ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: Ο δύσκολος Ιανουάριος και η συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός μετρά πλέον πέντε ματς δίχως να καταφέρει να πάρει αυτά που... θέλει, περνώντας ένα ιδιαίτερα δύσκολο διάστημα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Παναθηναϊκός: Ο δύσκολος Ιανουάριος και η συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ποδαρικό με το… αριστερό στο 2019. Έπειτα και από το ισόπαλο αποτέλεσμα με την ΑΕΛ, οι πράσινοι συμπλήρωσαν πέντε ματς δίχως να καταφέρουν να χαμογελάσουν στο τέλος. Ο πρώτος μήνας του νέου έτους κλείνει σε λίγες ημέρες και η ομάδα του Γιώργου Δώνη μετρά ήδη έναν οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο και σερί στραβοπατήματα στην Super League.

Ο Παναθηναϊκός και οι απώλειες

Στις 10 Ιανουαρίου, οι «πράσινοι» ανέβηκαν με φιλοδοξίες στη Λαμία, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες στο 52ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Χάβου, σε ένα γήπεδο-χωράφι.

Τρεις ημέρες αργότερα, το «τριφύλλι» αιφνιδιάστηκε από το γκολ του Κάστρο, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει προς στιγμήν «τούμπα» το ματς, σκοράροντας με τους Μπουζούκη και Κολοβέτσιο. Μέχρι την τελευταία φάση της αναμέτρησης με την Ξάνθη, οι τρεις βαθμοί ήταν στο «τσεπάκι» της ομάδας του Δώνη, ωστόσο ο Μαυρομμάτης ανέτρεψε τον Κάστρο εντός περιοχής και η Ξάνθη πήρε το «Χ» με… buzzer-beater πέναλτι (2-2).

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 25.378 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στις 21 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Λαμία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Super League. Όμως, έφυγε ξανά άπραγος από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο με το ματς Κυπέλλου, η Λαμία βρήκε γκολ με τον Μπερτόλιο και πήρε δεύτερη νίκη επί του τριφυλλιού (1-0). Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, ο επαναληπτικός του ματς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με την ομάδα του Χάβου, έπαιρνε αλλιώτικο χαρακτήρα.

Πάντως, η ομάδα του Δώνη δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στην τρίτη της προσπάθεια μέσα σε δύο εβδομάδες κόντρα στη Λαμία. Ο Εμμανουηλίδης σκόραρε στο 83ο λεπτό, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες. Αν υπολογιστούν και όσες φάσεις σπαταλήθηκαν στην κανονική διάρκεια, τότε ο απολογισμός φτάνει τη… μια ντουζίνα. Στην παράταση το σκορ δεν άλλαξε και στη «ρουλέτα» των πέναλτι, οι χαμένες εκτελέσεις των Κάτσε και Κουρμπέλη υπέγραψαν το νέο… σοκ για τον Παναθηναϊκό (1-0, 2-4 πέναλτι).

Χθες, κόντρα στην ΑΕΛ, τα πράγματα έδειχναν εξαιρετικά στην αρχή. Στην πρώτη φάση του ματς, ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι, η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες και ο Ιταλός ευστόχησε από την «άσπρη βούλα». Στη συνέχεια όμως, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την αριθμητική υπεροχη του, πληρώνοντάς το στη μοναδική αξιόλογη φάση των βυσσινί. Έπειτα από λάθος υπολογισμό της φάσης, ο Ντέλετιτς μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Διούδη και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-1). Σκορ που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διαφορετικό, εάν ο Παπαδόπουλος «έβλεπε» τις φάσεις του Κουρμπέλη και ιδίως του Μακέντα στο 87ο λεπτό.

Η συνέχεια

Ο απολογισμός του Ιανουαρίου μόνο θετικός δεν είναι για τον Παναθηναϊκό. Δύο ήττες, δύο ισοπαλίες και ένας αποκλεισμός, συνθέτουν το παζλ μιας δύσκολης περιόδου, η οποία αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Την Τετάρτη, η ομάδα του Δώνη δοκιμάζεται στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, στο εξ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής. Ο προσεχής αντίπαλος του «τριφυλλιού» έχει τους ίδιους στόχους με τους «πράσινους» και θα παλέψει για να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τον δρόμο προς τον φετινό ρεαλιστικό στόχο, μία θέση στην πεντάδα.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο Φεβρουάριος, ο οποίος είναι μήνας… προετοιμασίας για τους «πράσινους», οι οποίοι θα δώσουν ένα σετ τεσσάρων ματς πριν από τα σερί ντέρμπι που ακολουθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Τα παιχνίδια κόντρα στον Λεβαδειακό (εκτός), τον ΠΑΣ (εκτός), την Τρίπολη (εντός) και τον Πανιώνιο (εκτός), θα κρίνουν εν πολλοίς το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα είναι τα πράγματα σχετικά με την εκπλήρωση του ρεαλιστικού στόχου που έχει τεθεί βάσει δεδομένων για φέτος, δηλαδή την είσοδο στην πεντάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει αρκετό έδαφος, όμως διαθέτει ακόμη χρόνο ώστε να αλλάξει την κατάσταση και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις του πρώτου μισού του πρώτου γύρου. Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπει με άλλη ψυχολογία στον… γύρο των ντέρμπι και γενικότερα, θα έχει διευκολύνει αρκετά τη… ζωή του, στον δρόμο για την επίτευξη του φετινού του στόχου. Σε διαφορετική περίπτωση, η ήδη δύσκολη κατάσταση, θα γίνει ακόμη δυσκολότερη για τους πράσινους…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.