ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μακέντα: “Έκανα λάθη και επαναπαύτηκα – Τώρα είμαι αποφασισμένος” (vid)

Ο Φεντερίκο Μακέντα, μιλώντας σε παιδιά της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε στο παρελθόν, αλλά και στην αυτοπεποίθηση που έχει τώρα.

Μακέντα:

Ο Φεντερίκο Μακέντα, μιλώντας σε παιδιά της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε στο παρελθόν, αλλά και στην αυτοπεποίθηση που έχει τώρα.

Σήμερα το μεσημέρι και για περίπου μιση ώρα, οι ποδοσφαιριστές Κ15, Κ16, Κ17, Κ19, δηλαδή περίπου 90 άτομα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Φεντερίκο Μακέντα να τους μιλάει για όσα βίωσε ως παιδί θαύμα της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ και να τους συμβουλεύει για όσα μπορούν και όσα δεν πρέπει να κάνουν ώστε να γίνουν επαγγελματιες ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου.

“Να ακολουθείτε τα όνειρα σας. Για να βρίσκεστε εδώ στον Παναθηναϊκό σε αυτή την ηλικία σημαινει ότι έχετε ταλέντο. Το σημαντικό όμως είναι να δουλεύετε συνεχώς. Αν θα γίνετε επαγγελματίες επιπέδου εξαρτάται από εσάς. Εγώ έκανα αρκετά λάθη στην καριέρα μου.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 23.460 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επαναπαυτηκα όταν έφτασα στην κορυφή, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να δουλεύεις ακόμα περισσότερο όταν είσαι εκεί. Είμαι αποφασισμένος να φτάσω την καριέρα μου εκεί που τη θέλω και να την ολοκληρώσω χωρίς να μετανιώσω για κάτι. Για να το πετύχω αυτό δουλεύω περισσότερο, προσέχω περισσότερο το σώμα μου. Πρέπει και εσείς να προσέχετε το σώμα σας και να μην επαναπαυεστε. Αν δεν δουλέψετε εσείς, θα έρθει κάποιος άλλος να πάρει τη θέση σας”, ήταν κάποια από όσα είπε ο Ιταλός στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε κι αυτός πριν και μετά τον Μακέντα, ενώ το “παρών” έδωσαν ο διευθυντής της Ακαδημίας, Τάκης Φύσσας, το τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας αλλα και κάποιοι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.