Η τωρινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει χέρια σύντομα και όποιος ενδιαφέρεται για το κλαμπ οφείλει να κάνει τις ανάλογες κινήσεις προτού να είναι αργά.

Η πιο περίεργη χρονιά για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό έχει ολοκληρωθεί και ήδη έχει αρχίσει ο σχεδιασμός για την επόμενη. Με βάση τα όσα γίνονται γνωστά και με το πλάνο το οποίο έχουν χαράξει οι άνθρωποι της ομάδας, κανείς δεν πρέπει να περιμένει πολλά. Δυστυχώς, η εποχή μνημονίου θα συνεχιστεί, οι «πράσινοι» θα πορευτούν με ένα μικρό μπάτζετ, ο κυρίαρχος στόχος θα παραμένει η οικονομική εξυγίανση και οι Νταμπίζας και Δώνης θα προσπαθήσουν να κάνουν… θαύματα, προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί όπως πρέπει (με πολύ λίγα λεφτά…) και να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη του χρόνου.

Κανείς δεν πρέπει να αιθεροβατεί και να πιστέψει ότι τα πάντα γίνονται ευκολότερα επειδή δεν υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών ή ποινή αφαίρεσης βαθμών. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πρώτοι και καλύτεροι οι Νταμπίζας και Δώνης, αλλά και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι περιμένουν στο τέλος του μήνα να πάρουν το υπόλοιπο 60% της δόσης του Φεβρουαρίου. Όπως, επίσης, και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ που είναι «μέσα» 4-6 μήνες, έχοντας δώσει και την ψυχή τους για το κλαμπ, ειδικά κατά την περίοδο που άπαντες δούλευαν πυρετωδώς προκειμένου η ομάδα να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα στην αδειοδότηση. Το ξαναγράφουμε λοιπόν: Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Κάπως καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε σε καμία περίπτωση για… Παναθηναϊκή κανονικότητα, όταν οι «πράσινοι» θα κάνουν μεταγραφές με ψίχουλα ή οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Γιάννης Αλαφούζος συνεχίζει την πολιτική λιτότητας με την ελπίδα να ρίξει ακόμη περισσότερο τα χρέη και να κάνει μια ΠΑΕ πιο ελκυστική για τον επόμενο επενδυτή. Θέλει να φύγει, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρει αυτόν που θα πάρει στα χέρια του το «τριφύλλι». Θυμόμαστε όλοι το ναυάγιο των συζητήσεων με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και το φιάσκο με Παϊρότζ – Ρέστη. Τελείως διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά όχι με θετικό φινάλε.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δε γίνεται να… μπουσουλάει, τη στιγμή που οι άλλοι μεγάλοι κάνουν άλματα σε κάθε επίπεδο. Η αρρώστια πρέπει να γιατρευτεί και για να συμβεί αυτό η λαϊκή απαίτηση είναι να βρεθεί, επιτέλους, ο επόμενος αγοραστής της ομάδας, που θα έχει τη διάθεση, τη δυνατότητα και το όραμα να κάνει ξανά τον Παναθηναϊκό,  «Σύλλογο Μεγάλο», να του δώσει και πάλι ζωή και να τον απογειώσει αγωνιστικά, διοικητικά, εμπορικά. Δεν πάει άλλο. Η ΠΑΕ βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση και ζητείται αυτός που θα τη γιατρέψει. Σύντομα…