ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βοτανικός: Στον Ερασιτέχνη το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις για μίνιμουμ 15 χρόνια

Τα υπουργεία Αθλητισμού και Οικονομικών προέβησαν σε συμπληρωματική διάταξη για τη Διπλή Ανάπλαση στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου του νέου αθλητικού νόμου.

Βοτανικός: Στον Ερασιτέχνη το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις για μίνιμουμ 15 χρόνια | panathinaikos24.gr

Ποσοστό 15% επί των εισιτηρίων και των διαφημιστικών εσόδων του νέου γηπέδου στο Βοτανικό θα λαμβάνει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για μίνιμουμ χρονικό διάστημα 15 ετών, με κοινή πρόταση των Υπουργείων Αθλητισμού και Οικονομικών.

Panathinaikos24 TV: “Οι κινήσεις του Γιοβάνοβιτς για τη μεταγραφική ενίσχυση – Τι περιμένουμε και τι ισχύει”
Panathinaikos24 TV: “Οι κινήσεις του Γιοβάνοβιτς για τη μεταγραφική ενίσχυση – Τι περιμένουμε και τι ισχύει” 4.042 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο περιθώριο της συζήτησης του νέου σχεδίου αθλητικού νόμου στη Βουλή, το οποίο εμπεριέχει τη Διπλή Ανάπλαση, υπήρξε συμπλήρωση διάταξης στο άρθρο 45 παρ. 7 όπου προστέθηκαν τα εξής:

«7. Ποσοστό τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται στο σωματείο, για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη της παραχώρησης σε αυτό, λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, μη εφαρμοζμένων των παρ.2,3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 67 του ν. 2725/ 1999 (Α΄121). Μετά την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται στο Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των δεκαπέντε (15) ετών δύναται να παρατείνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμού Υπουργού».

Μάλιστα γίνεται και διευκρίνιση για το κομμάτι αυτό:

«Ρυθμίζεται το ποσοστό επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου το οποίο θα καταβάλλεται στο σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΟ)» στο οποίο παραχωρείται κατά χρήση το γήπεδο ποδοσφαίρου του Τομέα Α’ της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ στον Βοτανικό, για την κάλυψη εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη παραχώρησης σε αυτό λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου».

Με λίγα λόγια, η παράγραφος 7 που προστίθεται στο άρθρο 45 τονίζει ότι αυτό το ποσοστό δίνεται στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων και λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μετά το πέρας των 15 ετών το συγκεκριμένο ποσοστό επί των εσόδων και των διαφημίσεων θα δίνεται στο Δήμο, ο οποίος θα αναλάβει και την συντήρηση του γηπέδου, εκτός αν παραταθεί το χρονικό διάστημα αυτό για τον Ερασιτέχνη με κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Αθλητισμού, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close