός παίκτης: Μετακινεί οποιοδήποτε μέρος του σώματος του πάνω από τη γραμμή οριοθέτησης για να παρεμποδίσει την επαναφορά, ή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1 μ. Από τον παίκτη που κάνει την επαναφορά, όταν ο χώρος εισόδου έχει απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα, αποτελεί παραβίαση και οδηγεί σε τεχνικό φάουλ”.

Ως εκ τούτου, ο διαιτητής σωστά έκανε το σήμα και έδωσε την μπάλα στον Μπρουκς για την επαναφορά. Η καταμέτρηση των πέντε δευτερολέπτων ξεκίνησε όταν η μπάλα ήταν στην διάθεση του παίκτη, με 1:51″ να απομένουν για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Η μπάλα πέρασε στον Κέρτις Τζέρελς της Ολίμπια Μιλάνο με 1:50″ στο χρονόμετρο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.