ΜΠΑΣΚΕΤ

“Φάντασμα” ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου και ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ!

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα κάκιστο δεύτερο ημίχρονο στο ματς με την ΑΕΚ, η Ένωση έβγαλε αντίδραση και πάθος και το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 92-80 στον 2ο ημιτελικό της basket league. Στο 1-1, πλέον, η σειρά. Στις τρεις νίκες κρίνεται η πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα κάκιστο δεύτερο ημίχρονο στο ματς με την ΑΕΚ, η Ένωση έβγαλε αντίδραση και πάθος και το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 92-80 στον 2ο ημιτελικό της basket league. Στο 1-1, πλέον, η σειρά. Στις τρεις νίκες κρίνεται η πρόκριση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο παίχτηκε ένα… ανοιχτό μπάσκετ με τις επιθέσεις να κυριαρχούν και τις άμυνες να μην είναι δυνατές. Στα 5 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου το σκορ ήταν 12-10 υπέρ της ΑΕΚ, ενώ λίγο αργότερα ο Γουάιτ με βολές ισοφάρισε. Με τρίποντο του Χρυσικόπουλου η Ένωση πήρε προβάδισμα τριών πόντων, ενώ ο Κατσίβελης έκανε το 17-12 και ο Ζήσης έδωσε αέρα 7 πόντων στην Ένωση, βάζοντας δύσκολα από νωρίς στο τριφύλλι. Ο Παπαγιάννης με χουκ σκόραρε έπειτα από… ώρα για τον Παναθηναϊκό, για το 19-14. Με βολές του Μπρέι και με καλάθι του Παπαπέτρου οι πράσινοι μείωσαν στον πόντο, ενώ ο Μήτογλου με τρίποντο έκανε το 19-21 και ο Παπαπέτρου με τον ίδιο τρόπο για το 19-24 (σερί 0-12). Ο Μέικον με καλάθι και φάουλ σκόραρε για την ΑΕΚ για το 22-24. Ο Παπαπέτρου με ωραία ενέργεια σκόραρε και πάλι και το αποτέλεσμα της περιόδου ήταν 22-26.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός άρχισε να έχει καλύτερη επίδοση και στα 6.31 πριν από το τέλος το σκορ ήταν 26-33. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να μπει στο παιχνίδι και στα 5.12 πριν από το τέλος το σκορ είχε γίνει 30-36. Με κλέψιμο και κάρφωμα από τον Σαντ Ρος ο Παναθηναϊκός έκανε το 30-41 στα 4 λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Χεζόνια να κλέψει και με λέι απ στον αιφνιδιασμό να δώσει προβάδισμα 13 πόντων στην ομάδα του. Με καλάθι του Παπαπέτρου η διαφορά πήγε στο +15 για να απαντήσει ο Ζήσης και στη συνέχεια με τον Ματσιούλις να μειώσει η γηπεδούχος ομάδα στους 11 (34-45). Ο Μορέιρα με καλάθι και φάουλ έκανε το 37-45. Με ωραία προσπάθεια ο Μέικον μείωσε περισσότερο σε 39-45 και στα 3,5 δευτερόλεπτα ο Μποχωρίδης έκανε βήματα. Στην επαναφορά ο Γουάιτ έκλεψε και κάρφωσε για το 39-47 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

H AEK μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και γρήγορα μείωσε στους 3 πόντους (44-47), αλλά ο Σαντ Ρος με καλάθι έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό. Η Ένωση ήθελε να είναι ανταγωνιστική και να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Στα 4 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου το σκορ ήταν 54-58 με τον Παναθηναϊκό να έχει ως… μπροστάρη τους Παπαπέτρου και Σαντ Ρος. Η Ένωση μείωσε στο καλάθι και στη συνέχεια ο Σαντ Ρος πάτησε γραμμή, σε ένα διάστημα που οι πράσινοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Ο Κατσίβελης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ (59-58) και άλλο ένα από τον Γκίκα έδωσε προβάδισμα στον δικέφαλο τεσσάρων πόντων, γεγονός που ανάγκασε τον Κάτας να καλέσει τάιμ άουτ. Η τρίτη περίοδος ήταν κακή για το τριφύλλι. Ο Μποχωρίδης με τρίποντο από τη γωνία μείωσε στον ένα πόντο και οι πράσινοι έψαχναν αντίδραση. Ο Μήτογλου έδωσε ξανά προβάδισμα με 62-63. Ο Μέικον με δυο βολές έκανε το 64-63 στα 9 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου. Ο Μποχωρίδης πήρε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις, στα 2,2 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε στις δυο για το 64-65.

Στην τέταρτη περίοδο ο Μέικον με τρίποντο έκανε το 67-65 και ο Μπεντιλ ισοφάρισε αμέσως. Ο Αμερικανός με 1/2 βολές έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ο Γκίκας σκόραρε και έκανε το 69-68 με την ΑΕΚ να αποδεικνύεται… σκληρό καρύδι. Ο ίδιος με ωραίο καλάθι έκανε το 71-68, ενώ ο Μέικον με τρίποντο διαμόρφωσε το 74-68, για να μειώσει ο Μπρέι στους 4. Ξανά ο ίδιος με τρίποντο έκανε το 74-73. Το παιχνίδι είχε γίνει μεγάλο ντέρμπι.

Ο Λοτζέσκι έκανε το 79-73 στα 5 λεπτά για το φινάλε. Οι πράσινοι δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται πολύ. Με κάρφωμα από τον Παπαγιάννη το τριφύλλι μείωσε ξανά. Ο Μέικον με καλάθι έκανε το 81-75 και το μομέντουμ ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Ο Ζήσης με τρίποντο έκανε το 84-75 και η ΑΕΚ ήταν αγκαλιά με τη νίκη.

Δυο λεπτά πριν από το φινάλε η διαφορά ήταν στους 10 για την Ένωση. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο μείωσε στους 7, αλλά ο Λοτζέσκι έβαλε τρίποντο – μαχαιριά για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι πλήρωσαν το κακό δεύτερο ημίχρονο και γνώρισαν εν τέλει την ήττα από την ΑΕΚ με σκορ 92-80.

Exit mobile version