ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Θύρα 13 από το 1966 και για πάντα… (vids)

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια στην καρδιά της Αθήνας καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Στις 19 Νοεμβρίου του 1966 γεννήθηκε η Θύρα 13 ο ιστορικότερος σύνδεσμος οπαδών στην Ελλάδα και μαζί με την ίδρυση, ξεκίνησε ο μύθος της… καρδιάς του συλλόγου.

Παναθηναϊκός – Πφένινγκεν:  Φοβερή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους (vid)
Παναθηναϊκός – Πφένινγκεν: Φοβερή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους (vid) 4.483 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά από διάφορες απόπειρες δημιουργίας ενός οργανωμένου κινήματος που χρονολογούνται από το 1952, μια παρέα αγνών Παναθηναϊκών, έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο, στεγάζοντας τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολωνού 68, στο Μεταξουργείο.

Το όνομα φυσικά «Θύρα 13» που προήλθε από τη θύρα που επέλεγαν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις στο γήπεδο της Λεωφόρου, οι φανατικοί οπαδοί του «τριφυλλιού».

56 χρόνια μετά, ο μύθος της «13» έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και η στήριξη στον Παναθηναϊκό αδιάκοπη και σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Τα παιδιά της Λεωφόρου άλλωστε, έχουν αποτελέσει πρότυπο για φίλους και εχθρούς, έχοντας εισάγει νέα… ήθη και έθιμα στις ελληνικές κερκίδες. Χίλια χρόνια «θύρα 13»!

Παναθηναϊκός – Πφένινγκεν: Χαμός από τη Θύρα 13 και αποθέωση για τις πράσινες (vid)
Παναθηναϊκός – Πφένινγκεν: Χαμός από τη Θύρα 13 και αποθέωση για τις πράσινες (vid) 2.732 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

HIGHLIGHTS

close