ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Αθήνα σημαίνει Παναθηναϊκός

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη σύνδεση που επιχειρεί να κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την πρωτεύουσα και για τον ρομαντισμό που φέρνουν αυτές οι δράσεις.

Πλατεία Συντάγματος, Ναός του Ολυμπίου Διός, Ζάππειο. Τρεις εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας. Και στο πλάι τους το τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός.
Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν οι άνθρωποι της ομάδας να παρουσιάσουν τις φετινές νέες εμφανίσεις είναι πιθανότατα η πιο όμορφη δράση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Αθήνα σημαίνει Παναθηναϊκός. Και η σύνδεση του συλλόγου με την πρωτεύουσα θα πρέπει να θεωρείται ως κάτι δεδομένο.
Αυτή η «βόλτα» της φανέλας και εκείνες που θα ακολουθήσουν, όταν θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια και της εντός έδρας εμφάνισης ήρθε να προστεθεί σε προηγούμενες δράσεις που αποδείκνυαν πως πια εντός του κλαμπ έχουν αντιληφθεί ότι την απόλυτη σύνδεση του συλλόγου και του ονόματος με την Αθήνα. Η παρουσίαση του Λούκας Βιγιαφάνιες με τη βόλτα στους δρόμους του κέντρου, ακόμα και εκείνη του Φακούντο Σάντσες, που βρίσκεται στα Νότια Προάστια και κοιτάζει την πόλη, ήταν δείγματα αυτής της λογικής. ΠανΑΘΗΝΑϊκός. Πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους.
Η μεγαλύτερη και πιο ιστορική ομάδα της πρωτεύουσας οφείλει να είναι συνδεδεμένη μαζί της. Όπως είναι το ιστορικό «Απόστολος Νικολαΐδης». Ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός πάει σε νέο γήπεδο στον Βοτανικό, για πάντα η Λεωφόρος θα είναι το σπίτι του. Για πάντα στην καρδιά της Αθήνας θα χτυπάει και η καρδιά του Παναθηναϊκού.
Τέτοιες δράσεις σαν αυτή της φανέλας φέρνουν στην επιφάνεια έναν ρομαντισμό που χρόνια έχουμε χάσει. Έναν ρομαντισμό από τα παλιά, μια αγάπη όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για την πόλη. Όλοι μας περπατήσαμε στα στενά της Αθήνας, όλοι μας κάναμε τη βόλτα μας γύρω από το «Απόστολος Νικολαΐδης» πριν πάμε να δούμε αγώνα, όλοι μας πήραμε το μετρό για να φτάσουμε από τη μία άκρη στην άλλη, όλοι μας ήπιαμε μια μπύρα πριν το ματς και ένα ποτό μετά.
Όλοι μας συνδυάσαμε τον Παναθηναϊκό με την Αθήνα και την Αθήνα με τον Παναθηναϊκό. Απ’ αυτούς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μέχρι εκείνους που ταξίδευαν ώρες ολόκληρες από την επαρχία για να φτάσουν στην πρωτεύουσα και να δουν το τριφύλλι.
ΥΓ: Για τα αγωνιστικά θα τα πούμε σε επόμενο μπλογκ. Δύο λόγια μόνο για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ. Ο Σερπέζης πρέπει να στηριχτεί και να πάρει πολλά ματς φέτος. Δεν είναι και λίγο να τα βάζεις με Εσίτι και Σβαμπ και να βγαίνεις νικητής. «Δαντελένιος» παίκτης με πολλές προοπτικές. Και ο Καρλίτος πρέπει να παίζει στην κορυφή και μόνο. Διαφορετικά κινδυνεύεις να τον «χάσεις».
Exit mobile version