ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε περίπατο απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 96-67 για την τρίτη αγωνιστική της Basket League έχοντας τους Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Φόστερ σε μεγάλη βραδιά.

Έκανε περίπατο απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 96-67 για την τρίτη αγωνιστική της Basket League έχοντας τους Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Φόστερ σε μεγάλη βραδιά.

Το ματς

Μετά το αρχικό «μούδιασμα» του πενταλέπτου, το οποίο έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με το ματς κόντρα στη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του και ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Το 9-9 έγινε 23-9 (!) λίγο πριν από το τέλος του α’ δεκαλέπτου (23-11) χάρη σε ένα σερί 14-0 με το οποίο οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και έκτοτε δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο ματς.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.157 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήταν το διάστημα όπου ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος το είχε πάρει… πεισματικά μετά τα 0/8 σουτ που είχε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Συγκεκριμένα ο Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ σημείωσε 15 από τους 23 πόντους των «πρασίνων» στην πρώτη περίοδο έχοντας 4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/1 βολή! Άχαστος! Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ εύστοχος σε εκείνο το διάστημα με 8/10 δίποντα και 2/4 τρίποντα ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ μετρούσε 5/15 εντός παιδιάς.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο. Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη ενέργεια, περισσότερες λύσεις, ενώ ο Γιώργος Βόβορας είχε χρησιμοποιήσει στο πρώτο μισό του ματς, τους 11 από τους 12 παίκτες (σ.σ. μόνο ο Μποχωρίδης δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής) που είχε στην διάθεσή του, έχοντας πάρει σκορ από τους 10 από αυτούς. Μάλιστα ξεκίνησε στην πεντάδα τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, ενώ αγωνίστηκαν, τόσο ο Δίπλαρος, όσο και ο Περσίδης!

Η διαφορά στο πρώτο ημίχρονο έφτασε και στο +24 (48-24 στο 18′) για τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να έχει 21/28 σουτ (16/20 δίποντα, 5/8 τρίποντα), 10 ριμπάουντ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ (11/31 σουτ, 4/13 τρίποντα) και πενταπλάσιες ασίστ (14 έναντι 3).

Στην 3η περίοδο οι «πράσινοι» χαλάρωσαν αρκετά στην άμυνα ωστόσο δεν άφησαν το παιχνίδι να τους ξεφύγει από τα χέρια τους. Συγκεκριμένα η χαλάρωση ήρθε μετά το +30 και το 61-31 στο 24′. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο για το καλάθι των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να σημειώσει 22 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο ενώ είχε… 28 στο σύνολο του α’ ημιχρόνου. Παρόλα αυτά η ομάδα του Γιώργου Βόβορα συνέχισε να κυριαρχεί χωρίς να κινδυνεύσει από τον «δικέφαλο», ο οποίος βρήκε σκορ από τους Γκρίφιν και Λοβ, κυρίως με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και με ένα σερί 10-0 (!) κατέβασε την διαφορά στους 17 πόντους (77-60). Ο Ζερμέιν Λοβ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα και να «πέσουν» αμαχητί στο ΟΑΚΑ. Όμως και πάλι. Οι «πράσινοι» δεν ήθελαν να «χαλάσουν» τη καλή τους εικόνα και επανέφεραν τον δείκτη του σκορ πάνω από τους 20 πόντους, φτάνοντας και στο +30 ξανά (95-65) με τους… αναπληρωματικούς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.