ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός το «άνοιγμα» του Σένκεφελντ

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έσταξε μέλι για τον Παναθηναϊκό και ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την... υποχρέωση των πράσινων να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους και να χτίσουν γύρω απ' την ηγετική του φυσιογνωμία.

Μεταφέρω αυτούσιες κάποιες ατάκες του Μπαρτ Σένκεφελντ στη συνέντευξη που έδωσε σε ολλανδικό Μέσο.

– «Τεράστιο κλαμπ ο Παναθηναϊκός, όπως ο Άγιαξ και η Φέγενορντ».

– «Είχα εξετάσει προσεκτικά τα πάντα, αλλά γενικά η επιλογή μου δεν ήταν πολύ δύσκολη. Παρατήρησα αμέσως πόσο μεγάλο είναι το κλαμπ. Όσον αφορά την ιστορία, αλλά και την αίγλη, το μέγεθος».

– «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έχει επίσης ισχυρή ομάδα μπάσκετ και βόλεϊ».

– «Η ζωή στην Ελλάδα είναι επίσης καλή. Υπάρχει υπέροχο κλίμα και η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη με πολλή ιστορία και εντυπωσιάστηκα ειλικρινά όταν πήγα πρόσφατα στην Ακρόπολη για πρώτη φορά. Δεν χρειάζομαι απαραίτητα μια φωτογραφία να δείξω, γιατί απολαμβάνω τη ζωή στην Ελλάδα περισσότερο από ένα αξιοθέατο».

Εν μέσω συζητήσεων για ένα νέο συμβόλαιο, ο Ολλανδός μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό, για την Αθήνα, για τη ζωή του εδώ. Μοιάζει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος απ’ αυτά που συνάντησε και επί της ουσίας δίνει… ασίστ στον σύλλογο για να τον κρατήσει για χρόνια εδώ.

Ο Σένκεφελντ είναι ένας κεντρικός αμυντικός που πραγματικά έλειπε από τον Παναθηναϊκό. Ένα… χάμερ, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Με την έλευση του Βέλεθ και το συμβόλαιο που θα πάρει ο Ισπανός, είναι λογικό και ο Ολλανδός να ζητήσει χρήματα που έδειξε πως δικαιούται. Γιατί εκτός από τη δική του παρουσία, βελτίωσε όλη την εικόνα της άμυνας. Και δίπλα του εξελίχθηκε και ο Πούγγουρας, που θεωρείται πια ένας από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς στο πρωτάθλημα.

Η νοοτροπία που επιδεικνύει ο Σένκεφελντ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τον μετατρέπει σε ηγετική φυσιογνωμία. Απαραίτητη για το αύριο του Παναθηναϊκού.

Αυτή η συνέντευξη και αυτές οι κουβέντες ίσως είναι το… μυστικό για να δέσει ο Παναθηναϊκός τον σπουδαίο Ολλανδό αμυντικό. Ας μην την αφήσει να πάει χαμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version