ΜΠΑΣΚΕΤ

Με κατοστάρα στην διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός!

Οι πράσινοι με τον Ιωάννη Παπαπέτρου (25 π.) να κάνει μία εκπληκτική εμφάνιση επικράτησαν με 105-74 του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ και μπαίνουν με τους καλύτερους οιωνούς στη... διαβολοβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός μ΄ ένα εκπληκτικό Παπαπέτρου επικράτησε άνετα του Λαυρίου με 105-74 και πλέον έχει μπροστά του διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και τα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα πήγαιναν… χέρι – χέρι Όταν λοιπόν το σκορ ήταν 3-4 ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και με σερί 5-0 πήρε άερα 4 πόντων. 6 λεπτά πριν το τέλος το Λαύριο με καλάθι του Αλμάν μείωσε σε 8-6.

Οι πράσινοι πάτησαν γκάζι και 5 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου προηγήθηκαν με +6, με πανέμορφο κάρφωμα του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε σχεδόν σε κάθε επίθεση στόχο. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το τριφύλλι να προηγείται με 25-17.

Και στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τους πράσινους να πιέζουν και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου να ανοίγουν κι άλλο τη διαφορά. Συγκεκριμένα, μετά από 5 λεπτά αγώνα στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα το σκορ από 25-17 έγινε 39-18, με πανέμορφο καλάθι του Ίαν Βουγιούκα. Με υπέροχο κάρφωμα του Ιωάννη Παππέτρου το σκορ πήρε στο 45-22 και ουσιαστικά το ματς είχε τελειώσει.

Το πρώτο ημίχρονο λοιπόν βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 52-31, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος είχε δει 16 πόντους και όπως όλα έδειχναν θα πετύχαινε μια πολύ καλή εμφάνιση σήμερα.

Η εικόνα στο ματς δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο: Η διάθεση των παικτών του Παναθηναϊκού έμεινε σε υψηλό επίπεδο, το Λαύριο παράτησε κάθε ελπίδα για προσπάθεια επιστροφής και οι γηπεδούχοι κράτησαν με άνεση τα ηνία. Είναι χαρακτηριστικό πως η διαφορά έφτασε τους 30 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (83-53), δια χειρός Τζίμερ Φριντέτ.

Το τρένο είχε μπει στις ράγες από πολύ νωρίς και το ενδιαφέρον ουσιαστικά χάθηκε, αφού δεν υπήρχε καμία περίπτωση για ανατροπή ή αλλαγή στο σκηνικό του ΟΑΚΑ. Η «κατοστάρα» ήρθε μάλλον αναμενόμενα και το ματς έκλεισε με χαμόγελα στο γήπεδο και στη κερκίδα, λίγο πριν τα δύο ματς με Μπάγερν και Ζαλγκίρις για την Euroleague.

Exit mobile version