ΒΟΛΕΪ

Νίκη με μαχητική ψυχή!

Η ομάδα βόλεϊ των ανδρών έκανε κατάθεση ψυχής νικώντας με 3-2 τον Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Αγίου Θωμά, λίγο μόνο καιρό μετά τα εννιά κρούσματα κορωνοϊού. Τρομερές συγκινήσεις σε ένα ματς τριών ωρών.

To ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο πρώτο σετ. Ανοίγοντας το παιχνίδι τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο ξεκίνημα με το προβάδισμα να εναλλάσσεται. Με άσο του Ράιτς ο Φοίνικας έκανε το 8-11 με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στον πόντο με μπλοκ του Πανταλέοντα.

Με τα καλά σερβίς του Μπράουν ο Φοίνικας έχτισε νέο σερί και έφτασε στο 11-16 με μπλοκ άουτ του Στερν. Ο Παναθηναϊκός μείωσε ξανά με δύο σερί πόντους του Γιάκομπσεν αλλά οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν ξανά με 16-21 μετά από χαμένη επίθεση του Ράπτη. Τα καλά σερβίς του Τσάτσιτς και του Γιάκομπσεν έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρέοπουλου να ψιλιδίσει τη διαφορά και να ισοφαρίσει σε 23-23 με μπλοκ του Ράπτη πάνω στον Πρωτοψάλτη.

Η τελική ευθεία του σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Φοίνικας Σύρου έχασαν από τρία σετ μπολ με τον Ράπτη να τελειώνει τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό που έκανε το 29-27 και το 1-0 στα σετ.

Από εκεί και πέρα, ο Φοίνικας κατάλαβε πως δεν είχε περιθώριο για άλλα λάθη. Οι Συριανοί σοβαρεύτηκαν, πήραν το προβάδισμα στο 5-6 του τρίτου σετ και από τότε δεν το ξαναέχασαν μέχρι που μείωσαν σε 2-1 (21-25). Με την ίδια ακριβώς «φόρα» συνεχίστηκε και το τέταρτο σετ, με τους νησιώτες να φτάνουν εύκολα στο 2-2 (17-25).

Στο τάι μπρέικ ο Φοίνικας ξεκίνησε καλύτερα (1-3), όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε (3-3). Από εκεί και μετά το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς, μέχρι που οι «πράσινοι» ξέφυγαν με +2 (9-7). Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (9-9) και κατάφεραν προσπεράσουν μετά το λάθος του Τσάτσιτς (11-12)! Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου είχαν όμως τα ψυχικά αποθέματα και πήραν τη νίκη (15-13).

Exit mobile version