ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Είναι τρελό, δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα»: Γι’ αυτό εξαφανίστηκαν καναντέρ και ελικόπτερα στη φωτιά της Εύβοιας

H εξήγηση για την απομάκρυνση των εναέριων μέσων εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών.

«Είναι τρελό, δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα»: Γι’ αυτό εξαφανίστηκαν καναντέρ και ελικόπτερα στη φωτιά της Εύβοιας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μίλησε αεροναυπηγός Φαίδων Καραϊωσηφίδης προσπαθώντας να εξηγήσει το φαινόμενο που καταγγέλλεται τις τελευταίες ημέρες σε πολλά από τα μέτωπα των πυρκαγιών που κατακαίουν τη χώρα σε Εύβοια, Ηλεία, Βόρεια Αττική κα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων των περιοχών αλλά και ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν υπήρξαν εναέρια μέσα κατάσβεσης με τους ανθρώπους της πυροσβεστικής αλλά και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες να παλεύουν μόνοι με τα επίγεια μέσα.

Σύμφωνα με τον αεροναυπηγό για κάθε διαφορετικό μέσο εναέριας πυρόσβεσης ήταν διαφορετικός ο λόγος που το οδήγησε να μην μπορεί να συνεισφέρει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.634 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Οι μεγάλες αποστάσεις είναι απαγορευτικές για τα ελικόπτερα. Το ελικόπτερο όταν πρέπει να μεταφέρει νερό σε μεγάλες αποστάσεις, λόγω μικρής ταχύτητας, έχει μικρότερη απόσβεση σε πυροσβεστικό έργο, δηλαδή στου τόνους νερού που μπορούμε να ρίξουμε στην πυρκαγιά μέσα σε μια ώρα. Το Beriev παίρνει 12 τόνους νερό αλλά πετάει γρήγορα και λόγω μορφολογίας το ελληνικό έδαφος δεν είναι ο κατάλληλος χώρος, σχεδιάστηκε για στέπες. Το δοκιμάζουμε όμως για να δούμε αν μπορεί να συνεισφέρει».

Στο κλέισιμο της τοποθέτησής του ο κος Καραΐωσιφίδης τόνισε ότι «Αν δεν σηκωθούν άνεμοι θα ελεγχθεί το μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια».

Πηγή: instanews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.